GF 8800GT - po chvilce hraní se sekne PC, blbne obraz

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Máte se svou GF 8800GT (některé) problémy uváděné v tomto threadu ?

Ano
89
42%
Ne
125
58%

Celkem hlasů: 214
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Hra se prudce zrychluje,nekdy zatuhne

Příspěvek od durod »

Tempik84 píše:Ja mam Asus EN8800GT/HTDP 512MB,PCI-E v zakladnim taktu,stejne tak i procesor(AMD Athlon 64 X2 6000+)
skus vypnout jedno jadro,mne to pomaha u starsich hrach,ktere na dvojjadru jedou zrychlene...
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

tak konecne jsem mel moznost vyzkouset kartu v kompu... vykon je pomerne slusny, ale nemel sem cas nechat dojet 3DMark.. problem je ze chladic na karte je opravdu horky.. ruku udrzim, ale stejne hned chladic vymenim za accelero co se mi zatim vali na stole.

zadne next-gen hry jsem zatim nezkousel, jen Most Wanted, hra vytuhla asi po pul hodine, ale nejsem si jistej jestli to je grafickou kartou. Jen se proste zasekla a pomohl jen tvrdy restart. Mozna tomu nedela dobre casty alt+tab a hrabani do systemu.
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Jak tady podle reakci koukam, prihodila se mi klasicka situace. Deska Asus P5KC (posledni bios), 4GB Adata ram, C2D E6400 a GF 8800GT. K tomu 400W chieftec zdroj porizeny s casem (2x15A vetev 12V). Vsechno nove, ve windows bez problemu funkcni i pod zatezi (hot cpu pro a jine), memtest probehne taky 100% jenom kdyz pustim nejakou 3D vec, tak to driv nebo pozdeji vytuhne. Naprosto nahodne, jednou uprostred akce, jindy v menu - a vytuhne to tak, ze zmrzne obraz na dipleji a nic se nedeje. kdyz dam tvrdy reset, tak se NIC nestane a teprve za cca 3-5s se PC vypne a znova nabehne. Pokud resetuju pri standardnim behu, funguje to okamzite a korektne. Pouze ve 3D je reakce na reset zvlastni. Zkusil jsem vymenit GF (mam dve - zotac a MSI OC), zkusil jsem vykonnejsi zdroj (600W BeQuiet na kterem mi bezi podstatne lepsi sestava) a nic. Uz jsem mel podezreni na desku, ale pak jsem zkusil radu kterou tu nekdo psal asi na treti strance - vyndal jsem jednu pamet.
Voila, se 2GB v single modu najednou vse slape uplne perfektne, stabilita i s pretaktovanym CPU. Proste si asi WinXP neporadi se 4GB pameti, taky mi ukazuji kdyz dam vlastnosti na tento pocitac ze misto 4GB mam jen 3,25GB
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Jeste maly update, muj problem urcite neni zpusobeny prehrivanim karty, ta je prakticky studena. Tuhlo mi to taky v podstate okamzite, po minute dvou.

Naopak zkousim ted nastaveni pameti, ejstli se mi nepovede to rozbehat s tema 4GB nejak.

EDIT UPDATE
Takze situace se ma tak, ze deska proste nezvladne 4gb v dualchannelu, pak mi ta grafika pada. Staci je dat tak, aby bezely single channel a vsechno je potom v pohode.
Je to hodne zvlastni, protoze to ovlivnuje pouze 3D rezim, ve 2D muzu pocitat co chci, zatizit pamet jak chci a vsechno jede. Ale jakmile pustim nejakou hru, lup a je to sekle. Jeste zkusim otestovat s 1GB moduly v paru jak se to bude chovat, treba je to jen vadna deska.
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Takze posledni a finalni stanovisko, Asus P5KC proste nema rad dualchanel. Nechapu co se deje, ale proste kdyz dam pameti do dualchanelu, tak to okamzite zacne padat ve 3D. Nezalezi na tom, jestli tam jsou 2gb nebo 1gb moduly, proste system je totalne nestabilni, ale jen ve 3D. Jinak naprosta pohoda.

Staci ale dat pameti do pozic tak, aby to bezelo jednokanalovy (proste hned vedle sebe, do ruznobarevnych slotu) a voila, vse je perfektne stabilni.

Zkusim v pondeli desku nejak reklamovat, meli by to resit akcne vymenou tak treba je to jen vadny kousek.

