Gigabyte 945GZM-S2 (775, 945GZ + ICH7, mATX)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

arfcz
Nováček
Nováček

Gigabyte 945GZM-S2 (775, 945GZ + ICH7, mATX)

Příspěvek od arfcz »

Zdravim,

mam mb Gigabyte 945GZM-S2 rev2.1, Celerona D347 @ 4.07GHz, HDD WD WD1600YS-160GB. Problem je, ze BIOS nenajde disk po restartu, at uz soft nebo tlacitkem. PC se musi vzdy vypnout / zapnout, aby ho nasel. Da se tohle nejak resit?

Dalsi vec, jde na tyhle desce nastavovat voltaz ramek a cpu? V biosu ani po CTRL+F1 nic takovyho neni..

Diky
arfcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od arfcz »

hm.. tak uz fakt nevim, vyzkousel jsem vsechny biosy od FA po FF, dokonce jsem tam nacpal i FE z revize 3.0 a furt to samy, vymenil jsem i cpu za Pentium d 935, hroznej kram tahle deska.. nemam zadnej jinej sata disk, tak nemuzu vyzkouset, jestli s jinym to bude delat to samy, ide disky bootujou.

nenapada vas nic?

diky
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tahle deska je opravdu uplnej basic jen do kanclu a tam plní, to co se od ní čeká. Tzn. žádny zazraky, bežnej provoz.

Naopak ten disk puvodne nebyl ani určenej do desktopu, kdysi o tom mel WD povídaní i na webu, dnešní "lepší" desky uz s temahle diskama asi počítaj, tahle ale asi těžko. Videl bych ty problemy v ty kombinaci.

Jinak ohledně ty voltaže - to je to samy jako si koupit Fabii a čekat, že s ní bude človek vyhravat WRC. Je to proste jedna z nejlevnejších kancl desek, kdo by od ní čekal upravu voltaží a nejaky OC ?
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

arfcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od arfcz »

jojo, taky jsem na to prisel uz kdyz jsem si ji nasel v ceniku :) prave zbyla z kancl stroje, tak jsem ji chtel nejak vyuzit, cpu s diskem se mi valelo doma..

nakonec jsem problem s diskem vyresil, jednou jsem resil, prave s temadle wdckama 1600YS u znamyho problem, kdy mu blblo raid pole, wd vydalo novej firmware a s nim to chodilo (prave na problemy vice disku v raidu) vubec to sice nebyl muj pripad, ale flashnul jsem ho a kupodivu chodi, takze kdyby mel nekdo stejnej problem, to je reseni.

jinak deska leti z okna, dosahuje mizernejch vykonu a nikomu ji nedoporucuju kupovat jinam nez do kanclu na officy, zastoupi ji p5ne, to je krapet jina trida
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problem s grafikou na 945GZM-S2 rev.3

Příspěvek od kingbean »

Ahoj, mam problem s grafikou na 945GZM-S2 rev.3, kdyz si nastavim vypnout monitor po urcitem case v menu napajeni a on se pak vypne a ja ho pak chci probudit, tak se sice probudi ale misto obrazu tam mam hlaskuze nepodporovany input H96,2MHz V:119,3MHz nebo podobna cisla, prosim pomoc co s tim, nainstaloval jsme nejnovejsi bios i ovladace, zklousel vsemozna prenastaveni diky
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

fakt jste se s tim nikdo nesetkal? asi nejaka chyba grafiky co?? protoze kdyz behem windowsu vypnu monitor a pak ho zapnu tak se nic nedeje, takze si asi ta karta meni nastaveni podle sebe
Iguka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iguka »

Na tvůj problém ti neodpovím, ale zajímalo by mě, jak ta deska šlape, zkoušel jsi s ní taktovat? Chci ji koupit sedmiletému synovcovi s Celeronem 440.
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

2kingbean:

