Mam jeden problem - mam WiFi router + ADSL Zyxel P660HW-T3 + WiFi AP router Asus 520gU.
Pripojeni je tak, ze internet jde kabelem do Zyxelu a ten ho pres WiFi zpristupnuje 4 PC, dale je kabelem propojenej s Asus AP a ten opet pres WiFi zpristupnuje internet pro dalsi 4 PC. Potrebuju, aby se ty APcka domluvila a propojila pres WiFi.
Prosel jsem manualy, ale nenasel nic co by slo a fakticky fungovalo. Nemate nekdo nejakou radu a nebo (lepe) vlastni zkusenost?
Nastaveni 2 WiFi AP - aby fungovaly spolecne
Moderátor: Don
- Wilik
- Administrátor

Nastaveni 2 WiFi AP - aby fungovaly spolecne
Naposledy upravil(a) Wilik dne ned 11. lis 2007, 22:21, celkem upraveno 1 x.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vůbec nechápu, jak to máš zapojeny....zkus to pls namalovat (nějak jednodusse). Pokud potrebujes propojit dvě Apecka mezi sebou pres Wifi, tak na jednom nastav Klienta a pripoj se s nim k tomu druhymu Apecku kde je nastavenej AP mode.
Jinak nevím jak ti mám poradit, když moc nechápu jak to mas zapojeny
))
Jinak nevím jak ti mám poradit, když moc nechápu jak to mas zapojeny
- Wilik
- Administrátor

Jde mi o to nahradit tu modrou caru (= propojeni tech AP pres kabel) za bezdratove propojeni. Podarilo se mi nastavit, aby aspon po kabelu to 1. jelo jako router a pridelovalo tomu druhemu IP adresy, ale kdykoli kabel vytahnu, tak ho proste bezdratove nenajde, resp. IP neprideluje a ta 2. sit je odstrizena od netu.
A ja nevim jak na to - co mam dal udelat... prosel jsem snad vsechna nastaveni, procetl oba manualy a nic co by pomohlo nenasel.
Naposledy upravil(a) Wilik dne ned 11. lis 2007, 22:46, celkem upraveno 1 x.
- HacIPex
- Začátečník

-
- orbion
- Začátečník

Ale vzdyt on je ma propojene kabelem a chce ho nahradit wifi.....
S timhle co sem zatim vydel byl problem vzdycky propojit ty dva rozdilny routery mezi s sebou nebo alespon zprovoznit jednosměrnou komunikaci (což v případě uploadu nepujde použít
Na tohle se myslim k tomu routeru připojoval normálně přes UTP výše popsanej hybrid(už nevim co přesně to je: asi switch s wifi i UTP kabelem ...jde o to aby si moh propojit ten switch přes wifi s tim routerem - o propojeni kablem nejde to funguje vzdy.
Nebo to spojeni mezi routery skus "premostit" jednim z tech PC a v něm se pokus je vzajemně zpřistupnit- třeba na sebe pak budou vidět.
To je ale verze kdy je potřeba přikoupit HW nebo změnit zapojeni.
Pokud to chceš vyřešit pouze softwarově tj. že to prostě nakonfiguruješ a zapojíš tak skus zakaznickou podporu: tam by měli vědět se kterými typy routeru se ten ASUS nebo Zyxel dá spojit...bohužel s nimi nemám skušenosti takže nevím.
S timhle co sem zatim vydel byl problem vzdycky propojit ty dva rozdilny routery mezi s sebou nebo alespon zprovoznit jednosměrnou komunikaci (což v případě uploadu nepujde použít
Na tohle se myslim k tomu routeru připojoval normálně přes UTP výše popsanej hybrid(už nevim co přesně to je: asi switch s wifi i UTP kabelem ...jde o to aby si moh propojit ten switch přes wifi s tim routerem - o propojeni kablem nejde to funguje vzdy.
Nebo to spojeni mezi routery skus "premostit" jednim z tech PC a v něm se pokus je vzajemně zpřistupnit- třeba na sebe pak budou vidět.
To je ale verze kdy je potřeba přikoupit HW nebo změnit zapojeni.
Pokud to chceš vyřešit pouze softwarově tj. že to prostě nakonfiguruješ a zapojíš tak skus zakaznickou podporu: tam by měli vědět se kterými typy routeru se ten ASUS nebo Zyxel dá spojit...bohužel s nimi nemám skušenosti takže nevím.
- doktor
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, na druhem zarizeni je potreba nastvit tzv. hybrid mod, ktery umozni, aby fungovalo soucasne v rezimu klienta a AP. Pujde to pouze v pripade, pokud to zarizeni podporuje. Co vim, tak nektere ASUSy to maji. Je to popsano napr. zde na 2. strance dole: http://ftp.abacus.cz/distribuce/asus/Pr ... -500GD.pdf
Zdeněk Šarman
- Wilik
- Administrátor