Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Kakaovnik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kakaovnik »

liquidfunk píše:bla bla
Nechcel by si namiesto taktovania radsej ist do prace, nech mozes vratit stare dlhy? Jaj, zabudol som. Ty do prace nechodis, ty si... ehm... "dlhodobo a nevratne poziciavas" veci od ludi. :lol:
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

Mam velky problem s touhle deskou. Mam ji v sestave, ktera je v podpisu a vsechno fungovalo naprosto bez problemu. Dnes sem potreboval vyzkouset jednu pamet, jestli funguje. Tak sem z pocitace vyndal ty puvodni (2x1GB A-Data) a strcil sem ji do slotu. Zapnul sem pocitac, nenabehlo to, pak se sam restartoval a pokousel se pustit znovu, tak sem ho vypnul s tim ze pamet bude asi vadna. Vratil sem tam zpatky puvodni pameti a zapnul. Ozvalo se JEDNO DLOUHE PIPNUTI a nic se nedelo. Na monitoru se nic neobjevilo. Vsechny vetraky ale bezi a na zadnem komponentu sem nenasel viditelne spalene misto. Odpojil sem uplne vsechno a nechal sem tam zakladni desku a procesor. Bez pameti je start porad stejny-jedno dlouhe pipnuti, s jednou samotnou, nebo druhou samotnou pameti to dela taky porad to samy. Resetoval sem CMOS, nechal sem i minutu vyndanou baterku biosu a stejne to porad (ne)nabiha stejne.

Nemate nekdo tuseni, co ted s tim? Je deska poskozena? Nebo pameti? Nemam moznost ty pameti jinde vyzkouset. A nejdivnejsi na tom je, ze v manualu neni popsane to jedno dlouhe pipnuti (one long beep)...
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

v tom návodu mi taky přijde, že je to nějaký divný... (zlatý diag LED u MSI) a zkoušels jakejkoliv jinej slot na desce pro tu paměť?
jinak je to divný.. zkus ještě zajumperovat ten pin, pak samozřejmě nezapomeň vyndat a vyndej baterii.. hodinu.. když nepomůže, zkus přes noc... kdyžtak zkus i zmáčknout tlačítko vypánače (aby se teoreticky fakt vybyly kondíky)

jinak je to docela dost divný.. co já si pamatuju, že desky bez ramek nenabíhaly, ale asi už je ta architektura jiná...

nevím co jinýho s tím...
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

majkl_l píše:v tom návodu mi taky přijde, že je to nějaký divný... (zlatý diag LED u MSI) a zkoušels jakejkoliv jinej slot na desce pro tu paměť?
jinak je to divný.. zkus ještě zajumperovat ten pin, pak samozřejmě nezapomeň vyndat a vyndej baterii.. hodinu.. když nepomůže, zkus přes noc... kdyžtak zkus i zmáčknout tlačítko vypánače (aby se teoreticky fakt vybyly kondíky)

jinak je to docela dost divný.. co já si pamatuju, že desky bez ramek nenabíhaly, ale asi už je ta architektura jiná...

nevím co jinýho s tím...
v zadnem ze ctyr slotu to nefunguje.. pametmi to ale pravdepodobne nebude, vzhledem k tomu ze predtim bezeli v poradku... zajujumperuju to a necham baterii venku jak rikas, a uvidim zitra.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

zkus.. občas mi lidi potvrdili, že bez baterky, bez šťávy a po resetu se deska vzpamatuje... držím palce..
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

grafika je dobre zastrcena? :oops:
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

[CZ]mike píše:grafika je dobre zastrcena? :oops:
ok.. takze vyndana baterka a zacpany pin CMOS CLEAR pres noc vubec nepomohly.. chova se to tak jako predtim..

grafika zastrcena dobre neni, ona totiz zastrcena neni vubec.. strkat ji tam budu az to zacne hlasit chybu grafiky.. porad nemuzu rozhybat ani deska+procesor+ram... opravdu uz nevim co s tim, porad to jedno dlouhe pipnuti :(. Ale je nesmysl aby byla deska odpalena. Vsechny vetraky se toci, pipa, jde vypnout dlouhym stiskem power tlacitka... to by odpalena deska asi tezko zvladla..

napada vas jeste neco? :sad:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

strc tam tu grafarnu, clear cmos staci vyndat baterku nebo pouzit jumper, a staci 3s ne celou noc. vyzkousej svuj hw na jiny desce a uvidis. nemame vestecou kulicku :wink:
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