EDIT UPDATE
Problem uz finalne a konecne vyresen. Muze za to P5KC.
Musi mit napeti na pametech AUTO, jakmile pridam neco malo tak to zacne zlobit. Podle me levna deska s malo/mene kvalitnima stabilizacnima obvodama a kdyz pridam napeti do pameti, uz to neda korektne bud northbridge nebo nekam jinam a zacne to kravit pri prenosech na PCIE (ie jak pustim 3D, tak se to sesype).
NIKEOS
Nováček
Nováček

GF 8800GT - po chvilce hraní se sekne PC, blbne obraz

Příspěvek od NIKEOS »

.. Wlknus... mám stejný problém, jak většina zúčastněných této diskuze. Vlastím nový PC komplet, který jsem si nechal poskládat 14 dní před Vánocemi. Vše jsem nainstaloval, začal hrát hry a už ..... byl problém na světě. Při hraní NFS pro Street, PES EVOLUTION 2008, FIFA 08,... u prvních dvou zmíněných se mi hra sekne náhodně jednou za 1,5h, někdy po 10min??? U Fify 08 jsem měl krapet jiný problém s nastavením maximálního rozšíření a high detailů prostě nebylo možné hru hrát. Tento problém jsem odstranil vypnutím anti-aliasingu, který jsem měl na 8xQ. Koukám, že už jsem druhý čtenář či přispívající do této diskuze, který svůj problém vyřešil.
Mám také XP 32-bit a 4GB paměti. Myslím, že zkusím tvou "akci" a doufám, že bude stejně úspěšná jako u tebe. Posílám složení mé malé mašinky:
CPU Intel Core2 Duo E6850 3GHz
MB Asus P5N32-E SLI Plus - nVidia Dual x16 SLI
GPU BFG GeForce 8800 GT OC 512MB, PCI-E
HDD Western Digital Caviar SE16 WD2000KS - 200GB SATA II - (2ks)
Keyboard Wireless Laser Desktop 5000 USB Port Czech Hdwr CD Gray
Case CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690-KKN1-GP-2 ventilátory
Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
RAM Geil DIMM 4096MB DDR II 800MHz (GX24GB6400DC)- 2ks po 2GB
DVD Samsung SH-S203N Retail černá
Chladič CoolerMaster Sphere (procesorový)
Ventilátor CoolerMaster (120x120) - R4-L2S-12FB-GP (2ks)
systém Windows XP,- 32 bit, servis pack 2
ohledně těch RAMek, nejsem žádný odborník proto se táži. Můžu je klidně vytáhnout a přehodit do jiného slotu, tedy jak uvádíš každou zvlášť do slotu jiné barvy? mám 3 bílé a jeden modrý? podmínkou je aby byli obě u sebe? díky
NIKEOS
Nováček
Nováček

Příspěvek od NIKEOS »

no malá chybička v textu já jsem problém nevyřešil, myslel jsem tebe Wlkusi.. zrovna tu sosám vínko, tak se předem omlouvám za gramatické chyby.... :lol:
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

wlkusi.. jestli mas stock chladic tak nechapu jak muze byt "prakticky studeny" ... ten muj je i pri behu windowsu relativne horky a po hrani narocnejsi hry muze mit nakejch 70 stupnu urcite. Vytuhnuti sem zatim nezaregistroval ani jedno, ale zatim sem nemel moznost vyzkouset next-gen hry. (jen Oblivion a FlatOut2)
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Re: GF 8800GT - po chvilce hraní se sekne PC, blbne obraz

Příspěvek od Wlkus »

NIKEOS píše: ohledně těch RAMek, nejsem žádný odborník proto se táži. Můžu je klidně vytáhnout a přehodit do jiného slotu, tedy jak uvádíš každou zvlášť do slotu jiné barvy? mám 3 bílé a jeden modrý? podmínkou je aby byli obě u sebe? díky
Musis je dat do slotu tak, aby nebyly sparovane do dualchannel. Vetsinou to znamena dat je hned vedle sebe. Jinak ale muj problem byl v tom, ze kdyz jsem na desce nastavil vyssi napeti nez standard do pameti tak to zlobilo, kdyz jsem vratil vse na auto, jede to v pohode...
Luk(y)isek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luk(y)isek »

