Gigabyte N650SLI-DS4 (775, nF650i SLI)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

To by mě taky zajímalo. Jaká firma nevyrábí šrot? Microstar? :wink:

Fakt je na tom tahle deska takhle zle. Když se najde někdo kdo jí má s novým BIOSem ať napíše jaká je. A co pasivní chlazení pči OC? Jak je horký...tj. potřebuje zlepšit?
boma
Nováček
Nováček

Příspěvek od boma »

[quote="OBR"]Bohuzel musim vas trochu zchladit ... mel jsem tuhle desku a byla vylozene spatna ... super OC, super stabilni ALE! Obcas nenajela, obcas si nepamatovala co jsem nastavil, mela problemy s pametma, obcas cyklovala ...

sice jsem ji uz nemel kdyz vysel posledni bios, ale predtim teda nic moc ...[/quote]

Tato doska je dobra na taktovanie,je stabilna a vsak s cim mam problem je ,ze po zvyseni FSB ,nastaveni pamati,alebo vseobecne po hocijakom zasahu do Biosu si tieto nastavenia doska nedokaze zapamatat.Neviem cim to je,som s nou vskutku spokojny,ale toto je katastrofalna chyba.
Nevedeli by ste mi poradit,ci by som tento problem odstranit preflashovanim Biosu?
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

OBR píše:Bohuzel musim vas trochu zchladit ... mel jsem tuhle desku a byla vylozene spatna ... super OC, super stabilni ALE! Obcas nenajela, obcas si nepamatovala co jsem nastavil, mela problemy s pametma, obcas cyklovala ...

sice jsem ji uz nemel kdyz vysel posledni bios, ale predtim teda nic moc ...
Ja ju mam s najnovsim BIOSOM F7 a ani jeden z tebov spominanych problemov ta doska nema, nastavenia si pamata vzdy, nabehne vzdy, s pamatami nema ziaden problem.

Zatial som s tou doskou celkovo spokojny, BIOS ma prikladny, vsetko na svojom mieste, moznost ulozit 9 profilov, takisto vyborne moznosti OC. Pasiv na chipsete hreje ale to asi na kazdom NF650SLi.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

mirkee píše: Zatial som s tou doskou celkovo spokojny, BIOS ma prikladny, vsetko na svojom mieste, moznost ulozit 9 profilov, takisto vyborne moznosti OC. Pasiv na chipsete hreje ale to asi na kazdom NF650SLi.
koukam ze ji mas s ninjou, vesel by se misto toho pasivu na desce vedle ninje jeste nejakej hp cooler jak noctua nebo thermalright?
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

Pavlis píše:...
Ano Ninja rev.B tam vosla vpohode netrebalo nic ohynat.

K tomu pasivu na doske, neviem ci sa tam vojde jeden zo spominanych chladicov. Priavam foto, aby si si sam vedel spravit obraz.

Obrázek

Ja by som povedal ze ked das grafiku do spodneho slotu tak ten Thermalright by tam mal vpohode vojst.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

hmm diky to vypada ze by se mohlo vejit uvidime, me na te desce vadi spotreba(asi nemuzes porovnat s jinym resenim napr 965,p35). a jeste jedna vec kolik ventilatoru lze regulovat?
boma
Nováček
Nováček

Příspěvek od boma »

[quote="mirkee"][quote="OBR"]Bohuzel musim vas trochu zchladit ... mel jsem tuhle desku a byla vylozene spatna ... super OC, super stabilni ALE! Obcas nenajela, obcas si nepamatovala co jsem nastavil, mela problemy s pametma, obcas cyklovala ...

sice jsem ji uz nemel kdyz vysel posledni bios, ale predtim teda nic moc ...[/quote]

Ja ju mam s najnovsim BIOSOM F7 a ani jeden z tebov spominanych problemov ta doska nema, nastavenia si pamata vzdy, nabehne vzdy, s pamatami nema ziaden problem.

