Teda aspon muj nazor
Jak poznám příliš přetaktovaný GPU či paměti ?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Butch
- Středně pokročilý

Ty jsi je asi nikdy neviděl, jinak bys tohle nemohl tvrdit.Dr Meduza píše:Proc resit artefakty at tam klidne sou gdyz nejsou votravny treba jako ze je celej vobraz je invertni nebo chybi pulka sceny![]()
Teda aspon muj nazor
Ono většinou to začne pomalu ale končí to rozpadem obrazu.
Prostě jet na taktování, kde budou artefakty "jenom trochu" je totální blbost.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Jája
- Středně pokročilý

Naprostej souhlas.Butch píše: Prostě jet na taktování, kde budou artefakty "jenom trochu" je totální blbost.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
presne. teplota ti pude vis a vis a artefaktu bude pribivat a pribivat a v nejhorsim pripade zrusis pameti
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V žádném případě nenepřipustit artefakty k rozmnožování
Při objevení prvního se to rozjede jako v králíkárně s 20 samci a 20 samicemi 
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Kundyše
- Nováček

Já jsem exemplární příklad tvého problému. Mám Gigabytku 8800GTS G92 a po půl hoďce hraní GOF, se mi kousne komp, přes celou obrazovku rovnoměrný artefakty v podobě vytečkovanejch stříšek a je vymalováno. Teplota jádra v tu chvíli přes 80°C. Tak jsem zkontroloval reálné a výrobcem udávané takty. Výrobce udává GPU 650MHz a paměti 970MHz a já mám GPU 702MHz a paměti 999 MHz. Celé je to zvláštní v tom, že si za to nemůžu sám, protože kartu jsem netaktoval. Takhle mi přišla z výroby
Možná sem měl nakonec i štěstí v neštěstí, že to bylo jen o 50MHz, i když to je na chlazeni referenčním vzduchem už tak dost (Crysis a COD4 max det. 4xaa to ale dáva bez seku a artefaktu, takže tam nějáká síla asi dřímá, přesto se dost hřeje), ale taky to mohlo být o víc a pak bych se při prvním zapnutí podíval na její konec. Zajímalo by mě, zda se někdo z vás setkal s něčím podobným. Pravděpodobně jde o šlendrián ve výrobě, ale mě se tomu něják nechce věřit.
Naposledy upravil(a) Kundyše dne čtv 31. led 2008, 16:18, celkem upraveno 1 x.
- Thellwin
- Administrátor

- Kundyše
- Nováček

- cingi
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Herkis
- Redaktor PCT

-
Mám tu samou Gigabyte 88GTS - 700Mhz core/2000MHz paměti. Vytuhne mi v MOH Airborne po několika minutách. Stačí snížit takt paměti na standardních (jako ostatní GTS) 1940MHz. Jinak jádro mi jde bez problémů na 800MHz a shadery na 2000MHz.Kundyše píše:Já jsem exemplární příklad tvého problému. Mám Gigabytku 8800GTS G92 a po půl hoďce hraní GOF, se mi kousne komp, přes celou obrazovku rovnoměrný artefakty v podobě vytečkovanejch stříšek a je vymalováno...
Přemýšlel jsem nad reklamací, ale je mi jasné, že by to pravděpodobně vyřešili změnou BIOSu, a to jsem schopen provést sám. Kromě Crysis větší než standardní výkon na mém 20" LCD (1680x1050) zatím nepotřebuji.
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Kundyše
- Nováček

Zase odpovidam tak trochu s krizkem po funuse,sry....no kazdopadne tohle uz mi nekdo radil. Udelal sem to a nic. Porad to hazi artefakty. Jak v MOHA, tak v GOF a ted nove i v UT III. Je pravdou, ze interval se trosku prodlouzil, ale problem to v mem pripade neresi. Ja navíc používám 24", takze jedu vsecko v 1920x1200 ...teda vsecko to, co ma v menu takovy rozliseni. Jeste by me pratele zajimalo, jestli na to muze mit nejaky zasadni vliv OC CPU. Jinak pomalu ale jiste na me taky jdou myslenky na reklamaci.Herkis píše:Mám tu samou Gigabyte 88GTS - 700Mhz core/2000MHz paměti. Vytuhne mi v MOH Airborne po několika minutách. Stačí snížit takt paměti na standardních (jako ostatní GTS) 1940MHz. Jinak jádro mi jde bez problémů na 800MHz a shadery na 2000MHz.Kundyše píše:Já jsem exemplární příklad tvého problému. Mám Gigabytku 8800GTS G92 a po půl hoďce hraní GOF, se mi kousne komp, přes celou obrazovku rovnoměrný artefakty v podobě vytečkovanejch stříšek a je vymalováno...
Přemýšlel jsem nad reklamací, ale je mi jasné, že by to pravděpodobně vyřešili změnou BIOSu, a to jsem schopen provést sám. Kromě Crysis větší než standardní výkon na mém 20" LCD (1680x1050) zatím nepotřebuji.
Komu se nelení, tomu odcházej klouby.
- Kundyše
- Nováček

S krizkem po funuse
Tak jsem se tim vcera zacal trochu zabival....jako proc ze to nejede poradne. A ejhle, s celkem zajimavim vysledkem. Ono to mozna nakonec nebude "TAK HORKE" s tou frekvenci pameti
Jak jsem totiz vcera zjistil, v menu programu ktery jsem pouzil na podtaktovani tech pameti je i softik na ovladani fanu grafiky. V tomto menu jsem zjistil natvrdo prednastavenou hodnotu 36%. Kdyz jsem otacky zvedl na 75%, tak se ozval zvuk ktery jsem opravdu jeste za tu dobu co ji mam neslysel. A to je vazne nepreslechnutelny. Takze mam pocit ze celoickou dobu, at uz v totalni zatezi, ve stredni zatezi nebo v klidu...vetracek porad frcel na natvrdo prednastavenych 36%. Jeste jsem to poradne nepotestoval, nebyl cas. Ale dneska se na to vrhnu a doufam, ze gamebli uz pobezej bez problemu. Smrt artefaktum v obrazu!!! Tak at je toto vystrahou pro vsechny komu to dela podobny veci a nahodou zavital do tohodle topicu - Zkontrolujte si vetracek, jestli se reguluje podle teploty a pripadne mu vysvetlete, ze se nemuze jen tak line otacet, kdyz na jadre je 80°C jako tomu bylo u me.
Komu se nelení, tomu odcházej klouby.