No tak ja mam take konecne grafiku - Inno3D 8800GT OC Edition a slape celkem slusne.I taktovat jde solidne-testovano 750/1700/2000MHz pri 3DM05 a 06 a probehlo vse OK.Shadery jdou jeste vyse,ale testy pak uz vykazuji mnohem mensi vysledky nez na tyhle takty.
Ale problem mi nastal kdyz jsem pustil 3DM03.Ve druhem testu (Proxycon) mi to udelalo zasek,cerveny prouzky pres obrazovku a bylo vymalovano.Na zakladni takty to tusim udelalo take.Dela to i u Crysis,pokud mam takty(GPU a RAM def.) a shadery z 1500 na 1700 nebo kdyz dam vse na def. a jen pameti z 1900 na 2000MHz.Vydrzim hrat treba 30min a pak se to takhle zasekne.Ca od casu jsem kouknul na teplotu a ta byla okolo 82°C a vic.Takze doufam ze to bude jen teplotou.Ted nekdy by mely dorazit pasivy na mosfety,takze tam pak lupnu Zalmana VF-1000 ktery uz mam doma a doufam ze to poslape OK.Pripadne bych jeste zkusil nahodit modnuty BIOS ktery tu pro tuhle kartu mam (def. takty,ale zveda napeti na 1,22V).Tak snad to bude OK,ted z toho moc nadsenej nejsem.
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4@3,4GHz, Noctua NH-U12@NF-P12, ABIT IP35 Pro, 4x2GB Corsair XMS2 DHX DDR2-800 4-4-4-12 2,1V, EVGA 8800GT "SSC" 512MB@725/1850/2000+Accelero S1@Noctua NF-S12, SB X-Fi XtremeMusic + Logitech Z-5450, HDD SATA Maxtor 160GB DM10 8MB + 2x Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, DVD±RW ASUS DRW-1608P2S, CD-RW LG GCE-8400B, Tagan EasyCon 480W, Gigabyte 3D Aurora 3x120mm FANs + Controll Zalman ZM-MFC1, set Logitech LX700, 19" LCD Acer AL1951Cs, 37"(94cm) LCD TV LG 37LH3000 FullHD + Playstation 3 "Starter" 250GB|NoteBook IBM ThinkPad Z60m - Centrino 2GHz, 2GB DDR2, 750GB WD Black, DVD±RW | DELL E5400 - C2D, 4GB DDR2, 250GB 7200
stefun
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stefun »

Ja mam taky novou Inno3D 8800GT OC Edition ale taktovat to moc nejde.Ze zacatku me slo vsechno v poho ale za den kdyz jsem spustil Crysis tak se rozsypal obraz myslim ze to bylo na zakladnich taktech a teplota byla kolem 85 C nekdy se mi rozsypal obraz po 5min. a nekdy vubec tak jsem myslel ze to bude teplotou a tak jsem pridal jeste jeden vetracek do skrine dal jsem ho na plny otacky a teplota hned byla nizsi kolem 78 C a jeste jsem dal na grafiku novou pastu a teplota pri zatezi crysis max 72C a ted se mi uz vubec nesere obraz odkdy mam takovou teplotu vse jde bezproblemu ale kdyz taktnu grafiku o neco vic tak se rozsypuje obraz a tak mam jen o trochu vyssi takty nez jsou na default ale konecne uz se nesere obraz uz jsem se uz bal ze ji budu muset reklamovat :( ale nemusim :) a do skrine pridam jeste par vetracku a skusim ji vic taktnout :) nebo casem koupim nejakej poradnej chladic 8)
CPU: i5-2500K@4,4GHz, MB: ASUS P8Z77-M PRO, RAM: Kingston HyperX 2x4GB, HDD: WD Red 2TB@Himuro + SSD Crucial MX100 256GB GPU: GTX660Ti OC, PSU: Seasonic M12II-620, Case: Corsair Carbide 300R@AC fans, Mouse: Logitech G402 Hyperion Fury, Keyboard: Cherry Strait, Headphones: Sennheiser HD650+FiiO E07K
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Tak po vyreseni problemu s nejruznejsim tuhnutim zpusobenym blbostma na desce Asus P5KC resim problem s prehrivanim (?) karty. Klasicky po delsi zatezi hra vytuhne, zvuk bezi dal a je to na reset.
Resit se to da vytvorenim vlastnich profilu pro vetrak, pomoci Riva Tuneru. Tady je navod:
http://www.guru3d.com/article/article/449/

