Asus Striker Extreme /// Asus P5N-T Deluxe - výhodnější?
- Vlkodlakov
- Nováček

-
Asus Striker Extreme /// Asus P5N-T Deluxe - výhodnější?
Dobrý den.
Našel jsem celkem zajímavé porovnání těchto desek ( http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0 ... 780i_sli/1 ) - co se výkonosti týče, vypadají totožné, přesto bych potřeboval znát ještě pár detailů.
Ohledně obou desek jsem se zde dočetl spoustu kritiky ale jelikož se v těchhle věcech moc nevyznám, potřebuji poradit, která deska by byla lepší (resp. méně horší).
Chtěl bych ji osadit dvěmi 9600gt a procesorem 8400.
Jenže - na jednu stranu P5N-T Deluxe údajně pokulhává co se týče OC a navíc její 780i topí jako prase, na druhou stranu Striker Extreme má problémy s 45nm a nepodporuje PCIe 2.0
Popřípadě zda můžu poprosit o nějaké srovnání teplot 780i a 680i.
Předem se omlouvám, jestli to vypadá, že jsem si spletl topik s "Rady a doporučení s výběrem komponent", ale jde mi čistě o srovnání těchto dvou, doporučování jiné resp zda čekat na 790i nežádám (navíc bych si dražší nemohl dovolit).
Našel jsem celkem zajímavé porovnání těchto desek ( http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0 ... 780i_sli/1 ) - co se výkonosti týče, vypadají totožné, přesto bych potřeboval znát ještě pár detailů.
Ohledně obou desek jsem se zde dočetl spoustu kritiky ale jelikož se v těchhle věcech moc nevyznám, potřebuji poradit, která deska by byla lepší (resp. méně horší).
Chtěl bych ji osadit dvěmi 9600gt a procesorem 8400.
Jenže - na jednu stranu P5N-T Deluxe údajně pokulhává co se týče OC a navíc její 780i topí jako prase, na druhou stranu Striker Extreme má problémy s 45nm a nepodporuje PCIe 2.0
Popřípadě zda můžu poprosit o nějaké srovnání teplot 780i a 680i.
Předem se omlouvám, jestli to vypadá, že jsem si spletl topik s "Rady a doporučení s výběrem komponent", ale jde mi čistě o srovnání těchto dvou, doporučování jiné resp zda čekat na 790i nežádám (navíc bych si dražší nemohl dovolit).
- fejk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Co se tyce Strikeru, tak kdyz nahrajes novy bios 1503, tak ti e8400 pojede uplne OK. Co se tyce teploty, tak topi priblizne stejne. Dle obrovi recenze na striker II formula (780i), po osazeni pridavnych vetracku bylo vse OK. Pokud se nemylim tak P5N-T Deluxe tyhle vetracky v baleni nema ( nebo sem to nikde nevidel ), tak by mohl byt problem pri OC. V obre vetrane skrini si myslim, ze problem mit nebudes. Osobne bych bral radsi P5N-T Deluxe.
PC nemuze za to, ze jsem tlustej... Mam na to papir od doktora.
- KnOx
- Začátečník

-
presne jak pise fejk co se tyce strikeru tak nahodis novej bios a 2jadra 45nm cpu ti budou chodit jedna basen, podle me ale nema cenu kupovat novyho strikera, davat za starej chipset takovy nekrestansky penize nwm no, radsi si ho sezen nekde v bazaru nebo tak
ale co se tyce P5N-T Deluxe pokud budes mit dobre vetranou skrin tak by to nemel byt problem co se stability tyce, prinejhorsim dokoupis nejakej mensi fan na chladic chipsetu...
tak teda pokud sezenes v bazaru strikera tak di do nej, pokud ne tak kup P5N-T Deluxe prece jenom to je novej chipset (780i), a je prece blbost platit skoro stejnou cenu za o rok a pul starsi chipset (680i) jeste vzhledem k tomu ze to jsou totozny desky
btw: neberu v potaz podporu pcie 2.0
a vykonostne na tom jsou +-stejne
ale co se tyce P5N-T Deluxe pokud budes mit dobre vetranou skrin tak by to nemel byt problem co se stability tyce, prinejhorsim dokoupis nejakej mensi fan na chladic chipsetu...
tak teda pokud sezenes v bazaru strikera tak di do nej, pokud ne tak kup P5N-T Deluxe prece jenom to je novej chipset (780i), a je prece blbost platit skoro stejnou cenu za o rok a pul starsi chipset (680i) jeste vzhledem k tomu ze to jsou totozny desky
a vykonostne na tom jsou +-stejne
- Vlkodlakov
- Nováček

-
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.legionhardware.com/document.php?id=728&p=1
zajímavé srovnání...Snad ti pomůže
790i SLI má super výsledky, jenomže na DDR3
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- fejk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vlkodlakov
- Nováček

