DOPORUČTE 22" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Koudy.S
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koudy.S »

Chci si koupit novy Monitor a docela se mi zamlouva Samsung 226BW ci LG L226WTQ-PF ale nevim ktery je lepsi a zda je i jinej k vyberu do 8tis. Monitor bude hlavne na hry a domaci vyuziti.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Koudy.S píše:Chci si koupit novy Monitor a docela se mi zamlouva Samsung 226BW ci LG L226WTQ-PF ale nevim ktery je lepsi a zda je i jinej k vyberu do 8tis. Monitor bude hlavne na hry a domaci vyuziti.
precti 10 stranek dozadu, co myslis o jakych typech se tady bavime?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Koudy.S píše:Chci si koupit novy Monitor a docela se mi zamlouva Samsung 226BW ci LG L226WTQ-PF ale nevim ktery je lepsi a zda je i jinej k vyberu do 8tis. Monitor bude hlavne na hry a domaci vyuziti.
Doporučil bych spíše ten samsung.Ja mam třeba ten samsung 2232BW (Prvni 3 dny od prodeje zaruka 0 vadnych bodu) to rozhodlo :) Vadí mi akorat vertikalní pozorovací uhly nevím jestli je to tak normalní nebo ne(Rapidně se mi mění svetlost při male změne uhlu)...mozna mi to jen tak prijde...je to moje 1 LCD.Jinak super není co vytknout, krásný dizajn, obraz proste spokojenost :D

Myslím že i LG má sve mouchy...ale urcite neprohloupíš ani s jedním.Někdo taky postoval odkaz na srovnání tech monitorů a opravdu ten samsung vyšel podle toho rozhodně lépe
http://www.digitalversus.com/duels.php? ... =2683&ph=1
Tady to máš daval to tu uživatel Ache :wink:
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
cajky
Nováček
Nováček

Příspěvek od cajky »

ahoj vsichni...co rikate na tento monitor,kterej by byl jen na hry?akorat se mi nelibi ze nejde naklanet dopredu,coz by se nejak kompenzovalo a spotreba,ale co jinak myslite?

http://lcd-monitory.alza.cz/lcd-monitor ... d83269.htm
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

cajky: recenzia je tu http://www.svethardware.cz/art_doc-F4D0 ... EFD93.html
tiez uvazujem nad tymto monitorom. je to paradny kus za velmi dobru cenu. avsak pokial ho chces len na hry zrejme bude nevhodny. pomala odozva, imputlag, duchovia, rozdvojovanie hran, nic moc interpolacia. podla vacsiny vlastnikov tohto monitora to nieje strasne ale mat tento monitor cisto len na hranie asi nebude najlepsia volba.
Ak ale pracujes aj s fotkami, pozeras filmy atd tak je za tu cenu to najlepsie co kupis. Btw na hry moc xVA ci S-IPS nehladaj. radsej si najdi TN s velmi dobrou odozvou
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
cajky
Nováček
Nováček

Příspěvek od cajky »

asi to tak bude nejlepsi-diky...
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

busy píše:avsak pokial ho chces len na hry zrejme bude nevhodny. pomala odozva, imputlag, duchovia, rozdvojovanie hran, nic moc interpolacia. podla vacsiny vlastnikov tohto monitora to nieje strasne ale mat tento monitor cisto len na hranie asi nebude najlepsia volba.
Ak ale pracujes aj s fotkami, pozeras filmy atd tak je za tu cenu to najlepsie co kupis. Btw na hry moc xVA ci S-IPS nehladaj. radsej si najdi TN s velmi dobrou odozvou
nejsem nejaky velky hrac ale muzu potvrdit ze odevzu/i-lag/duchy/dvojite hrany proste nevidim. interpolaci bych neresil, kdyz pojedes na nativnim nebo 1:1 rozliseni.
jestli jen hrajes tak je to zbytecne kupovat tenhle, od 5.5k mas nejake 22"TN...
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

lukas85 píše:...Vadí mi akorat vertikalní pozorovací uhly nevím jestli je to tak normalní nebo ne(Rapidně se mi mění svetlost při male změne uhlu)...mozna mi to jen tak prijde...
To je bohužel neduh všech TN panelů, na TN jsou některé barvy dost kritické, třeba fialová plocha je na horním okraji modrá a dole naopak jde do růžova, prostě TN, po čase si zvykneš :-D

