PC sestava za 200 000kč

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Osobně by jsem to tady zamknul. Pohádky patří jinam a jestli je to myšleno vážně, stačí vzít košík a naházet do něj to nejdražší co je na pultech.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Zemo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zemo »

prepacte za OT ale ty si nepochopil zmysel tohoto threadu? co si necital clanok na PCT?...tak tu sa to moze preberat, ved zase ake dlhe by boli tie komentare ku clanku...a tu nejde len o to najdrahsie co je v obchode..tu ide o celkovu vyladenost a stabilitu celeho systemu.. :roll:
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

Blue Storm píše:about HDD
Já bych tam ty Seagety nechal ,jsou to nejlepší 1TB disky :wink:
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

tapko27 píše:prepacte za OT ale ty si nepochopil zmysel tohoto threadu? co si necital clanok na PCT?...tak tu sa to moze preberat, ved zase ake dlhe by boli tie komentare ku clanku...a tu nejde len o to najdrahsie co je v obchode..tu ide o celkovu vyladenost a stabilitu celeho systemu.. :roll:
Ja jsem pochopil podstatu tohoto threadu a pořád mi připadá zbytečný. Napsal jsem to asi špatně. Vem košík a vem to nejdražší a aby to ladilo, to snad umí každý ?? Vyrobte stejný výkon za malé a lidské peníze. Toto není duchaplné téma. :wink:

Sorry za OT, nepřipadá mi zcela logický tento threat. Mít 200 000Kč a nepostavit to nejdražší a ještě to neumět doladit, za ty peníze, to snad ....... :wink:

Nevím, nevím, řeší se tu situace do které se vetšina lidí nikdy nedostane, tak proč řešit něčí sny, nebo fikce. To je můj názor. Ještě jednou sorry za OT, radši přestanu podle mě zbytečný téma komentovat. :wink:

Edit: nebo si snad někdo myslí, že za 200 000Kč nebudete mít to nejdražš í a ještě k tomu to nebude fungovat. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
lord_sef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lord_sef »

nechapu k cemu nekdo ma takovyto pocitac... mit tolik penez tak nebudu urcite davat tolik penez do PC... ale tot pouze muj nazor:)
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Jackal píše: Edit: nebo si snad někdo myslí, že za 200 000Kč nebudete mít to nejdražš í a ještě k tomu to nebude fungovat. :wink:
Ano u běžných PC máš za 200k v podstatě to nejluxusnější co existije, ale stačí když si pořídíš něco serverového @ MB pro 2-4CPU, 8-32GB FB RAM, několik SCSI disků, nějakou profi GK na prácu + normální GK pro hraní a rázem zjistíš že si na půl milionu ani nevíš jak. :roll:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Ano u běžných PC máš za 200k v podstatě to nejluxusnější co existije, ale stačí když si pořídíš něco serverového @ MB pro 2-4CPU, 8-32GB FB RAM, několik SCSI disků, nějakou profi GK na prácu + normální GK pro hraní a rázem zjistíš že si na půl milionu ani nevíš jak. :roll:
Ano, to je možné, ale kolik lidí to má doma, nebo si to může dovolit. Polovina lidí z tohoto fóra udělá za 10x menší peníze výkonnou mašinu. Jestli ale někdo chce utratit 200 tisíc za počítač, proč ne. Je to jeho volba. :wink:
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Jackal píše: Jestli ale někdo chce utratit 200 tisíc za počítač, proč ne. Je to jeho volba. :wink:
Ano a nevidím důvod proč by nemohl. To je jak někdo se spokojí s autem za 300k a někdo za 3 miliony.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Mr. Dirk píše:
Jackal píše: Jestli ale někdo chce utratit 200 tisíc za počítač, proč ne. Je to jeho volba. :wink:
Ano a nevidím důvod proč by nemohl. To je jak někdo se spokojí s autem za 300k a někdo za 3 miliony.
Také nevidím důvod proč by nemohl, jen některé investice jsou prostě dobře uložené peníze a jiné je vyhazování peněz z okna, ale jestli chce někdo vyhazovat, rád mu dám číslo účtu. :wink: Už teď je počítač tím nejztrátovějším co dnes můžeš koupit a ještě k tomu za 200 000Kč.
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

2 Jackal:
Tak pokud jsem to pochopil dobre tak tech 200k je horni hranice kterou si dotycny stanovil a neni nutne to za to PC utratit. Myslim ze se tady vsichni shodneme na tom ze jsou to spatne investovane penize, no ale na druhou stranu nech se trosicku inspirovat, pokud bys nebyl omezen financema opravdu bys nebyl schopny investovat mezi 100-200k do PC?

Pokud ty penize budou zainvestovane do komponent ktere neztraceji prilis rychle hodnotu tak v tom nevidim problem. Vezmi si ze na Tuning byla predbezne vyclenena castka 20-30k, k tomu si pricti nejaky luxusni LCD treba ten Dell UltraSharp 3008WFP ~30k, do repro a ZK bych se taky nebal investovat tam se ty prachy jen tak neztrati.. dejme tomu 20-30k, periferie (klavesnice, myska, podlozka, volant, tiskarny, mozna i nejaky ten scaner) dejme tomu dalsich 20-30k, to uz jsi v pohode na castce pres 100k a neda se rict ze by to byly naprosto vyhozeny prachy... pak uz staci vzit pouze nejaky solidni streva (souhlasim s tim ze to nemusi byt to nejdrazsi z ceniku vzhledem k tomu ze je mozne pocitat s OC) a k tomu nejaky RAID pole z 1TB disku, neco rychlyho na swap a BR mechaniku. Mozna by se jeste dalo uvazovat i o nejakem projektoru, coz by bylo na filmky mozna lepsi nez ten 30" monitor a pak by na gameseni stacila i treba nejaka ta 24" ale dotycny se vyjadril ze se jedna o "herni sestavu" takze je to asi zbytecnost. A to jsme zatim pouze u HW pritom za SW se da utratit taky pekna sumicka.