Ma to ale jeden hacek. Netusim jestli jsem nekde minul nejakou moznost, ale aby ty profily co se zapinaji pri urcite teplote fungovaly, MUSI bezet ten pitomy monitor. Nejde ho nijak zmensit, ukryt nebo proste nekam strcit. To okno musi byt porad aktivni, i kdyz je tam volba aby ukazoval nejakou hodnotu v traybaru. Jakmile okno s monitoringem zavrete, prestane fungovat to automaticke prepinani profilu. Proste je to uhozene na hlavu. Navic pokud si nenastavite u zakladniho okna RivaTuneru volbu send to tray on close, tak zavre nejen sam sebe, ale i monitorovaci okno. Proste fajnova zalezitost. Nebo delam neco spatne? Nemate na to nejake jine reseni?
Luk(y)isek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

stefun: jojo,no doufam ze ten Zalman VF-1000 co tu mam pripravenej tomu pomuze.Ale myslim ze jo,hlavni je aby ty teploty nemely proste uz tech 85°C v zatezi.
Navic dalsim problemem by podle me mohly byt napetovy regulatory co jsou na zadni strane karty,tam by se siklo dat take aspon nejaky pasiv,aby to bylo chladnejsi.

Obrázek

Ale uvedeny jako horky tam byl tento:

Obrázek

Více zde: http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... 29&page=14
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4@3,4GHz, Noctua NH-U12@NF-P12, ABIT IP35 Pro, 4x2GB Corsair XMS2 DHX DDR2-800 4-4-4-12 2,1V, EVGA 8800GT "SSC" 512MB@725/1850/2000+Accelero S1@Noctua NF-S12, SB X-Fi XtremeMusic + Logitech Z-5450, HDD SATA Maxtor 160GB DM10 8MB + 2x Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, DVD±RW ASUS DRW-1608P2S, CD-RW LG GCE-8400B, Tagan EasyCon 480W, Gigabyte 3D Aurora 3x120mm FANs + Controll Zalman ZM-MFC1, set Logitech LX700, 19" LCD Acer AL1951Cs, 37"(94cm) LCD TV LG 37LH3000 FullHD + Playstation 3 "Starter" 250GB|NoteBook IBM ThinkPad Z60m - Centrino 2GHz, 2GB DDR2, 750GB WD Black, DVD±RW | DELL E5400 - C2D, 4GB DDR2, 250GB 7200
stefun
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stefun »

Jo urcite to ten Zalman zvladne s lepsimi teplotami a ty pasivy by meli urcite taky pomoct ja mam ted max 72C ze 85C a to nemam zadnej Zalman ani pasivy :) a dnes pridam do skrine jeste par vetracku a snad se jeste teplota snizi
CPU: i5-2500K@4,4GHz, MB: ASUS P8Z77-M PRO, RAM: Kingston HyperX 2x4GB, HDD: WD Red 2TB@Himuro + SSD Crucial MX100 256GB GPU: GTX660Ti OC, PSU: Seasonic M12II-620, Case: Corsair Carbide 300R@AC fans, Mouse: Logitech G402 Hyperion Fury, Keyboard: Cherry Strait, Headphones: Sennheiser HD650+FiiO E07K
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Takze alternativni reseni jak lip ochladit kartu bez pouziti dalsich programku jako je Riva Tuner je asi jen cestou upravy BIOSu (pokud mate nekdo jine reseni, sem s nim).

Budete k tomu potrebovat dva programy
NiBiTor v3.7
http://www.mvktech.net/component/option ... 29afbdf53/

nvFlash v5.57
http://www.mvktech.net/component/option ... 17ee99df5/

Ten prvni upravuje ROM image biosu karty, ten druhy pak v dosu flashuje.