Zatial som s tou doskou celkovo spokojny, BIOS ma prikladny, vsetko na svojom mieste, moznost ulozit 9 profilov, takisto vyborne moznosti OC. Pasiv na chipsete hreje ale to asi na kazdom NF650SLi.[/quote]

Cau,chcel by som sa Ta spytat,pokial si teda taktoval procesor,pod akumi nastaveniami pamati si ho nataktoval.
Pytam sa preto,lebo dnes som volal do tej firmi z ktorej tu dosku mam a tam mi povedali,ze ta doska sa moze vyresetovat pokial tam mam nejake zle nastavenia.
Dnes som dokonca flashol aj Bios na F7 a robi mi to to iste.Vzdy ked Bios nastavim a restartnem -hodnoty si drzi{mozem ho testovat kolko len chcem,ale pokial ho vypnem a dajme tomu po hodine zapnem uz je vyresetovany.Nieje v tom Biose este nejake nastavenie ktore som prehliadol.
Mam Core 6320 takt na 2800 MHz{400 MHz},pamate mam A-DATA Extreme Vitesta 800 MHz{4-4-4-12}tie som nastavil len na standartne hodnoty-netaktoval som ich.
Napatia:
DDR Voltage +0.25{maju vlastne 2.05 V}
NB/HT Voltage +0.25
FSB Voltage +0.25
South Brige +0.1
VCC12_DL +0.1
LTD mam 4x

Nevedel by si prosim Ta poradit,lebo som uz z toho dost smutny.
boma
Nováček
Nováček

Příspěvek od boma »

[quote="boma"][quote="mirkee"][quote="OBR"]Bohuzel musim vas trochu zchladit ... mel jsem tuhle desku a byla vylozene spatna ... super OC, super stabilni ALE! Obcas nenajela, obcas si nepamatovala co jsem nastavil, mela problemy s pametma, obcas cyklovala ...

Zatial som s tou doskou celkovo spokojny, BIOS ma prikladny, vsetko na svojom mieste, moznost ulozit 9 profilov, takisto vyborne moznosti OC. Pasiv na chipsete hreje ale to asi na kazdom NF650SLi.[/quote]

Cau,chcel by som sa Ta spytat,pokial si teda taktoval procesor,pod akymi nastaveniami napati si ho nataktoval.
Pytam sa preto,lebo dnes som volal do tej firmi z ktorej tu dosku mam a tam mi povedali,ze ta doska sa moze vyresetovat pokial tam mam nejake zle nastavenia.
Dnes som dokonca flashol aj Bios na F7 a robi mi to to iste.Vzdy ked Bios nastavim a restartnem -hodnoty si drzi{mozem ho testovat kolko len chcem,ale pokial ho vypnem a dajme tomu po hodine zapnem uz je vyresetovany.Nieje v tom Biose este nejake nastavenie ktore som prehliadol.
Mam Core 6320 takt na 2800 MHz{400 MHz},pamate mam A-DATA Extreme Vitesta 800 MHz{4-4-4-12}tie som nastavil len na standartne hodnoty-netaktoval som ich.
Napatia:
DDR Voltage +0.25{maju vlastne 2.05 V}
NB/HT Voltage +0.25
FSB Voltage +0.25
South Brige +0.1
VCC12_DL +0.1
LTD mam 4x

Nevedel by si prosim Ta poradit,lebo som uz z toho dost smutny.

Este jedna vec ma napadla:nemoze to byt{hypoteticky} napr. zdrojom?
Predsa len mam 400 W Fortron a zostavu Core 6230,2x 1 GB DDR A-DATA{800 MHz},Gainward 8800 GTS 320 MHz,HDD Seagate 120GB,
jedny mechaniku a 6 ventilatorov.
adam555
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

hm

Příspěvek od adam555 »

ja bych to na ten zdroj mozna i videl na 8800GTS se obecne doporucuje 500W zdroj, a 6 ventilatoru to uz je docela spotreba.. :-D

asi budu kupovat new PC a zvazuju toto a Asus P5N-E SLI, takze newim newim, mirkee ty si tuto desku mel a menil si za P5N-E ? a proc.... Diky :D
C2D E8200 2.66 @ 3.75GHz || 6GB DRR2 @ 938 Mhz CL5 || MB GB EP35-DS3R v2.1 || Ati Radeon HD5850|| 2x WD6400AAKS R0 || Corsair HX 520 || DVD-RW || 22'' LCD HP w2207h || Windows Vista Home Premium SP1 CZ || Windows 7 x64
Sidi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: hm

Příspěvek od Sidi »

adam555 píše:ja bych to na ten zdroj mozna i videl na 8800GTS se obecne doporucuje 500W zdroj, a 6 ventilatoru to uz je docela spotreba.. :-D

asi budu kupovat new PC a zvazuju toto a Asus P5N-E SLI, takze newim newim, mirkee ty si tuto desku mel a menil si za P5N-E ? a proc.... Diky :D
Me by mela zejtra prijit (nejdyl v pondeli ,zalezi na poste) ,tak pisnu svuj nazor(C2D E6750, 2x1GB 800Mhz GEIL CL4, GF7600GT extreme)
adam555
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam555 »

