Nastaveni 2 WiFi AP - aby fungovaly spolecne

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Wilik
Administrátor
Administrátor

Nastaveni 2 WiFi AP - aby fungovaly spolecne

Příspěvek od Wilik »

Mam jeden problem - mam WiFi router + ADSL Zyxel P660HW-T3 + WiFi AP router Asus 520gU.

Pripojeni je tak, ze internet jde kabelem do Zyxelu a ten ho pres WiFi zpristupnuje 4 PC, dale je kabelem propojenej s Asus AP a ten opet pres WiFi zpristupnuje internet pro dalsi 4 PC. Potrebuju, aby se ty APcka domluvila a propojila pres WiFi.

Prosel jsem manualy, ale nenasel nic co by slo a fakticky fungovalo. Nemate nekdo nejakou radu a nebo (lepe) vlastni zkusenost?
Naposledy upravil(a) Wilik dne ned 11. lis 2007, 22:21, celkem upraveno 1 x.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

vůbec nechápu, jak to máš zapojeny....zkus to pls namalovat (nějak jednodusse). Pokud potrebujes propojit dvě Apecka mezi sebou pres Wifi, tak na jednom nastav Klienta a pripoj se s nim k tomu druhymu Apecku kde je nastavenej AP mode.
Jinak nevím jak ti mám poradit, když moc nechápu jak to mas zapojeny :-)))
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Obrázek

Jde mi o to nahradit tu modrou caru (= propojeni tech AP pres kabel) za bezdratove propojeni. Podarilo se mi nastavit, aby aspon po kabelu to 1. jelo jako router a pridelovalo tomu druhemu IP adresy, ale kdykoli kabel vytahnu, tak ho proste bezdratove nenajde, resp. IP neprideluje a ta 2. sit je odstrizena od netu.

A ja nevim jak na to - co mam dal udelat... prosel jsem snad vsechna nastaveni, procetl oba manualy a nic co by pomohlo nenasel.
Naposledy upravil(a) Wilik dne ned 11. lis 2007, 22:46, celkem upraveno 1 x.
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

pokud jsem to spravne pochopil, - mas 2x AP, a chces aby mohli komunikovat mezi sebou ? NEvim jesli tohle umi, nektere routery umi neco jako hybrit pokud si to nepletu

//co takhle zkusit je propojit kabelem ?
orbion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orbion »

Ale vzdyt on je ma propojene kabelem a chce ho nahradit wifi.....

S timhle co sem zatim vydel byl problem vzdycky propojit ty dva rozdilny routery mezi s sebou nebo alespon zprovoznit jednosměrnou komunikaci (což v případě uploadu nepujde použít :?

Na tohle se myslim k tomu routeru připojoval normálně přes UTP výše popsanej hybrid(už nevim co přesně to je: asi switch s wifi i UTP kabelem ...jde o to aby si moh propojit ten switch přes wifi s tim routerem - o propojeni kablem nejde to funguje vzdy.
Nebo to spojeni mezi routery skus "premostit" jednim z tech PC a v něm se pokus je vzajemně zpřistupnit- třeba na sebe pak budou vidět.

To je ale verze kdy je potřeba přikoupit HW nebo změnit zapojeni.
Pokud to chceš vyřešit pouze softwarově tj. že to prostě nakonfiguruješ a zapojíš tak skus zakaznickou podporu: tam by měli vědět se kterými typy routeru se ten ASUS nebo Zyxel dá spojit...bohužel s nimi nemám skušenosti takže nevím.
doktor
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doktor »

Presne tak, na druhem zarizeni je potreba nastvit tzv. hybrid mod, ktery umozni, aby fungovalo soucasne v rezimu klienta a AP. Pujde to pouze v pripade, pokud to zarizeni podporuje. Co vim, tak nektere ASUSy to maji. Je to popsano napr. zde na 2. strance dole: http://ftp.abacus.cz/distribuce/asus/Pr ... -500GD.pdf
Zdeněk Šarman
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Ten Asus nastavenej v hybrid modu je - kdyz nebyl, tak to delalo nejake problemy ikdyz byl propojenej kabelem.

Slo mi bud o konkretni radu a nebo o obecnou ve smyslu - musis mit za/vy-pojene to a to na prvnim a tohle a tohle na druhem a pujde to :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“