Zamrznutí instalace Win
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Zamrznutí instalace Win
Ahoj pořídil jsem si novou sestavu zdroj Chieftec 500W PFC12 20/24 ATX12V 2.0, HDD Western Digital Caviar AV WD2500AVJS - 250GB, SATA/300, RAM A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition, MB Asus P5N-E SLI - nForce650i, 775/1333Mhz, SATA2/GL, CPU Intel Core2 Duo E4500 2,2GHz/2MB/800MHz/LGA775, CASE COOLERMASTER Elite 331 RC-331-KKN1-GP, Gainward GeForce 8927-Bliss 8800GT 512MB, PCI-E, BenQ DVD-RW.
První jsem vložil orig. Win Xp home Cz, postupoval jsem v instalaci rozdělil disk zformátoval nakopírovali se soubory pro instalaci, ale po restartu když začala samotná instalace v části hned na začátku při Instalaci zařízení instalace zamrzne a konec. Zkusil jsem to samé s Win Xp Pro ENG a instalace zamrzla znovu ve stejném místě. Prosím o radu.
První jsem vložil orig. Win Xp home Cz, postupoval jsem v instalaci rozdělil disk zformátoval nakopírovali se soubory pro instalaci, ale po restartu když začala samotná instalace v části hned na začátku při Instalaci zařízení instalace zamrzne a konec. Zkusil jsem to samé s Win Xp Pro ENG a instalace zamrzla znovu ve stejném místě. Prosím o radu.
- ElCondor
- Začátečník

-
Re: Zamrznutí instalace Win
Tohle mi Widle XP dělaly, když jsem měl zaprášený počítač. Stačilo vysát vnitřek a instalace se rozjelabajdy píše:Ahoj pořídil jsem si novou sestavu zdroj Chieftec 500W PFC12 20/24 ATX12V 2.0, HDD Western Digital Caviar AV WD2500AVJS - 250GB, SATA/300, RAM A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition, MB Asus P5N-E SLI - nForce650i, 775/1333Mhz, SATA2/GL, CPU Intel Core2 Duo E4500 2,2GHz/2MB/800MHz/LGA775, CASE COOLERMASTER Elite 331 RC-331-KKN1-GP, Gainward GeForce 8927-Bliss 8800GT 512MB, PCI-E, BenQ DVD-RW.
Intel C2D E4500@3,025GHz, Gigabyte P35-DS3, 4GB RAM A-Data@880MHz, ASUS EN8600GT, Seagate 7200.10 ST3250410AS 250GB, WD5000AAKS, Samsung SH-203B, Fortron 500W, OpenSUSE 10.3 x86-64
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Cigi
- Začátečník

-
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Arclayd
- Nováček

-
p5n-e sli
S najväčšou pravdepodobnosťou je problém v ramkách.
Táto základná doska má s týmto veľké problémy, veď stačí si pozrieť fóra na asuskej stránke.
Zaručený návod na opravu neexistuje, je možné že sa Ti to nepodarí rozbehať vôbec.
Pre Teba sú dôležité dva orientačné body: P5N-E SLI a značka Tvojich ramiek.
Ja som to vyriešil tak, že som si prešiel fóra na nete a našiel si časovanie a napätie, pri ktorých to ostatným išlo najstabilnejšie.
Čiže updatni bios na najnovšiu verziu, hoď ramky do single a pozri si na nete časovanie. Táto doska má problémy so všetkými pamätami a jednotlivé čaasovania a napätie sa líši od konkrétnych pamätí.
A priprav sa na boj.
Táto základná doska má s týmto veľké problémy, veď stačí si pozrieť fóra na asuskej stránke.
Zaručený návod na opravu neexistuje, je možné že sa Ti to nepodarí rozbehať vôbec.
Pre Teba sú dôležité dva orientačné body: P5N-E SLI a značka Tvojich ramiek.
Ja som to vyriešil tak, že som si prešiel fóra na nete a našiel si časovanie a napätie, pri ktorých to ostatným išlo najstabilnejšie.
Čiže updatni bios na najnovšiu verziu, hoď ramky do single a pozri si na nete časovanie. Táto doska má problémy so všetkými pamätami a jednotlivé čaasovania a napätie sa líši od konkrétnych pamätí.
A priprav sa na boj.
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- ladarozan
- Nováček

-
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: p5n-e sli
Můžu vědět při jakém nastavení časování a napětí to stabilně běží?Arclayd píše:
.
- Arclayd
- Nováček

-
no
Stiahni si program memtest
http://www.memtest.org/download/1.70/me ... 70.iso.zip
sprav z neho bootovatelne cdcko a a pouzi ho.
Vyskusaj najprv jednu ramku, potom ich vymen. Ak pri obidvoch prejde test 5 bez chyby, tak ich zapoj do dual channelu a opat ich testni.
Uvidime ake budu vysledky.
Casovanie a napatie sa lisi od ramiek...to si budes musiet vygooglit na zaklade znacky Tvojich ramiek...ine casovanie sa podarilo rozbehat ludom pri A-data, ine pri Geiloch, ine pri Corsairoch.
Tiez je potrebny najnovsi bios.
Ale najprv ich skontroluj memtestom, ale ako hovorim, tato zakladna doska je tym znama. Ja som tym zabil tri dni a Asus v zivote uz nekupim.
http://www.memtest.org/download/1.70/me ... 70.iso.zip
sprav z neho bootovatelne cdcko a a pouzi ho.
Vyskusaj najprv jednu ramku, potom ich vymen. Ak pri obidvoch prejde test 5 bez chyby, tak ich zapoj do dual channelu a opat ich testni.
Uvidime ake budu vysledky.
Casovanie a napatie sa lisi od ramiek...to si budes musiet vygooglit na zaklade znacky Tvojich ramiek...ine casovanie sa podarilo rozbehat ludom pri A-data, ine pri Geiloch, ine pri Corsairoch.
Tiez je potrebny najnovsi bios.
Ale najprv ich skontroluj memtestom, ale ako hovorim, tato zakladna doska je tym znama. Ja som tym zabil tri dni a Asus v zivote uz nekupim.
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Arclayd
- Nováček

-
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak memtest vyšel jak u každé paměti zvlášť tak v dualu bez erroru. Jinak mam další poznatek. Zvýšil jsem rychlost větránku na GPU trvale na 100% a zkusil hru. Byl jsem překvapen jelikož sem normálně mohl hrát FEAR což dřív vůbec nešlo. Myslel jsem že už je vše v pořádku ale po asi 5minutách PC zase spadlo a problém pokračuje.
MB:P5N-E SLICPU:C2D E4500RAM:A-DATA 4x1GB DDR2 PC800 Extreme EditionGK:Gainward 8800GT 512MB DDR3 8927HDD:Western Digital Caviar AV WD2500AVJS - 250GB, SATA/300CASE:COOLERMASTER Elite 331 RC-331-KKN1-GPPSU:Chieftec 500W PFC12 20/24 ATX12V 2.0
- Arclayd
- Nováček

-
To si mal ramky v dual alebo single channeli?bajdy píše:Tak memtest vyšel jak u každé paměti zvlášť tak v dualu bez erroru. Jinak mam další poznatek. Zvýšil jsem rychlost větránku na GPU trvale na 100% a zkusil hru. Byl jsem překvapen jelikož sem normálně mohl hrát FEAR což dřív vůbec nešlo. Myslel jsem že už je vše v pořádku ale po asi 5minutách PC zase spadlo a problém pokračuje.
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- bajdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: