nekomunikuje zakl.deska se SATA HDD

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nekomunikuje zakl.deska se SATA HDD

Příspěvek od RainMakeR »

Sestava
CPU 3Ghz (arctic freezer 7)
ram 2x 512 DDR2 533 mhz
zakl deska MSI neo2-F chipset 945P
grafika ati x550
zdroj eurocase 350W
disk WD 1200 JS

a k problemu
zapnu PC,vpoho se dostanu do biosu ale dal už ne.system WINDOWS XP nenaběhne.nezačne ani bootovani z CD( resp cd načte ale pak se zasekne a neobjevi se obrazovka kde probiha konfigurace PC)

bios na default nastaveni

prostě jen černa obrazovka a bilej kurzor vlevo nahoře.

ovšem když se načte ubuntu z CD tak system naběhne.a z diskem se da vpoho pracovat(ale nefunguje např. usb).disk funguje i vjinem PC se sata
sata konektory jsou asi 4 a všechny byly vyzjoušeny ani jeden nefacha
stalo se to ze dne na den.ve čtvrtek vypnu PC a v patek už nenaběhne.

nevite co stim ?Asi je odpalenej jižní mustek (southbridge)
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

Zkusil bych jeste uplny reset biosu, pripadne zkusit nahrat novy bios. Jinak se bojim, ze to odnesla deska! :sad:
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

Clearni CMOS
Zkus novej BIOS pokud existuje
KDyž bootuješ install CD widlí, tak na to načítání ovladačů (modrá obrazovka, myslím s bílým pruhem, kde běhaj názvy ovladačů) ještě projede nebo ne?
Nemá třeba ta deska zvlášť řadič na SATA a nepotřebuje ovladač z diskety(teď jen uvažuju, nechce se mi to hledat)?

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

Karlos.s píše:Clearni CMOS
KDyž bootuješ install CD widlí, tak na to načítání ovladačů (modrá obrazovka, myslím s bílým pruhem, kde běhaj názvy ovladačů) ještě projede nebo ne?
Nemá třeba ta deska zvlášť řadič na SATA a nepotřebuje ovladač z diskety(teď jen uvažuju, nechce se mi to hledat)?
zvlašt sata řadič nema,sata jsou přimo na desce

ne modra obrazovka kde probihaji dole nazvy ovladaču atd. tak ta nenaběhne

PC je už v reklamaci tyden tak jsem pak zvědav co z toho bude za problem.
Nightflare
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nightflare »

RainMakeR píše:
Karlos.s píše:Clearni CMOS
zvlašt sata řadič nema,sata jsou přimo na desce

ne modra obrazovka kde probihaji dole nazvy ovladaču atd. tak ta nenaběhne

PC je už v reklamaci tyden tak jsem pak zvědav co z toho bude za problem.
Předpokládám že na 99% to bude deskoul, měly by ti jí vyměnit :wink:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“