h4__ píše:Momentálně nejedou... Ale na E8200 mi jely na 900MHz 4-4-4-12 @ 2.2V. BIOS mám 0907. Zkusím ti poradit - dej položku "Transaction Booster" na hodnotu "Disabled", pak se ti pod tím objeví další položka (nepamatuji si přesně její název) a její hodnotu nastav na "[1]". Hodně lidí na XS to pomohlo, je to takový kámen úrazu Maxima.
OK Zkusím a poreferuji
Edit:// takže nepomohlo A-Data vubec nejedou porad teď zkouším GEIL ale ty jdou na default OK
Čest jestli máš chuť tak mi leží asi tři týdny staré odzkoušené tyhle paměti http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 20TW0AKEY1
a jely při 1,8V 5-4-4-9/2T/984MHz bez jediné chyby v memtestu,poslal bych ti už i ten tygon asi metr zůstal??
h4__ píše:Momentálně nejedou... Ale na E8200 mi jely na 900MHz 4-4-4-12 @ 2.2V. BIOS mám 0907. Zkusím ti poradit - dej položku "Transaction Booster" na hodnotu "Disabled", pak se ti pod tím objeví další položka (nepamatuji si přesně její název) a její hodnotu nastav na "[1]". Hodně lidí na XS to pomohlo, je to takový kámen úrazu Maxima.
Takže dnes sem koupil ještě 2x1GB GEIL a otestoval. Stále chyby i na 900 4-4-4-12. Ta změna položky nepomáhá nemohl bys napsat jak si přesně měl nastavené OC ? Díky
CPU Voltage : 1.3000
CPU PLL Voltage : 1.70
North Bridge Voltage : 1.55
DRAM Voltage : 2.20
FSB Termination Voltage : 1.50
South Bridge Voltage : 1.100
Loadline Calibration : Enabled
CPU GTL Reference : AUTO
North Bridge GTL Reference : AUTO
DDR2 Channel A REF Voltage : AUTO
DDR2 Channel B REF Voltage : AUTO
DDR2 Controller REF Voltage : DDR2-REFF
SB 1.5V Voltage : 1.6
S takovýmto nastavením si zrovna hraji s E8400. Ještě dodám, že FSB Strap to NB mám nastaven na hodnotu 400MHz.
ako nastaviť bios pri 4.05ghz 450x9 aby šli ramky na 1200mhz.vlastním corsai dominator 1066mhz a ak to dám na 1150mhz winXP nabehne ale v orthose to nevydrží ani 3s
ked testujem CPU v orthose tak neni problém ale ak dám testovať ramky nasleduje pad po 3s.
Jednoducho,vlož do cd live linux(jakýkoli)a pusť memtest z nabídky.(boot z cd jako první volba,né HDD)No a s pamětma, babo raď !?Nejdříve dej větší časování,pak volty a pak už nezbyde nic jiného než,koupit jiné ,nebo provozovat na dané frekvenci a né 1200MHz!
Ai Overclock Tuner : Manual
Ratio CMOS Setting : 9
FSB Frequency : 450
FSB Strap to North Bridge : 333
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR2-1080
DRAM Command Rate : 2T
DRAM Timing Control: Manual
CAS# Latency : 5
RAS# to CAS# Delay : 5
RAS# Precharge : 5
RAS# ActivateTime : 15
RAS# to RAS# Delay : AUTO
Row Refresh Cycle Time : AUTO
Write Recovery Time : AUTO
Read to Precharge Time : AUTO
Read to Write Delay (S/D) : AUTO
Write to Read Delay (S) : AUTO
Write to Read Delay (D) : AUTO
Read to Read Delay (S) : AUTO
Read to Read Delay (D) : AUTO
Write to Write Delay (S) : AUTO
Write to Write Delay (D) : AUTO
DRAM Static Read Control: Auto
Ai Clock Twister : Strong
Transaction Booster : disabled
Relax level: 0
CPU Voltage : 1.31
CPU PLL Voltage : AUTO
North Bridge Voltage : AUTO
DRAM Voltage : AUTO
FSB Termination Voltage : AUTO
South Bridge Voltage : AUTO
CPU GTL Reference : 0.63X
North Bridge GTL Reference : 0.67X
DDR2 Channel A REF Voltage : AUTO
DDR2 Channel B REF Voltage : AUTO
DDR2 Controller REF Voltage : DDR2-REFF
SB 1.5V Voltage : 1.5
voltage ram som mal aj na 2.45V a nepomohlo,teraz idem na voltage 2.2V
Bohužel paměti jsou kámen úrazu zatím této desky. Hodně pamětí v ní nejede a když jedou nejdou dostat třeba na deklarované frekvence
Teď mám doma 8 pamětí a podařilo se mi rozchodit alespoň stabilně systém s 2x1GB RAM s 4x1GB RAM je to zatím veliký problém
edit:// doufám že to vyřeší nový bios protože začínám vážně přemýšlet o návratu na ASUS Striker Extreme je rychlejší, má SLI, a paměti se v ní taktují jako po másle a INTEL X38 nepřináší nic moc navíc. na OC Quad Core je deska ale BEST!