Nezkoušel si ve Win nastavit tu obnov. frekvenci monitoru "natvrdo" a ne to mít jako "optimální" ? Nebo ti to delá i tak ? ..
Iguka píše:Na tvůj problém ti neodpovím, ale zajímalo by mě, jak ta deska šlape, zkoušel jsi s ní taktovat? Chci ji koupit sedmiletému synovcovi s Celeronem 440.
Jinak tyhle desky jsou opravdu to nejlevnější určeny do kanclu apod. Tzn. na OC to vicemene neni pripraveny vůbec, s tim je treba počítat... Od toho jsou tu jiny desky.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

no ja jsem to taktovat zkoussel, jako nic extremniho, dal jsem pameti na 600 a fsb na 200 a asi 5 hodin jsem delal prime a slapalo to, zdalo se mi ze ta deska nemela problem, no to s tou frekvenci zkusim, kazdopadne nevyhoda tyhle desky je ze desne topi, ale silene, musel jsem koupit na northridge thermalright 5 nebo tak a jeste chci neco misto toho spodnejsiho chladaku, pac hned po pusteni je to horky ze si na to nesahnes
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

jinak tam mam celerona D356 a niz bych bejt tebou nesel, s nim to slape pekne, jo jeste ta deska nema cidlo teploty chipsetu a v biosu mi nejde nastavit napeti niceho (pouzivam ctrl+f1)
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem se zvukem u Gigabyte GA-945GZM-S2

Příspěvek od jasin755 »

Zdravim potreboval bych poradit.. mam novou desku od Gigabyte GA-945GZM-S2 s 8 kanalovym audiem ale po nainstalovani vsech driveru me porad windows nemuzu najit zkukovku. Nevite co s tim ?
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasin755 »

jen bych chtel dodat ze kdyz dam Ovladaci panely > system >hw tak zvukova karta neni ani v seznamu HW a v biosu neni zakazana je nastaveny AUTO
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasin755 »

Tak jeste dodam zajimavy postreh... ovladace me nainstalovat jdou v pohode bez nejake chyby ale v audio device mam no audio device a v seznamu HW neni zadna polozka ktera ma u sebe nejaky vykricnik ci otaznik. Zkousel jsem Windows Vista a tam me tu zvukovku nainstaloval sam windows a byla 100% funkcni ale na XP at delam co delam me proste nejede zkousel jsem drivery od Gigabytu i od Realtecu a zadny uspech
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zvyseni napeti na GA-945GZM-S2

Příspěvek od jasin755 »

Zdravim ma dotaz vlastnim Desku GA-945GZM-S2 u ktere v biosu nelze zvysovani napeti ale v Easytune je polozka na zvysovani napeti kterou muzu menit a kdyz to ulozim a podivam se na hardwaremonitoring tak opravdu se napeti zvysilo (teda aspon podle easytune) je mozne nejak upravit bios aby to slo primo v nem nebo to ta deska neumi a je to jen chyba softwaru ?
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

ctrl f1 si zkousel? je to u gigabytu mistni provar na otevreni solidnejsich menu...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasin755 »

no zkousel ale odemkne me to advanced chipset..... kde muzu maximalne nastavit casovani. ve Frequency/Voltage nejsou zadny zmeny
Zeppelin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zeppelin »

Mám jí taky, a mě to nejde ani v EasyTune, funguje ti to C.I.A. ?
Celeron D 347 3,08Ghz, 2x512MB DDR2 Dualchanel, MB Gigabyte 945GZM-S2, Asus DVD-RW LightScribe,Fortron 350W
Zeppelin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zeppelin »

Jsou teď ke stažení nový drivery, ty na CD jsou už starý, zkus to stáhnou....
Celeron D 347 3,08Ghz, 2x512MB DDR2 Dualchanel, MB Gigabyte 945GZM-S2, Asus DVD-RW LightScribe,Fortron 350W
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasin755 »

ne ne CIA me nejde ale napeti muzu menit (aspon podle easy tune)
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

PCIe x4 prestoze mam x16

Příspěvek od jasin755 »

Zdravim mam problem ohledne PCIe. Nedavno jsem v CCC narazil na to ze moje HD2600XT jede udajne na PCIe x4 prestoze deska podporuje x16 (GA-945GZM-S2) nevite kde se to da nejak prehodit v Biosu jsem nic konkretnejsiho nez SYNC nebo ASYNC nastavovani PCIe nenasel
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“