WIFI ap+router/bridge a antena

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

WIFI ap+router/bridge a antena

Příspěvek od IkE Blaster »

Hoj. Zatim vlastnim pripojeni pres ADSL, coz mi diky nasi "skvele" ustredne v baraku nici nervy (nekdo zvedne telefon a odpoji se vsechny ostatni casti tel. site v baraku). Premyslim o wifi, diky tomu, ze si polepsim na 10-50mbps bez limitu a fup s cenou jen o 30kc vyssi.

Potrebuju prijmout signal zvenci a dale ho rozvadet po baraku bezdratove. tedy nejspis pomoci bridge (moc se v tom nevyznam). internet by mel byt dostupny na 3 pc (1 notebook), z toho 1 muze jet pres kabel.

zaroven bych potreboval sdileni dat po domaci wifi siti, pres to jedno same zarizeni. (toto bych v nejhorsim ozelel)

na notebooku najdu bez jakekoliv pridavne anteny 3 wifi site v 802/11b, neni ani u okna. ale nepripojim se, nemam pristup. teoreticky si tedy myslim, ze bych nepotreboval smerove anteny s primym vyhledem. nb mi hlasil u jedne signal 3/5 a u dvou 2/5. (toto bych videl jako nejlevnejsi a pro me nejlepsi reseni: koupit jen wifi karty + nejake

otazky:

1) jake KONKRETNI zarizeni potrebuji + jakou antenu, aby se vyrovnala te v notebooku (tam je tech. ovislink + acer signalup)
2) jakym zpusobem se provadi overeni pristupu k wifi netu? normalne jmeno + heslo nastavene u wifi karty?
3) muze byt na jednu wifi sit pripojeno vice uzivatelu zaroven pod stejnym uctem?
Naposledy upravil(a) IkE Blaster dne ned 4. lis 2007, 12:23, celkem upraveno 1 x.
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

odpověď na ot. 2):
ověření se bere podle SSID sítě (v podstatě její jméno) a zabezpečení (WEP, WPA nebo WPA2) - v podstatě heslo.
Dál je na Access pointu možný nastavit filtr podle MAC adresy zařízení. Tím se nechá zajistit, že se připojí jen ten, kdo platí :-)
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Re: WIFI bridge+router a antena

Příspěvek od Maddogg »

IkE Blaster píše: Potrebuju prijmout signal zvenci a dale ho rozvadet po baraku bezdratove. tedy nejspis pomoci bridge (moc se v tom nevyznam). internet by mel byt dostupny na 3 pc (1 notebook), z toho 1 muze jet pres kabel.
Tohle bych řešil normálním AP (příjímačem wifi signalu) , z toho AP do normálního routeru který pak bude moc šířít internet jak bezdrátově tak lanem. Při výběru ap bych se domluvil s providerem internetu. Router by mohl být něco jako tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UL0007HA .
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

praveze bych to chtel pokudmozno v jednom zarizeni. kdyby to bylo pres dve (prijimac + rozesilac = ap + router), tak by to pro me takovy problem vybrat nebyl. zase si ale nejsem tak jisty o kvalite, prece jenom to neni delany, aby to slo z jednoho "prislusenstvi" do druheho a pak dal.

spis bych to i videl na bridge (tedy bez pristupu na ostatni pc). slo by to jen pres bridge (dokaze nalogovat do wifi?) ?

jeste jeden dotaz. kdyz by to bylo jen pro jedno pc, tak mi staci jen pci karta + antena ne? (v mem pripade mozna ani antenu nepotrebuji 8) )
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tak jsem podiskutoval s providerem a nyni uz jen vybiram koncove zarizeni

pujde to dohromady?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43295

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24311
pikoto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

)

Příspěvek od pikoto »

Pokud ta první anténa půjde někam na barák nebo aby byla na příjem a ty wifi karty k uživatelům tak ano...Pak záleží zdali je to více pater nebo v jedné urvní jelikož pak bysto musel směrem dolu bo nahoru řešit dalšímy např AP..
Notas...))
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no zatim by to slo k jednomu pc a casem bych to resil jako maddogg, tedy jedno ap na prijem + jeden router na rozesilani. mozna by to vyresil i nejaky slozitejsi bridge, ale to se mi moc nezda
gameguru
Nováček
Nováček

WIFI bridge+router a antena

Příspěvek od gameguru »

IkE Blaster píše:no zatim by to slo k jednomu pc a casem bych to resil jako maddogg, tedy jedno ap na prijem + jeden router na rozesilani. mozna by to vyresil i nejaky slozitejsi bridge, ale to se mi moc nezda
Jestli to chceš časem rozšířit, tak to neřeš wifi kartou, ale rovnou AP v režimu klient. K němu připoj přes LAN počítač. Pak mezi to jenom vetkneš onen wifi-router, nastavíš parametry a pojede ti všude internet i síť mezi pc.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pro me je pohodlnejsi i cenove ta pci wifi karta. stejne v dobe rozsirovani by prisla do jineho pc a primarni pc by bylo na ap>router>pc lan kabl

jo chci se zeptat, jak vidite realnost tohoto? na tuto sit jsem se po domluve pripojil pres ten notebook, takze ta antena by mohla pomoct ne?

http://thez.info/pisek.jpg

///jeste podotknu ze jsem zkousel ve studene noci bez deste; mel jsem u nej signal 15db, pry je optimalni mit tak 35db
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

up, nidko nevi??? :huh:
pikoto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jo

Příspěvek od pikoto »

Jasný práskni tam směrovku a AP a konec a máš to bez problémů...
Notas...))
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

obnovim svuj stary thred. nakonec nyni jedu na pci karte OvisLink WT-2000PCI + yagi. k vanocum bych chtel rozsirit net dal pomoci wifi.

takze to bude AP + router:

yagi>ap>router>PC1 (lan)
PC2 (wifi)
nb1 (wifi)
nb2 (wifi - prilezitostne)

jeste nevim jestli je lepsi zapojit pc1 primo za AP nebo az za router, zaroven potrebuju na PC1 byt active, tedy mit stejnou IP pc a zvenci (kvuli chvilkovemu serveru). poradite co je lepsi na zapojeni?

muzu pouzit dve tyhle zarizeni za sebou?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34039 (jako AP)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39130 (jako router)

mel bych mit totiz spojeni na tom wifi az 125mbps (router-puvodni pci karta)

nebo nejake jine tipy na zarizeni?

diky za odpovedi
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

odpovi mi nekdo jestli ty dve zarizeni pujdou k sobe? (takze i jestli budu moct pristupovat do obou administraci a jestli mi potom pujde webserver z pc1) :sad:
lolo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolo »

Ano malo by to ist ale musi zmenit prednastavenu IP aby si mohol pristupovat do oboch.
Už to tak bude :-)
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

btw pujde zmenit? z toho mam prave docela strach...

nechce se mi zakladat nove tema, tak to pisnu sem (stejne mi sotva nekdo odpovi :x ) rozdil mezi antenou na 2.4ghz a 5.7ghz. koukal jsem na domaci vyrobu anten a nejak jsem nepostrehl zmeny. sla by pouzit 2.4 na 5ghz?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“