[CZ]mike:
1) na tisíciny sekundy už nejedu, zkrátka je to velmi rychlé, srovnatelné s běžnými telefony. Já pořád tu rychlost srovnávám s WM telefony, protože jak píšu, pracuji s nimi od léta 2003 dodnes
2) Tak já nevím, osobně nabíjím 2x týdně, nebo spíš že mi telefon vydrží na jedno nabití 4 dny. A to jsem přes týden od rána do večera neustále online na ICQ přes EDGE a často pouštím Operu mini a surfuju. To žere asi docela dost. Ta výdrž je ještě pořád dobrá, u WM telefonů to jistě není lepší. Ale jako je jasné, že hloupé telefony budou mít výdrž VŽDY větší.
Vypínání displeje je samozřejmost i u nokií a vlastně dneska u každého telefonu. U E51 mám ale osobně zapnuté neustálé zobrazování hodin a datumu
3) oproti symbianu ? office tam je taky (Quickoffice), práce se ZIP taky, Adobe PDF taky, dokonce i RealPlayer nebo Flash player. A to nemluvím o celkem kvalitním internetovém browseru, to základní co je ve WM se prakticky nedá používat, naprosto příšerné. Windows Live u symbianu nehledejme, tak u MS je to jasné, když je to jejich produkt. Bavím se samozřejmě o čistých Windows, protože hodně aplikací potom přidávají samotní výrobci PPC (E-Ten, Asus, HTC...), takže je pak třeba už srovnávat konkrétní modely.
Co se týče toho seznamu, spíš jsem myslel vyhledávání kontaktů, u WM6 Standard je dokonalé, ale u WM 6 Professional katastrofa, jednou rukou tam člověk něco hledá půl roku (když má pár set kontaktů), dokud si nekoupíš a nenainstaluješ SPB Mobile Shell s jejich kontakty, nestojí to za moc
ad poznámky: nevím, proč bych si je měl dávat na displej, ale dost často si je píšu a mám je v telefonu třeba i půl roku. Omezení na 10 kousků by mě opravdu štvalo. (třeba si píšu časy odjezdů vlaků, kterými občas jezdím)
4) no sláva, že by se to SE naučilo ?

, WiFi je u nás zatím pořád na nic, v Praze to asi jde, ale v menších městech je hot-spotů pořád málo. To s tím BT ale nechápu, když už přijdu domů, tak proč bych se měl připojovat na net přes mobil ? Mám PC s 10x větším displejem ne ?
5) neříkám, že jsou zprávy špatné, ale načítání této a podobných aplikací trvá dlouho, nebo přinejmenším dýl jak na symbianu.
Jinak já měl v ruce opravdu skoro všechno, vše o čem se tu bavíme, takže abyste si nemysleli, že to lovím někde z recenzí, tam se nedozvíte vůbec nic