Chlazeni HD38x0

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

přinejhoršim pasivy sundáš...

jinak já nahodil vodu na HD3870 a idle teplota 34°C, burn 39°C, fakt paráda, přijde mi, že topí míň jak X1800GTO2...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

takovy teploty sem mel s x1950pro :lol:
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Tak som si prezrel FAQ Chladice VGA a prilis spokojny teda nie som. Preco ? Moj problem je usporiadanie mojej dosky, kde Asus uplne inteligentne dal ako prve 2 sloty PCI-E 1x a teda kazda karta v PCI-E16x s dvojslotovym chladicom berie po jednom PCI slote. Ak by som teda uvazoval nad crossfire, tak mam problem s PCI slotmi - PCI karty mam totiz 2 (X-Fi, TV tuner) a PCI slot by mi ostal iba jeden.

Co som si prezrel chladice vo FAQ, tak jediny chladic umoznujuci montaz s chladicom na zadnej strane grafickej je HR-03, ktory je ale ukrutne drahy (1700 Sk je draheee). Existuje i ina moznost ako HR-03 ? A mimochodom, vymienate v takomto pripade (tj ked davate chladic na zadnu stranu a urobite z neho vlastne jednoslotovu kartu v povodnom smere :-). Samotny zadny panel karty totiz stale bude zaberat 2 sloty, co v pripade potreby uvolnenia PCI slotu nie je prave najlepsie.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nic jinýho co se dá namontovat na zadní stranu VGA neni , záslepku jedině z nějaký starý karty
Ge.niu.sz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ge.niu.sz »

Gr8 Vivec píše:přinejhoršim pasivy sundáš...

jinak já nahodil vodu na HD3870 a idle teplota 34°C, burn 39°C, fakt paráda, přijde mi, že topí míň jak X1800GTO2...
No toho se prave bojim, na byvalou X1900GT jsem nahodil pasivy, ktere dali ke chladici a postupne karta odchazela, az odesla uplne... Ted neni schopna zadne zateze, okamzite spadne... Tak se vcelku bojim nechat pameti jen tak bez pasivu...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak to odešla z důvodu nechlazení VRM, paměti fakt žádný extra chlazení nepotřebujou
Ge.niu.sz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ge.niu.sz »

no ale i tak je mi to zahadou, proc tohle vyrobce chladice nevyresil...

ale zpet k tematu. takze rikate ze kdyz na 3870 hodim hr-03 s tim ze sundam pasivy z pameti a na vrm zustanou, tak se karte nema co stat?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

odešla ti s origo chladičem? jestli jo tak chyba výrobce a reklamace, jestli s nějakym aftermarket tak je to vinou nechlazení VRM...

jinak pokud nahodíš HR-03 a pasiv na VRM necháš tak by to mělo bejt v pohodě, popř. po dejme tomu 20min. zátěži otestovat prstem kolik má pasiv- pokud by ses fakt spálil tak lepší ofuk, záleží jak budeš mít orientovanej HR-03...
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Počkat, když použiju ten HR-03, tak budu muset sundat ten defaultní pasiv přes pasivy?
Ge.niu.sz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ge.niu.sz »

nn, prave ze odesla s hr-03, a chladic by byl urcite smerem na gpu...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

redsaq píše:Počkat, když použiju ten HR-03, tak budu muset sundat ten defaultní pasiv přes pasivy?
ehm? ještě jednou prosím...
Ge.niu.sz píše:nn, prave ze odesla s hr-03, a chladic by byl urcite smerem na gpu...
a jel si na pasiv? jestli jo tak je to jasný...
pokud si ale měl na HR větrák tak je to divný, ten většinou zchladí kartu parádně....
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Gr8 Vivec píše:ehm? ještě jednou prosím...
No jde o HR-03, řešili jste tady něco o zasahování pasivů do chladiče, tak se ptám, jestli to zasáhne u 3870 do toho pasivu přes paměti, toho jak je tam přišroubovanej. Chci ho dát na tu zadní stranu, jak jsme to řešili předtim ohledně P5K Dlx a crossfire 3870.
Viz:
Ge.niu.sz píše:...Ale jak se tak divam tak nevim jak ten chladic dostat pres ty pasivy. Chladic tam rozhodne zasahne...
EDIT: Nebo jsem to blbě pochopil a bavíte se o jiné kartě?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

pasiv na pamětech budeš muset pravděpodobně sundat, ale jak už jsem psal předtim, žádná tragédie se nestane...
Ge.niu.sz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ge.niu.sz »

Takze jeste jednou teda pro zopakovani. Prvne jsem chtel vedet jestli budu muset sundat pasivy na pametech u 3850, kdybych pouzil hr-03. Odpoved je tedy ano a kartu by to nemelo nijak ohrozit...

Potom jsem tady psal, ze X1900GT mi odesla z duvodu spatneho chlazeni VRM s hr-03. Proto se bojim toho at se to nestane znovu. Jen pro doplneni, karta byla aktivne chlazena vetrakem Noctua 800RPM, pozdeji byl pridan jeste dalsi fun ktery ofukoval VRM 2400RPM. A jak vidite tak to ocividne nestacilo. Spis bych to videl v chybe karty
RuThaN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RuThaN »

Nemá někdo pasivně chlazení 3850 z výroby, jde mi o to jestli se to uchladí a nebo je to jen obchodní trik a bude to potřebovat pořádnej průtah skříní..
Ty teploty s referenčnim chladiče nevěstí nic dobrýho..
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.
inf1466
Nováček
Nováček

Příspěvek od inf1466 »

redsaq píše:Čau, chtěl bych se zeptat, jestli je/bude nějakej jednoslotovej, účinnej chladič na HD 38x0. Chtěl bych si koupit 2 HD 38x0 do crossfire, ale s dvouslotovýma chladičema bych tam nenarval svojí x-fi a to by mi dost vadilo. Deska je P5K deluxe wifi. Dík
3850ky jsou jednoslotovy takze pokud chces prave tyto, nemusis nic resit
wolf359
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wolf359 »

Tak jsem i na druhou HD 3870 nasadil VF-900 a ta X-Fi, co je hned pod ním, ten chladič docela dusí. Teplota je o cca 7 stupňů vyšší. :x Asi na obě dám HR-03.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

HR03? to uz mas jen o malo levnejsi nez koupit vodu :roll:
wolf359
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wolf359 »

Vodu nechci. :)
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Nevíte někdo jestli sedí na HD3870 blok od D-Teku? :?
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“