Revealman píše:Až budu doma tak se k vám taky připojím, ale podle mě tahle odnož fora nebude moc početná - pctf je plné warezáků.
To mi je jasné, ale jak se říká "za zkusení nic nedáš". A když je tam nepočítaně komunitních skupin, proč ne i pctforum. Základna lidí, aspoň tedy potenciální, by tu snad i byla (k tomu viz i níže). Steam znamená sice nutnost originálního a tak i placeného pořízení, hru pak posléze ani nelze např. prodat v bazaru dál, což řadu lidí může odrazovat (což třeba ale mne už nevadí, ztráta volného času, co bych ztrávil inzercí, balením a chozením na poštu, mi za to nestojí, a to se přitom rozhodně nekoupu v penězích

), kdy některé lidi odradí asi i pro našince pořád složitěji dostupný systém nákupu, resp. systém, na který nejsou připraveni (PayPalem nebo platební kartou ..s výhradou dalších..), nicméně věřme, že s postupně rostoucím bohatstvím naší společnosti, větším pozitivním právním uvědoměním, a řekl bych "morálkou" ve smyslu určitého smyslu pro duševní vlastnictví a taktéž rozvojem a větší dostupností internetu a internetových služeb, se situace bude zlepšovat.
A myslím, že pokud jde o tradiční přispěvovatele do této sekce, tak to s tím warezem zase není tak špatné už dnes (v porovnání třeba s jinými komunitami). Akorát, že lidi jsou zvyklí nakupovat třeba na Xzone, a ne na Steamu.
Ale samozřejmě i Steam má své výhody, které by mohly našince oslovit: hry jsou vázány na account a neztratíte je, ani když je plně odinstalujete z HDD, tj. kdykoli je lze stáhnout znovu, hry máte automaticky updatované v poslední verzi, neexistují zde žádné omezující protipirátské ochrany, dle mé zkušenosti je vše plně stabilní, hry jsou k dispozici prakticky hned po vydání, a jako plus lze přičíst právě i nové komunitní služby, zakomponované do her

. A hry jsou v angličtině, což je aspoň z mého pohledu také plus. A je to digital download, člověk nemusí někam běhat na poštu a to mi taky vyhovuje

. (FUP nemám, takže v tomto směru limitován nejsem.., ale vlastně řada lidí ještě pořád asi bude.. no, jak říkám, tato otázka je odvislá od rozvoje internetových služeb, tedy věřme, že se to bude zlepšovat i v naší končině

...zlepšovat rychleji...