Pěknej testík na LCD je zde: http://www.lagom.nl/lcd-test/
Tak dokonce zjistíte (test Inversion - pixel walk), že LCD bliká :wink:
a testy pozorovacích = úhlů jsou taky drsný, hlavně ten s tím proužkovaným nápisem logom. :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
cajky
Nováček
Nováček

Příspěvek od cajky »

pozorovaci uhel je to POSLEDNI co by me u monitoru trapilo,spis ani to posledni...na filmy je preci televize...nikdy jsem na monitor nekoukal jinak nez primo,takze pozorovaci uhly pro me nehrajou absolutne zadnou roli...ale samozrejme,ze kazdej ma svoje pozadavky...
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

cajky píše:pozorovaci uhel je to POSLEDNI co by me u monitoru trapilo,spis ani to posledni...na filmy je preci televize...nikdy jsem na monitor nekoukal jinak nez primo,takze pozorovaci uhly pro me nehrajou absolutne zadnou roli...ale samozrejme,ze kazdej ma svoje pozadavky...
ale cim vacsi monitor tym sa ti castejsie stava ze sa na ten bod nepozeras kolmo. hlavne u 22 a viac je to uz dost problem.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

Čaute potřebuji radu... :)
Vybíram nový monitor pro HD 3870 a mám takové dvě představy:
1. Asus MW221U Black - LCD 22"
ODKAZ: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41146
- Kamarád s ním má dobré zkušenosti...

2. Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22"
ODKAZ: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47660
- Já mám zase dobré zkušenosti se Samsungama...

Tak co byste doporučili? :roll:
//E: Prosím o radu!!
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

vem samsunga..
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
shadowman
Nováček
Nováček

Příspěvek od shadowman »

Zdravím,potřebuji poradit s koupí monitoru,určeného na hraní fps her,tzn.co nejmenší odezva.Mám dva kandidáty:
1.ViewSonic VX2240w........................6762Kč
2.Samsung SyncMaster 2232BW.........7108Kč
Dík za odpovědi.
cajky
Nováček
Nováček

Příspěvek od cajky »

ahoj-takovy technicky dotaz: lisi se nejak 20" oproti 22" z hlediska narocnosti na HW? pri stejnym rozliseni 1680x1050 by to melo byt stejny ne?
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

cajky píše:ahoj-takovy technicky dotaz: lisi se nejak 20" oproti 22" z hlediska narocnosti na HW? pri stejnym rozliseni 1680x1050 by to melo byt stejny ne?
Mělo, maximálně ta 22" může mít větší spotřebu než 20", ale není to pravidlem, záleží i jakou technologií je udělána obrazovka LCD.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Zrovna ted bych si teda radeji pockal na: LG W2252TQ
nebo: Samsung 2243BW
ktery uz jsou v nabidce nekterych nasich e-shopu.
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
cajky
Nováček
Nováček

Příspěvek od cajky »

tak to LG bych si dal libit...
ale kdyz by jste meli vybrat z techto dvou monitoru NA HRY,ktery by to byl?ktery je lepsi co hrani se tyce?

http://www.plnet.cz/eshop/index.php?mai ... 0e4c4fe8c7

http://lcd-monitory.alza.cz/lcd-panel-l ... d82219.htm
Fargl
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fargl »

zhor píše:Zrovna ted bych si teda radeji pockal na: LG W2252TQ
nebo: Samsung 2243BW
ktery uz jsou v nabidce nekterych nasich e-shopu.

a co takhle počkat na 2253BW
http://www.samsung.com/us/consumer/deta ... AQWJFV/XAA
což by byl ekvivalent s lepší odezvou
toomix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

SAMSUNG 223BW

Příspěvek od toomix »

Zdravím,
po dlouhém čtení recenzí a diskuzních fór jsem se rozhodl koupit si tento monitor

http://eshop.kak.cz/zbozi/moo205c-samsu ... d-monitor/

Problém je, že v PC mám Radeon 9550 256MB a nejsem si jistý, jestli to ta grafika utáhne (hlavně filmy) Díky za odpověď
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: SAMSUNG 223BW

Příspěvek od WoiTa »

toomix píše:Problém je, že v PC mám Radeon 9550 256MB a nejsem si jistý, jestli to ta grafika utáhne (hlavně filmy) Díky za odpověď
No filmy ti povali stejne jako na 15'' crt monitoru, uhlopricka nerozhoduje. Na full HD filmy (at uz divx nebo orig.) ale budes potrebovat nejaky dvoujadro nebo silnejsi opteron, nez novou grafiku.
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“