DOPORUČTE 22" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

který z nich byste vzali......?
A) Acer LCD AL2223W
B) ASUS LCD TFT MW221U
C) ASUS LCD TFT VW222U
D) ViewSonic LCD VX2235WM ....celkem se mi pozdává páč má nízkou spotřebu a 2x2W chrchlátka....ale nevím...tu firmu ani neznám.... :|
Nebo nějaký jiný s cenou do 7tisíc s repráčkama nebo do 6.5 bez repráčků?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Dodo677 píše:ViewSonic LCD VX2235WM ...tu firmu ani neznám.... :|
To jsou obecně velmi kvalitní monitory, i když se obávám, že když je to TN panel, tak tomu dobrá značka moc nepomůže...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

Lukfi píše:
Dodo677 píše:ViewSonic LCD VX2235WM ...tu firmu ani neznám.... :|
To jsou obecně velmi kvalitní monitory, i když se obávám, že když je to TN panel, tak tomu dobrá značka moc nepomůže...
Jasné......od 22tky za 6tku nečekám žádnej zázrak...ale zase nechci koupit nějakou fenu..... Spolu s VW222U je to můj horkej favorit .... ale nemůžu se rozhodnout ...páč ten ASUS má o 3ms lepší odezvu...... pořád mě někdo vnucuje Samsungy ale nevím....už je to na mě moc vysoká cena + repro.... :?
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Na tu odezvu moc nehleď, ve skutečnosti ta odezva bude úplně jiná... Takže v souboji 5ms vs 2ms může klidně vyhrát 5ms :!:
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

Tze ste spíš pro ViewSonic?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

je lepší si najít nějaké recenze těch monitorů, mezi kterými se rozhoduješ
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

Lukfi píše:je lepší si najít nějaké recenze těch monitorů, mezi kterými se rozhoduješ
Problém je v tom že ať lítám jak lítám....nikde sem zrovna na tyhle dva nenarazil....na MW221U sem viděl recenzy na světhardware ale pěkně ho strhali tze na něj kašlu....
Akorát teď sem zkoukl diskusi k tomu ViewSonicu a příjde mě že ho hafo lidí chválí...ale na rovinu....příjde mi to že je to tak samej "odborník".....
ALe asi do něj půjdu....aji se mi líbí....
Nevíte jak je to s reklamacema u vadných bodů?....když bude jeden pixel blbnout....je to už důvod k reklamaci?Kupovat budu v mironetu....
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Jestli tam půjdeš osobně, tak si ho jednoduše necháš předvést, když půjde poštou, můžeš ho vrátit bez udání důvodu...
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaGeBbit »

jamaica píše:Klidně to nafoť tou 6230i, to nevadí.Bylo by dobrý udělat i fotky toho samsunga co si měl dsud,pro porovnání :wink:
Tak jsem měl teď čas to nafotit, ale bojím se sem dát výsledek, absolutně nevypovídá o zkutečnosti. Projevuje se tam asi čočkovej efekt nebo co, prostě to od středu ke krajům hrozně tmavne(což v reálu nedělá) a navíc za bílího dne to svítí tak, že bílá zešedne a okolí monitoru je úplně černý.

Tak to aspoň zkusím slovy. Už při malé změně úhlu pohledu se projeví lehká změna v obrazu, ale pak to pokračuje téměř bezezměny až do velmi ostého úhlu a i úplně zboku se obraz neslije do jedné barvy. Nejlepší je hlavně, že to platí i vertikálně.
Zkoušel jsem měnit nastavení pomocí nForcu, jak tam má toho průvodce, ale už na začátku nešlo stáhnou jas dost na to, aby se ty dvě černý sjednotily. Tak jsem tam dal asi 60% a černá je dost černá. Pak jsem softwarově uprail gammu barev a je to ok, možná až moc kontrastní. Musím jít, kdyžtak se ptejte
PC_1: GA-EP45-DS3, Intel C2D E7400, nVidia 9600GT, 2x2048M DDR2 800MHz CL4 A-DATA/EE, Fortron 400W BlueStorm.
PC_2: MSI K9N Neo-F nForce 550, Athlon AM2 3800, nVidia 9600GT, 2x512MB DDRII Corsair 675MHz
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