SagiCZ píše:grafika zastrcena dobre neni, ona totiz zastrcena neni vubec..
no vsak prave, dlouhe piskani u me znamenalo blbe zastrcenou grafiku :-)
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

SagiCZ píše:Zapnul sem pocitac, nenabehlo to, pak se sam restartoval a pokousel se pustit znovu, tak sem ho vypnul s tim ze pamet bude asi vadna. Vratil sem tam zpatky puvodni pameti a zapnul
Tak mě napadlo jestli jsi ho náhodou nevypnul v okamžiku kdy se pokoušel obnovit zálohu Biosu z backupu
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to by vadit nemelo, protoze pak by se zase restartnul (kvuli neuplnosti biosu) a zacal nacitat po tom restartu druhej bios automaticky...
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

HADES píše:
SagiCZ píše:Zapnul sem pocitac, nenabehlo to, pak se sam restartoval a pokousel se pustit znovu, tak sem ho vypnul s tim ze pamet bude asi vadna. Vratil sem tam zpatky puvodni pameti a zapnul
Tak mě napadlo jestli jsi ho náhodou nevypnul v okamžiku kdy se pokoušel obnovit zálohu Biosu z backupu
jo.. presne v tej chvili sem to restartoval rek bych...

ale pri resetu CMOS by se to snad melo obnovit ne?
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

[CZ]mike píše:
SagiCZ píše:grafika zastrcena dobre neni, ona totiz zastrcena neni vubec..
no vsak prave, dlouhe piskani u me znamenalo blbe zastrcenou grafiku :-)
ono to dela i s grafikou.. v tomhle fakt problem neni..
pc_user
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pc_user »

Dobry den, od vcerejska mam tuto desku (P35-DS3R rev.2.1) a jeden z problemu, na ktery jsem narazil, je ten,, ze mam hodne tichy mikrofon. V nastaveni hlasitosti ve Windows je tlacitko mikrofonu zesedle nejdou zvolit ani upresnujici moznosti jako micboost. Jedine primo v programu od Gigabytu urcene pro ovladani zvuku je polozka, kde se mikrofon nastavuje, ale ani pomoci toho se mi nepodarilo mikrofon zesilit. Zkousel jsem programy Teamspeak nebo Skype. Budu vdecny za jakoukoli radu. Na prechozim pocitaci byla hlasitost dobra.

PS: Jak jsem procital vlakno, tak jsem na problem narazil, ale nenasel jsem reseni
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

pc_user píše:Dobry den, od vcerejska mam tuto desku (P35-DS3R rev.2.1) a jeden z problemu, na ktery jsem narazil, je ten,, ze mam hodne tichy mikrofon. V nastaveni hlasitosti ve Windows je tlacitko mikrofonu zesedle nejdou zvolit ani upresnujici moznosti jako micboost. Jedine primo v programu od Gigabytu urcene pro ovladani zvuku je polozka, kde se mikrofon nastavuje, ale ani pomoci toho se mi nepodarilo mikrofon zesilit. Zkousel jsem programy Teamspeak nebo Skype. Budu vdecny za jakoukoli radu. Na prechozim pocitaci byla hlasitost dobra.

PS: Jak jsem procital vlakno, tak jsem na problem narazil, ale nenasel jsem reseni
co tam mas za ovladace a jaky windows pouzivas?

ja tam mam defaultni ovladace co ma vista - pohoda spokojenost. S originalnimi to taktez slo, ale byli na muj vkus trochu preplacane

v TS je nekde "OUTPUT VOLUME" zesil to na max
pc_user
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pc_user »

Pouzivam Windows XP. Ovladace jsem nejprve nainstaloval z prilozeneho cd, a pak jsem doinstaloval nejakou zaplatu od Microsoftu, co taky byla na cd. Momentalne mam stazene nejnovejsi ovladace z webu Realtek, ale porad mam mikrofon potichu. Zkusim nainstalovat Visty a uvidim, jak to dopadne.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mám přesně tu samou desku, tak až bude trochu času, tak to otestuju a dám vědět jak u mě.
Goldnoob team proud member!
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pouzil jsi express install? silne doporucuju.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Hm, tak u mě to samé, mikrofon je šíleně potichu a nikde žádné nastavení na zesílení.

Ovladače z CD co bylo k MB.
Goldnoob team proud member!
pc_user
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pc_user »

Instaloval jsem si ovladace postupne sam, ale dal jsem tam vsechny veci, krome Yahoo toolbaru.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“