Zrychlene hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zrychlene hry

Příspěvek od pejsek »

U me MSI 8600 GTS se z niceho nic zrychli neuveritelne hra a stane se neovoladatelna. Nevite v cem je problem?
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

asi v tom že je blbost aby když jede "rychle" byla neovladatelná spíše ti spadnou FPS pod únosnou mez a hra se cuká a ty si nejspíše myslíš pravý opak.nic jiného mě nenapadá.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Obcas mi to udela starsi hra, musim vypnout jedno jadro(resp. v task manageru nastavit zprazeni daneho procesu s jednym jadrem) a jede to normalne
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: Zrychlene hry

Příspěvek od Kamikadze »

pejsek píše:U me MSI 8600 GTS se z niceho nic zrychli neuveritelne hra a stane se neovoladatelna. Nevite v cem je problem?
nemas procesor AMD Athlon X2? Presne tyhle problemy mivaji a je potreba nainstalovat jakysi hotfix pro XP, ktery to opravuje
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Baris
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baris »

A nevíš náhodou jaký? Mohlo by to být na stránkách AMD? Přesně tohle se stává i kamošovi a i procesor by souhlasil..
C2D 2160 1,8@3GHz (max. 3,55GHz/1,58V real),4GB Corsair DDR2, ati X1650pro 600/700 @ 700/750, cooling: homemade WC
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Baris píše:A nevíš náhodou jaký? Mohlo by to být na stránkách AMD? Přesně tohle se stává i kamošovi a i procesor by souhlasil..
to kdybych vedel... du googlit, snad se zadari
//to by mel byt on
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... FB8A0FCE3B

AMD take doporucuje k reseni techto problemu nainstalovat tzv AMD Dual Core optimizer, ale ten jak ze sve, tak ze zkusenosti ostatnich nemohu doporucit, protoze mne zpusoboval nestabilitu systemu a dalsi problemy. Rekl bych to asi takto:
pokud by ti pomohl, tak ho nechej, pokud ne, tak ho smaz/ani neinstaluj
http://www.amd.com/us-en/assets/content ... scSync.zip
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Baris
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baris »

kamoš kterému to dělá má origo win, tak ten snad bude mít stahnuté všechny aktualizace, ne? Dal jsem mu dnes ten AMD optimizer(protože jsem ho našel chvíli po tom mém postu a sem jsem se kouk až teď) a uvidím co mu to bude dělat..zítra nebo v úterý řeknu jak jsem dopad..ale i tak díky..
C2D 2160 1,8@3GHz (max. 3,55GHz/1,58V real),4GB Corsair DDR2, ati X1650pro 600/700 @ 700/750, cooling: homemade WC
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Ta aktualizace je myslim neverejna, takze pres automaticke aktualizace se k ni nedostanes a opravdu pomaha na zrychlene hry ve winXP u dualcore procesoru jak Intel tak Amd.
KunNy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KunNy »

Baris: Pokud máš dvoujádro AMD K8, tak si stáhni AMD dual-core optimizer:
http://www.uloz.to/174540/amd-dualcorepatch.exe
Najdeš to snad i někde na oficiálním webu AMD :)
HTPC:Core i5 3570K @ 4.5Ghz (1.30V) + ASUS V GENE + 8 GB OCZ Platinum 1866Mhz + MSI Geforce GTX 580 + Samsung F3 1TB + DVD-RW + Chieftec CFT-560A12C + 3R System HT-1100 + watercooling (Cawedog ZOUY + TOKRA + fullcover GPU, 360mm rad, Eheim HPPS + Innovatek AGB)
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

me podobnou vec delala i 7600GT se sempronem 3100+ 754. konkretne v pripade UT99... mapou jsem vice mene proletal :)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
lgn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lgn »

Ano taky jsem měl stejný problem s HD3870 a 3800+ amd, vždy před hrou jsem musel jedno jádro vypnout ve spřažení jader pro danou aplikaci a už to jelo. Teď jsem vyměnil "low" procesor za INTEL c2d e8200 a jede bez problemu :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tohle nebude problém GK, spíš CPU, takže přesun z NV GK a spíš do Her, někdo tam už něco podobného kdysi řešil.
Goldnoob team proud member!
Anarki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anarki »

Je na to jeden šikovný softík do kterýho se nasekaj programy a každý z nich se nakonfiguruje. Dají se tam vypínat jadra, nastavovat priority a pod. Jmenuje se to "The Ultimate Windows 2000 application launcher"
Stačí napsat do google win2000launcher-nosetup.zip nebo je možný stáhnout to tady:

Kód: Vybrat vše

http://files.filefront.com/win2000launcher+nosetupzip/;8967917;/fileinfo.html
To lgn: Nevím co za hry hraješ ale c2d dělá to samý co x2 a sice když si chci zahrát vykopávku unreal tournament 99, nebo i poměrně novou hru jako třeba serious sam 2 musím jedno jádro vypnout. Vyzkoušeno na několika mašinách. Někde pomůže ten dual core optimizer ale jen v pár případech.
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...
Hobbit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hobbit »

:wink: Ty jo fakt moc diky vdyčky jsem si myslel že to děla grafarna jednou jsem skoro koupil novou a teda nevim jak bych se tvaril kdybych ju koupil a potom by to dělalo pořád :? ...Jeste jednou dik fakt jste mi moc pomohly!!
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

imho todle dela na amd X2... atd zkus vypnout cool n quiet v biosu, deus ex mi takhle behal silenou rychlosti a po vypnuti v pohode
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“