Takze krok prvni - NiBiTor. Po spusteni si v menu
Toos>Read Bios>Select Device
vyberte svoji kartu, pokud nemate SLI tak staci dat rovnou OK.
Originalni BIOS si zazalohujte
Toos>Read Bios>Read into File
Potom ho znovu nactete do NiBiToru
Toos>Read Bios>Read into NiBiTor
skocte rovnou na zalozku Temperatures, v ZADNEM pripade neupravujte nic jineho, specialne ne pretaktovani a podobne nesmysly, to se da nahrat pri startu Win a neriskujete tim ze diky nesmyslnym hodnotam karta vubec nenabehne.
Na zalozce Temperatures odklepnete vystraznou hlasku (Very risky, haha) a jdete rovnou do menu Fanspeed IC (cudlik v pravo dole).
I po delsim laborovani jsem nejak nepostrehl rozdil mezi Auto a dynamic speed, proste vetracek stejne odstartoval vzdycky o poznani pozdeji nez by podle nastaveni mel.
EDIT
Zvolil jsem nakonec Dynamic speed a parametry jake vidite na obrazku mi startuje vetrak na teplote cca +-83 stupnu a drzi ji do 86-7. V mem pripade. Jak moc vetranou skrin a teplotu v ni ci jak presny senzor na karte mate vy uz neovlivnim. Kazdopadne jeste k hodnotam zde, i kdyz teoreticky chapu co ktera znamena, v praxi mi prislo ze karta stejne reaguje poradne jenom na TCrit, cim nizsi ji date tim driv zacne roztacet vetrak. Trosku mi unika smysl hodnot jako je ramp rate, kde bych chapal ze to je dopa po kterou minimalne vetrak pobezi na vyssich otackach nez prejde nize (aby lepe kartu dochladil), ale stejne jako na dalsi parametry na to nijak nereaguje :-)
Obrázek
To jsou hodnoty co tam mam ja.

Zavrete okno Fanspeed IC kliknutim na OK, v menu
File>Save BIOS
ulozte upraveny bios, idealne ho pojmenujte 8.3 kratkym jmenem, abyste narozdil ode me pak v dosu poznaly jaky soubor mate flashnout.

Ted bude treba nabootovat do DOSu a flashnout bios pomoci nvFlash. nejjednodussi cesta je vytvorit v Nero Burning Rom bootovaci CD, Nero obsahuje primo vestaveny boot blok s freedosem, takze staci na CD ulozit soubory z archivu nvflash a k tomu upraveny bios. Alternativni reseni je vytvorit si boot flashky pomoci programku Flashboot (neni free :( ) nebo klasickou disketu. nejak si snad poradite.
Potom v dosu je syntaxe jednoducha
nvflash jmeno_upravene_rom
Pak uz nasleduje pouze reset a voila, flash je upraveny a vetrak startuje driv nez vyrobce povazoval za nutne.
Luk(y)isek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Takze 2,5 hodinove hrani Crysis na default takty bezproblemu.Je to nejspis tim ze karta ma max. teploty do 78°C.S takty dosahovala az 85°C a vic,takze s nejvetsi pravdepodobnosti dochazelo k zasekum diky prehrivani karty.Uz aby do CZC dorazily ty specialni pasivy ktery dam na napajeci mosfety.Jinej chladic uz mam pripravenej,takze oki.
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

nevim.. moc to nechapu.. mam na karte accelero s1, teploty neprelezou 47 stupnu... sahal sem na body oznacene jako hotest (zespodu na pcb) i na par ostatnich bodu na ktere dosahnu a zadne nejsou vylozene zhave, muzou mit tak 60 stupnu (odhad).. nicmene pocitac uz tak 4x vytuhnul (zvuk se zasmyckuje a je to na tvrdy reset)... nejak extremne mi to nevadi, ale zajimalo by me cim to teda je.
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Chladi ti accelero i menice napeti (takove ty smejdy na konci kartu pobliz napajeciho konektoru)? Pokud na ne ani nefouka, bude to nejspis ono...
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

Wlkus píše:Chladi ti accelero i menice napeti (takove ty smejdy na konci kartu pobliz napajeciho konektoru)? Pokud na ne ani nefouka, bude to nejspis ono...
fouka na ne 120 fan ... rek bych ze tam maj celkem pruvan

viz http://www.kb.hu.cz/bordel/
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Wlkus píše:... Netusim jestli jsem nekde minul nejakou moznost, ale aby ty profily co se zapinaji pri urcite teplote fungovaly, MUSI bezet ten pitomy monitor. Nejde ho nijak zmensit, ukryt nebo proste nekam strcit. To okno musi byt porad aktivni, i kdyz je tam volba aby ukazoval nejakou hodnotu v traybaru. Jakmile okno s monitoringem zavrete, prestane fungovat to automaticke prepinani profilu. ... Nemate na to nejake jine reseni?
Otevři Hardware monitoring RivaTuneru, stlač tlačítko v levém dolním rohu (červená tečka - jmenuje se to Enable background monitoring), zavři HW monitoring. RivaTuner musí běžet na pozadí. Pokud máš ostatní v pořádku (návod je na guru3D), bude to běžet. :)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“