Předvést si ho nechám určitě...otázka je co se bude dít po nějaké době.....někde sem četl že u některých firem to berou po 3pixelech/subpixelech....jo...je nějakej fígl jak na ty vydný pixely přijít?....(vybírám si monitor poprvé :oops: :old11: )
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Dodo677 píše:Předvést si ho nechám určitě...otázka je co se bude dít po nějaké době.....někde sem četl že u některých firem to berou po 3pixelech/subpixelech....jo...je nějakej fígl jak na ty vydný pixely přijít?....(vybírám si monitor poprvé :oops: :old11: )
Jo je. :)
U TN panelů vadný pixel svítí bíle a proto si nastavíš černé pozadí a koukáš, jestli některý z pixelů náhodou nesvítí bíle. U PVA panelů zas vadný pixel nesvítí (je černý), takže si nastavíš bílé pozadí a zas hledáš... U vadných subpixelů zas hledáš jestli některý pixel nesvítí modře/zeleně/červeně a to zas na bílém pozadí...
Pokud se pletu, tak mě opravte...
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

Jo....to vím ...ale jde mi spíš o to jak v obchodě docílím toho abych měl celej obraz bílej nebo černej....... :?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

oni většinou počítají s tím, že si ho budeš chtít nechat předvést, a rovnou ti na tom spustí program pro testování monitorů
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Dodo677 píše:Jo....to vím ...ale jde mi spíš o to jak v obchodě docílím toho abych měl celej obraz bílej nebo černej....... :?

prines si sebou na flesce nokia test
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

Díkec lidi,
snad sem stím ViewSonicem LCD VX2235WM neudělal chybu...no uvidím....
Shoty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoty »

tak som sa rozhodol,zajtra rano objednavam HP w2207H

dufam že sa nesklamem :D ale namalo by sa to stat
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
Dlouhý Jack
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dlouhý Jack »

Myslím, že sis vybral dobře a určitě nezklame 8), chtěl sem jen napsat, že máme ve firmě zkušenosti už s tím daleko zmiňovaným Samsungem SM226BW je úplně bezva, aspoň v porovnání s předchozím ACER 1917CS, který nejen, že má menší uhlopříčku, ale když je dáš vedle sebe, tak ten jas a barvy, to je neporovnatelné a reakce obou monitorů jak bysmet. Samsung prostě vedeee :wink:
Dlouhý Jack
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

durod píše:
Dodo677 píše:Jo....to vím ...ale jde mi spíš o to jak v obchodě docílím toho abych měl celej obraz bílej nebo černej....... :?

prines si sebou na flesce nokia test
NOKIA test je trapny a nepodporuje dobre wide monitory, radsej si stiahni EIZI test zo stranok eizo. Ten je podstatne lepsi.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Shoty píše:tak som sa rozhodol,zajtra rano objednavam HP w2207H

Neboj, je to výborný nákup za dobré peníze. V této cenové relaci a TN monitorech je to lepší co můžeš dostat. Já ho mám už nějaký ten pátek a spokojenost veliká. Jen si prohlídni, aby jsi neměl vadné pixely nebo subpixely. Jinak tě očaruje obraz na TN monitor, je to nádhera. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Shoty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoty »

Jackal píše:
Shoty píše:tak som sa rozhodol,zajtra rano objednavam HP w2207H

Neboj, je to výborný nákup za dobré peníze. V této cenové relaci a TN monitorech je to lepší co můžeš dostat. Já ho mám už nějaký ten pátek a spokojenost veliká. Jen si prohlídni, aby jsi neměl vadné pixely nebo subpixely. Jinak tě očaruje obraz na TN monitor, je to nádhera. :wink:
no volal som z predajcom a že neni problém ho skontrolovať pred poslaním ku mne.takže posielam objednavku,zajtra je doma :D
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“