Help problem s diskami/zakladkou

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
popo
Nováček
Nováček

Help problem s diskami/zakladkou

Příspěvek od popo »

Mam 2 disky v PC od Maxtoru, 250 a 320 GB 16MB 7200rpm. Zakladna doska je ASUS P5K Premium. PC nema ani pol roka. Priblizne pred mesiacom mi zacali disky blbnut - WIN XP najde chybu a znizuje rychlost prenosu z UDMA5 na PIO co ma riadne stve lebo praca s PC je nemozna a cim viacv kopirujem tym viac chyb vypisuje a tym je to horsie. Vypis z prehliadaca udalosti: chyby Ovladač zjistil chybu řadiče na DeviceHarddisk0D. alebo Na DeviceIdeIdePort1 byla zjištěna chyba parity. alebo nejake upozornenie Na zařízení DeviceHarddisk0D byla při operaci stránkování rozpoznána chyba. Oba disky zacali blbnut sucastne takze by som to videl na zakladnu dosku no nie som expert Poradte niekto kto mate skusenosti.
TRINI
Nováček
Nováček

Příspěvek od TRINI »

no tak ja mam poobnej problem.....dneska jsem dal novej procik E6550 do ty samy desky co mas ty a pise mi to takovou chybovou hlasku : Na zařízení \Device\Harddisk1\D byla při operaci stránkování rozpoznána chyba.čislo chyby je ID 51.mam 2 HDD
...jeden SATA a druhej PATA s redukci na SATA.
pred tim sem se s tim nikdy nesetkal.
..jo a kdyz mi to hodi tu hlasku tak se ten HDD odpoji a musim restartnout PC....neni to systemovej disk...je jenom na data

edit : paměti projety memtestem a bez problémů....bios nejnovější

taky se pripojuju s přáním o radu
popo
Nováček
Nováček

Příspěvek od popo »

omg to nemoze nikto odpisat sak nie ste az tak tupy
xcubus
Nováček
Nováček

Příspěvek od xcubus »

ja mam podobny problem akurat mam WD SE 500GB SATA 2..a ide mi to stale iba v PIO.Dokonca sa to neda vypnut ani v BIOSe..ten mam uz najnovsi a nic. Patram po tom uz skoro tyzden..
Niektorym to tento problem nerobi...asi je zla kompatibilita so SATA..ak zistim riesenie tak to sem hodim
CernyZid
Nováček
Nováček

Příspěvek od CernyZid »

Zkouseli jste vvsichni reinstal win?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Všek kromě uživatele "popo", který si za následující příspěvek nezaslouží odpověď:
popo píše:omg to nemoze nikto odpisat sak nie ste az tak tupy
Měl jsem před dvěma lety problém s disky - režim pouze PIO, všechno nehorázně pomalé. Reklamoval jsem desku, byl vadný diskový řadič.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“