Sidi píše:
adam555 píše:ja bych to na ten zdroj mozna i videl na 8800GTS se obecne doporucuje 500W zdroj, a 6 ventilatoru to uz je docela spotreba.. :-D

Me by mela zejtra prijit (nejdyl v pondeli ,zalezi na poste) ,tak pisnu svuj nazor(C2D E6750, 2x1GB 800Mhz GEIL CL4, GF7600GT extreme)
no ta tvoje sestavicka je sice pekna ale moh si usetrit na CPU a pridat na grafice, 7600GT neni nic moc :)
C2D E8200 2.66 @ 3.75GHz || 6GB DRR2 @ 938 Mhz CL5 || MB GB EP35-DS3R v2.1 || Ati Radeon HD5850|| 2x WD6400AAKS R0 || Corsair HX 520 || DVD-RW || 22'' LCD HP w2207h || Windows Vista Home Premium SP1 CZ || Windows 7 x64
Milan79
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Milan79 »

Ahoj lidičky,nemáte pls tušení,proč se mi u téhle desky stává,že po přetočení procesoru nad 3MHz spadne spojení k internetu? Zkoušel jsem už i přeinstalovat win Xp,dávat jiný ovladače,ale jakmile na ně najedu a dám aktualizovat ovladač tak mi winy okamžitě zamrznou a pomáhá jen tvdej restart :cry: Pokud ale nechám procík netaktovaný,jede vše v klidu...
Jakmile to ale nataktím,při prvním restartu vše najede dobře,ale pak když počítač vypnu a druhý den ho chci zapnout(nebo třeba i za chviličku) už sítovka nejde... Jediné co pomáhá,je v tom případě vytáhnout baterku z desky,nechat odležet nebo vybít,aby se vrátil bios na def. hodnoty a pak to zase jede :cry: Když dám ale jen načíst defaul hodnoty bez vyndané baterie,nejde to stejně,prostě ta baterka musí ven,jinak nejde net :cry: Nemá někdo tušení,co by mohlo bejt špatně?
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

Milan79 píše:Ahoj lidičky,nemáte pls tušení,proč se mi u téhle desky stává,že po přetočení procesoru nad 3MHz spadne spojení k internetu? Zkoušel jsem už i přeinstalovat win Xp,dávat jiný ovladače,ale jakmile na ně najedu a dám aktualizovat ovladač tak mi winy okamžitě zamrznou a pomáhá jen tvdej restart :cry: Pokud ale nechám procík netaktovaný,jede vše v klidu...
Jakmile to ale nataktím,při prvním restartu vše najede dobře,ale pak když počítač vypnu a druhý den ho chci zapnout(nebo třeba i za chviličku) už sítovka nejde... Jediné co pomáhá,je v tom případě vytáhnout baterku z desky,nechat odležet nebo vybít,aby se vrátil bios na def. hodnoty a pak to zase jede :cry: Když dám ale jen načíst defaul hodnoty bez vyndané baterie,nejde to stejně,prostě ta baterka musí ven,jinak nejde net :cry: Nemá někdo tušení,co by mohlo bejt špatně?
:D to se nedivim kdyz ho takhle podtaktovavas :D, no zkus zvysit napeti v biosu - s tou sitovkou to opravdu nevim...
Milan79
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Milan79 »

rostaxx píše: :D to se nedivim kdyz ho takhle podtaktovavas :D, no zkus zvysit napeti v biosu - s tou sitovkou to opravdu nevim...
Díky,no,ale to je odpověd jak z nosu..to už jsem samo zkoušel :roll:
jukyn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

RAM

Příspěvek od jukyn »

Chci se zeptat a hlavně poprosit o radu,tuto desku mám ale potřebuji do ní koupit paměti,Chtěl jsem 2x1GB A-DATA 800MHz Viesta Extreme,bohužel slyšel sjem názory o nekompatibilnosti těchto pamětí.
V novém Biosu F5 Gigabyte píše o zlepšení právě zlepšení kompatibilnosti pamětí tak se chci zeptat zda a na čem tuto desku provozujete,jde mi hlavně o značku paměti,takt a jestli je DUAL zapojená či ne.Moc děkuji
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“