budy01 píše:EHM mě tam taky nejel hafec pamětí je to v tý desce a pochybuji že by byla vadná
Taky si myslím že to nebude v desce teď se mi podařilo nastavit 4x1GB na default a zatím bez chyby a s 2x1GB GEIL to jede taky docela dobře. Ale A-Data EE a Corsair XMS2 cl5 nejedou.
Ahoj ja mnel podobne problemy s pametmi Geil Ultra .Na me stare desce asus Commando bezeli geily super a v maximu mi padala i instalace windows (vse na default) pameti jsem prodal kamaradovi ,ktery je testoval na jine desce a OK.
Ted mam Corsair DDR2-800 XMS2 4-4-4-12 ktere jsou doporucene v manualu k dsece Maximus a vse jede bez problemu i pri OC. Musim ale potvrdit ze slabina teto desky je kompatibilita pameti.
Mam jeste odzkousene pameti od firmy Transcend v mem testu bez chyby
DRAM Static Read Control: Disabled
Ai Clock Twister : Strong
Transaction Booster : Disabled
relax :(0-1?)
CPU Voltage : ?
CPU PLL Voltage : 1.78
North Bridge Voltage : 1.71
DRAM Voltage : 2.2
FSB Termination Voltage : 1.62
South Bridge Voltage : 1.100
CPU GTL Reference : 0.63%
North Bridge GTL Reference : 0,67%
DDR2 Channel A REF Voltage : Auto
DDR2 Channel B REF Voltage : Auto
DDR2 Controller REF Voltage : DDR2_REF
SB 1.5V Voltage : 1.5
vlastním nebo jsem si tím byl ještě před chvílí jist desku Asus P5E, ale po odstranění přelepky je z ní Maximus Formula. Už delší dobu řeším problémy s paměťmi (viz ZDE a ZDE) a i celkovou stabilitou systému. Ptám se tedy - je možné zkusit teď upgrade biosu určeného pro tento typ desky? Jak jsem se tak díval, rozdíl mezi těmito dvěma typy je minimální, až na pár doplňků a sw by desky měly být totožné...?
bios z maximus formula do této desky by snad šel.jenže může se vyskytnout problém ze sítovkami atd. osobně bych raději si stím moc nehrál.navíc obě dvě desky mají biosy na prd
budy01 píše:bios z maximus formula do této desky by snad šel.jenže může se vyskytnout problém ze sítovkami atd. osobně bych raději si stím moc nehrál.navíc obě dvě desky mají biosy na prd
No právě, to je ono, mají biosy na prd . Já zkusím downgrade na tovární bios 107 (s novými pamětmi od Corsair jsem jej ještě nezkoušel), ale osobně už moc nevěřím tomu, že bude MemTest bez problémů ...
budy01 píše:na mem test kašli hlavní je že ti jedou hry a orthos více už ti může být jedno
nu je vcelku důležitý, jestli ti jedou dobře paměti, ne?:-) Mj. ani Prime95 mi nejede, cca. po 10-ti minutách killne pc a restart. U tebe s posledním biosem 907 spokojenost?