Este rekni ze kdyby v tvem pripade nehraly prachy zadnou roli ze bys neco podobnyho nemel doma, ja tedy ano. A vubec bych se nebal toho spatneho pomeru cena/vykon, stacilo by pouze par let obmenovat streva.
Naposledy upravil(a) UFo dne ned 17. úno 2008, 12:04, celkem upraveno 1 x.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Vždyť píše, že je to splnění jeho snu a sny bývají dost často pro okolí nesmyslné. Nevím proč řešíte smyslnost té investice, jsou to jeho peníze.
Goldnoob team proud member!
Grouwr
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Grouwr »

Thellwin píše:Vždyť píše, že je to splnění jeho snu a sny bývají dost často pro okolí nesmyslné. Nevím proč řešíte smyslnost té investice, jsou to jeho peníze.
přesně tak ..

a jeste bych chtel dodat ze on chtel jenom PC + LCD + Klavesnice + myš + tiskárnu .. a to je vsechno
Intel C2D E2140 | 3,2Ghz 1,37V real rev.M0 - Max 3408Mhz 1,47V | Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B | Gigabyte P31-DS3L | Sapphire Ati Radeon HD2900Pro 256Bit 512MB DDR3 600/1600Mhz @ 850Mhz 1,25V / 2250Mhz | Kingston 2x1GB DDR2 800Mhz 5-5-5-18 | Western Digital Caviar WD2500AAJS-250GB SATA II | Fortron BlueStorm II 500W | Genius Ergo 525 | DWDRW LG SuperMulti GSA-H55L | Windows Vista Ultimate 32bit | 3DMark2006 10441bodů | Genius Ergo 525 | WaterCooling .. dělám na něm
ThomasK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

záložní zdroj..

Příspěvek od ThomasK »

Ahoj.
Tak nápad je to určitě dobrej, a když na to někdo má a nebude mu těch 200k scházet tak proč si takovej krásnej sen nesplnit že? :)
Jsem zvědavej jak to dopadne a jaký stroj z toho nakonec vyleze.
Každopádně na jednu věc jste zapoměly. Bude mít parádní stroj za 200k a buchne blesk,zajiskří se a stroj je v čudu.. Takže by to chtělo nějakej záložní zdroj, pořádnou přepě'tovou ochranu, no a popř. nějakej naftovej agregát ve sklepě :) To aby mohl vesele klikat i když bouchne Temelín :-D Mylím že investice to marná není když už na to je takovej rozpočet. Co říkáte?
Mějte se fajn , PS: Já budu sestavovat PC za 6500 :-D
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

OK, OK, OK, vzdávám se. Jen mě prostě štve, že ty prachy nemám na PC já. :-D :-D :-D
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Jackal píše:OK, OK, OK, vzdávám se. Jen mě prostě štve, že ty prachy nemám na PC já. :-D :-D :-D
Aha a sme u toho proč sem vlastně postuješ. :roll: :P
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Mr. Dirk píše:
Jackal píše:OK, OK, OK, vzdávám se. Jen mě prostě štve, že ty prachy nemám na PC já. :-D :-D :-D
Aha a sme u toho proč sem vlastně postuješ. :roll: :P
Njn, je čistě jen lidská česká závist. :-D :-D :-D Teď vážně, co jsem napsal to si i myslím, ale nerad bych aby se to zvrtlo v hádku, dokud debatujem. :wink:
Schizos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Schizos »

Už sa tu pomaly prichádza k tomu, že 200 000 nie je až tak závratná.

Keď sa to raz naštartuje, potom už tie peniaze sa len kotúľajú.

Koľko by rád tých 30" monitorov? Len dva? Čo ten projektor? Aké periférie čo sa týka audia a ostatného?

Zaujímavé by bolo vedieť, kam to pôjde, výrobca skrine by mal byť oboznámený s designom bytu/domu, aspoň miestnosti, kde počítač bude umiestnený.

To je len začiatok, chcel som naznačiť, že treba aj brzdiť, nielen začať štvormi až šiestimi terabajtovými diskami, z ktorých bude pozerať filmíky na monitore Benq.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Stejnak si to kupuje jenom proto aby měl stálých 350FPS v CoD4 :-D

200 k není závratný? Mno tak to bych neřek, podle mě by bylo lepší koupit něco maximálně za 100 k a zbytek si nechat na nějakej budoucí upgrade... :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Zemo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zemo »

no ja uz keby mam tolko prachov na vyhodenie, tak by som siel jednoznacne do MacPC, predsa by som bol vynimocny a 2x QX9775, 16gb ramky :love: .... lenze akurat neviem ako je to s grafickym systemom....dali by sa do MacPC dat 2 3870x2 do CF??
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Jestli se nepletu tak do Maců se dává GF7400, ale nějak je nesleduju takže to přesně nevím. :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“