-
Jo, už na to koukam, Striker je dle alfacompu v prodeji od 11.1., P5N-T 21.1. tak jsem byl překvapen, až ted mi doslo ze jsem se spletl o rok...fejk píše:Co na tom nechapes, striker je rok stara deska. Takze kdybych ted kupoval vemu P5N-T.Vlkodlakov píše: Ehm?
Hezke srovnání, téměř totožné dokud nedojde na SLI. 790i znamená 20% nárůst výkonu, který se ale taky pekně prodraží nejen na ceně desky ale i DDR3.izerS18 píše:http://www.legionhardware.com/document.php?id=728&p=1
Čim vic se tim zabyvam, tim vic vaham...
E8200@3.6GHz, 295GTX
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle...počkal bych na uvedení 790i SLI,což je nějak do 14dnů..uvidíš další testy, ceny, ceny RAM a třeba snad i nějakou zmínku, že by 790i mohla být s DDR2...(což asi nebude určitě). Pak tedy vzít P5N-T
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- Ice69
- Začátečník

Taky se rozhoduji mezi deskami Asus Striker Exreme a Asus P5N-T Deluxe. Proti Asus P5N-T Deluxe jsou ne moc dobré výsledky při OC a bios vyšel zatím pouze jeden a OC vubec nevylepšuje. Nevím jestli tahle deska není přecejenom risk. Není lepší si už místo Asus P5N-T Deluxe připlatit na Asus Striker II Formula, kde je daleko lepší podpora ze strany Asusu v celé řadě nových biosů upravujích OC a také přídavné chlazení, kvůli teplotě chipsetu? Co mi poradíte?
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Hele, myslím, že už do června vydržíš s jednou kartou. Pak přijdou nové, snad, generace GPU a SLI zase nebude muset být tak výhodné. Pokud ale SLI chceš hned a uchladíš toho Strikera, tak ho vem.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak jsem ti psal do SZ, P5NT bych bral kvuli mensim problemum s nastavenim, u Strikera je peklo to pretaktovane nastavit stabilni a P5NT je na tom podstatne lepe (ma posledni revizi nF680) ... kdybych si mel vybrat dnes pri stejne cene vyberu si P5N, poku bude ale Striker levnejsi a budes mit jen 65nm CPU ber jeho ...
- Ice69
- Začátečník

S jednou kartou už bohužel nevydržím, mám už doma stejně dvě, akorát teď čekám na základku. Je sice pravda, že mají vyjít nové "super" výkonné karty kolem léta, ale tak dlouho už bych nevydržel. Čekal už sem dostizerS18 píše:Hele, myslím, že už do června vydržíš s jednou kartou. Pak přijdou nové, snad, generace GPU a SLI zase nebude muset být tak výhodné. Pokud ale SLI chceš hned a uchladíš toho Strikera, tak ho vem.
Naposledy upravil(a) Ice69 dne pát 11. dub 2008, 12:03, celkem upraveno 1 x.
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Právě že P5N-T deluxe topí méně. A OC, jestli se dostaneš na 450 nebo 470 to je už fuk. Dle ceny a všeho okolo asi P5N-T, pokud chceš ladit více....Striker za 500 navíc proč by ne. Rozhodni se sám, co má pro tebe větší přínos. Ty to kupuješ, ty to provozuješ.
Za sebe jen říkám, že bych vzal P5N-T Deluxe
- Ice69
- Začátečník

Mě právě zarazilo, že v některých recenzích se nedostali s P5N-T DLX s OC ani na 400. Zatím provozuji pouze C2S E6400, tak sem zvyklej jet standartně na 400 a více samozřejmě. Se čtyřjádry byl prý ještě větší problém tak nevím, ty máš s P5N-T DLX nějaké zkušenosti? Nebylo teda lepší si už připlatit na Striker II Formula nebo si myslíš, že to bude to samé?izerS18 píše:Právě že P5N-T deluxe topí méně. A OC, jestli se dostaneš na 450 nebo 470 to je už fuk. Dle ceny a všeho okolo asi P5N-T, pokud chceš ladit více....Striker za 500 navíc proč by ne. Rozhodni se sám, co má pro tebe větší přínos. Ty to kupuješ, ty to provozuješ.
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jen z testů a ohlasů, co jsem našel na netu. Mě osobně od Strikeru odrazuje těch milion nastavení, aby bylo OC jen kousíček lepší. Zase na SLI to je ale super volba. Cenový rozdíl není taky velký.
Pokud fakt nechceš honit CPU do extra výšin, P5N-T... jinak Striker vede.
Chápu, že to není jednoduché rozhodování no
edit// tak co jsem koukal na netu a na fora, tak P5N-T bych nevzval ani nápad. Striker tedy vede
Pokud fakt nechceš honit CPU do extra výšin, P5N-T... jinak Striker vede.
Chápu, že to není jednoduché rozhodování no
edit// tak co jsem koukal na netu a na fora, tak P5N-T bych nevzval ani nápad. Striker tedy vede
- Ice69
- Začátečník

To je to, co mě odradilo od P5N-T DLX. Vesměs na všech zahraničních fórech označují tuhle desku jako nevhodnou na OCizerS18 píše:edit// tak co jsem koukal na netu a na fora, tak P5N-T bych nevzval ani nápad. Striker tedy vede
- Ice69
- Začátečník

- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Ice69
- Začátečník

Ještě bych měl jednu otázku ke Striker Extreme, vejde si mi na něj http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48698 ?
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto v pohodě. To žebrování okolo zase není tak velké, abys měl problém.
http://www.interproshop.com/objects/cat ... b13320.jpg
http://www.interproshop.com/objects/cat ... b13320.jpg