Gigabyte 8I915P Duo (775, 915P + ICH6)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antonín Chromý »

Díky moc za tip, nicméně bohužel neměl na nic vliv...nemáš ještě nějakej :wink: ? Mě už totiž nápady došly :sad:
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Sam sis vyzkousel, ze jedine, co je vadne, je power switch na kejsu. Teda, pokud neni utrzen (pak holt pripajet), muze byt jen zatlacen tak, ze tlacitko startu na kejsu nedosahne na prepinac. Nevim, co mas za kejs, ale vetsina dnesnich ma sejmutelne celo, sundej ho a zkontroluj, zda neni spinac zatlacen do bedny, kdyz tak ho vytlac zpatky, muzes na krajich opatrne pojistit sekundakem (bacha, at si nezalepis vlastni spinac) a usetrene prachy za novy kejs mi muzes poslat na konto....
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Surgical píše:Sam sis vyzkousel, ze jedine, co je vadne, je power switch na kejsu. Teda, pokud neni utrzen (pak holt pripajet), muze byt jen zatlacen tak, ze tlacitko startu na kejsu nedosahne na prepinac. Nevim, co mas za kejs, ale vetsina dnesnich ma sejmutelne celo, sundej ho a zkontroluj, zda neni spinac zatlacen do bedny, kdyz tak ho vytlac zpatky, muzes na krajich opatrne pojistit sekundakem (bacha, at si nezalepis vlastni spinac) a usetrene prachy za novy kejs mi muzes poslat na konto....
Jiný case (ve kterém zrovna teď běží athlonxp 1900+ na nforce2) a stejné chování? Ale no taak...
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

Myslim si ze kontakty, sroub se pravdepodobne dotyka neceho elektrickeho na desce a zkratuje to. Na stole pochopitelne zadny srouby nemas takze to jede v poho. Poradne se podivej na vsechny otovory (na srouby) v desce. Treba tam najdes nekde poruseny takovy to protizkratovy pole kolem otvoru...Nic jineho me nenapada. Nebo skus jine srouby :)
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

stehrob píše:Myslim si ze kontakty, sroub se pravdepodobne dotyka neceho elektrickeho na desce a zkratuje to. Na stole pochopitelne zadny srouby nemas takze to jede v poho. Poradne se podivej na vsechny otovory (na srouby) v desce. Treba tam najdes nekde poruseny takovy to protizkratovy pole kolem otvoru...Nic jineho me nenapada. Nebo skus jine srouby :)
Díky, ale tady chyba pravděpodobně nebude. Pod šroubky mám ještě ty nevodivý červený podložky a navíc sem to včera zkoušel tak, že sem nechal desku přišroubovanou jen na dvou šroubcích a pak zase na dvou jinejch šroubcích. Pořád stejný výsledek.
ivo dittrich
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivo dittrich »

mohl by jsi prosím tě zdělit,jestli se ti podařilo přijít na ten problém.Mám stejnou desku a teť se mi objevila úplně stejná porucha co tobě.Už jsem z toho zoufalý.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Tak tohle me kdysi delala msi neo2 sla na reklamaci,tam to samo neudelala ale ja si vydupal jinou me to delala o hodne min,10* jsem ji nenahodil 100* joo

Pak jsem mel skusenost s asus a8n-e,kdy si nepamatovala bios a po nastaveni bootovani nabehla,ale pri vypnuti a zaptnuti pc byl bios uplne mimo a nakonec desku skratoval spodni drzak na ninju(co je pod deskou ten kriz)
Ale me napadlo nenalomil tu desku tim reprakem??
Kdyz se kontakty doktnou,tak v poho,kdyz ne smula..??
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ivo dittrich píše:mohl by jsi prosím tě zdělit,jestli se ti podařilo přijít na ten problém.Mám stejnou desku a teť se mi objevila úplně stejná porucha co tobě.Už jsem z toho zoufalý.
No světe div se, ale reklamace uznána...bohužel poslali gigabyte i915p-d, takže DDR paměti už do ní nedáme a musíme koupit DDRII, ještě že jsou teď za slušnou cenu...

Co se té desce stalo nevím. Poslal jsem ji na reklamaci a přišla mi jiná. Tím to pro mě hasne...doufám.
eterius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

hmmm

Příspěvek od eterius »

z toho moc moudrý nejsem, mam asi dvě hodiny GA 8i945P Pro a větráky se točí, DVD taky, disk taky ale nebootuje ... vše jsem odpojil, kabely na usb, audio na přední panel, firewire, fdd, radiče (deska má dva ata řadiče nemohly by se hádat ?) jak píšeš signál do monitoru blikne při prvním oživení ze sítě, ale pak zhasne a zůstane zhasnutý, chybý mi 12V konektoru u grafiky do PCIe16 to je normální ? před tím jsem měl(ještě mám) MSI 945GM - F a tam u vga slotu je
Soltek 65KV2-T BIOS Redstorm 66MHz-200MHz FSB Celer 1,3@1.723, 512 SDR/100, Xabre 200 64DDR, 6GB ATA 33 + 2 x SCSI 9,4GB Quantum Freball 4MB CACHE 10kn/m, Terratec Xlerate (Vortex 3D) + 4MB GM Turtle Beach
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: hmmm

Příspěvek od Václav Sedlář »

eterius píše:z toho moc moudrý nejsem, mam asi dvě hodiny GA 8i945P Pro a větráky se točí, DVD taky, disk taky ale nebootuje ... vše jsem odpojil, kabely na usb, audio na přední panel, firewire, fdd, radiče (deska má dva ata řadiče nemohly by se hádat ?) jak píšeš signál do monitoru blikne při prvním oživení ze sítě, ale pak zhasne a zůstane zhasnutý, chybý mi 12V konektoru u grafiky do PCIe16 to je normální ? před tím jsem měl(ještě mám) MSI 945GM - F a tam u vga slotu je
Zkus udělat reset biosu-desky od gigabyte to často dělaj.
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Sice už je to mrtvý téma, ale tuhle blbou desku mam taky, dvakrát ta samá závad. Pokaždý pomohlo vyndat jednu paměť a vymazat cmos nebo jak se tomu říká, takže šla vždycky na reklamaci a vždycky mi rovnou poslali novou. Už mi ta deska nebaví, fakt je na hovno :x Ta první vydržela dlouho, ta druhá asi tři měsíce :?
eterius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

jsem zase tam kde jsem byl

Příspěvek od eterius »

Tak sem vyměnil P 4 3GHz za P D 2 x 3GHz a to samý, mrdvo, větrák se roztočí a pak zhasne. Resnu BIOS zkusim vyndat paměti a začnu se pohlížet po jiné desce ...
Soltek 65KV2-T BIOS Redstorm 66MHz-200MHz FSB Celer 1,3@1.723, 512 SDR/100, Xabre 200 64DDR, 6GB ATA 33 + 2 x SCSI 9,4GB Quantum Freball 4MB CACHE 10kn/m, Terratec Xlerate (Vortex 3D) + 4MB GM Turtle Beach
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“