Asus Maximus Formula /SE (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
ENZO_R
Nováček
Nováček

Re: re

Příspěvek od ENZO_R »

fanthomass20 píše:no ďakujem milé díte 2 :-D za vyčerpávajúcu radu, ale nefunguje to ani tak, skúšal som to priamo cez bios presne podľa toho postupu ako ty píšeš už veľmi, veľmi dávno a trt z toho... :roll: čiže v tomto je asi horšia.. ale vieš, kiež by si mal pravdu, kiež by to tak išlo ako píšeš aj pri maximuske, to milé díte by mi potom ešte aj polichotilo, ale takto, no neviem, neviem... :lol: :oops: 8-) 8) :P
Tak to máte tedy vy s těmi Maximusy smůlu, škoda. Na P5E to tak funguje opravdu úplně v pohodě. Co zkusit flash biosu z Rampage, dost se do toho teď na zahraníčních forech pouštějí. Jde to na P5E i na Maximus. Čtu o tom vesměs jen a jen pozitivní ohlasy.
ENZO_R
Nováček
Nováček

Maximus/Rampage

Příspěvek od ENZO_R »

A tady je odkaz jak na to, co to přináší včetně ohlasů a zkušeností.
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=179580
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Maximus/Rampage

Příspěvek od BudyCZ »

ENZO_R píše:A tady je odkaz jak na to, co to přináší včetně ohlasů a zkušeností.
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=179580
interestedly ...možná zkusím :) ...prakticky toto není nic new..Gigabyte X38 DS5 jsem přefleshnul na DQ6 taky bez sebemenších potíží
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Apocalypsa12
Nováček
Nováček

Příspěvek od Apocalypsa12 »

Nazdar chlapi potřebuju nutně poradit ..... objednal sem si Asus maximus formula normal verzi ... a k tomu q9450 a následně jsem zjistil že budu muset flashnout bios a nwm jestli to budu moct vubec udělat když mi ta deska procesor vubec třeba nepozná ... poradte prosím :sad: :sad:
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Apocalypsa12 píše:Nazdar chlapi potřebuju nutně poradit ..... objednal sem si Asus maximus formula normal verzi ... a k tomu q9450 a následně jsem zjistil že budu muset flashnout bios a nwm jestli to budu moct vubec udělat když mi ta deska procesor vubec třeba nepozná ... poradte prosím :sad: :sad:
Zajdi do alfacompu(myslím že oni to dělají) a nech si u nich tam dát bios.za další nacpi tam nějaký 65nm cpu od nějakého známého(určo někdo v okolí bude mít) a nebo spíše toto:X38 má již v základu podporu pro 45nm wolfdale i yorksfieldy takže bez problému ti to musí jet :D
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Apocalypsa12
Nováček
Nováček

Příspěvek od Apocalypsa12 »

:? no nwm jestli ma x 38 podporu procesoru yorkfield od základu to by pak nevydávali nové biosy atp ? za další nemam nikoho ze známych kdo ma sc 775 a potom do alfacompu taky nemám zrovna nejblíž ... takže doufam že když tam procesor vložím že to mužu s ním naflashovat na tu verzi 1004 který ten procik bude podporovat 8) :)
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

dle toho co vím tak oficiální podpora je již od září lonského roku takže by to mělo šlapat
qm-marko_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qm-marko_cz »

Ten bios jde nahrát v jakémkoli směru a verzi na ten ,který chci já.Tak nevím co ste to tu řešili.Dělám to přes bios AZ-Flash tuším,že to je při startu v menu" Alt+F2" (teď u toho nesedím?!) a beru to z USB,jde to i přes disketovku(proto ji stále mám,že!!!!)Ale betu tam nemám poněvadž není potřeba, vše fachá jak má na 0907.Jde o obyčejné přehrání paměti biosu tak netuším ,kde Vám to vázne.To USB jste viděli?(disketovku),soubor máte ve správném formátu?!
i7 950,DDRIII 1600/12G,Sabertooth X58
Kdojetam
Nováček
Nováček

Re: re crus

Příspěvek od Kdojetam »

fanthomass20 píše:prosím ťa a to máš aký bios tam? bo mne sa asus ez flash dá zapnúť iba priamo voľbou cez bios, táto skratka, čo sa na začiatku dá použiť mi nefunguje.. tiež máš maximusku? lebo sa mi to nezdá, že by to šlo.. každopádne, ak tvrdíš opak a aj konkrétne pri maximuske, bol by som neskutočne rád...
Jediné co mě u tvého problému napadlo je zkusit vyzkoušet jinou pamět tzn. od jiného výrobce, za pokus to stojí
Kdojetam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kdojetam »

Chr0n1c píše:tak to sem rad budu kupovat ty a-data ....
Tak do fora prosím napiš jak ti to šlape, celou dobu se snažím k tét desce najít ty spravné pameti. Nerad bych byl hned nasr..., kdybych zjistil že paměti které jsem si koupil kolabujou. :)
asergo
Nováček
Nováček

Doporucene pameti a

Příspěvek od asergo »

Moje dobre funkcni pameti jsou 2 sady Corsair TWIN2X2048-6400C4DHX se zapnutou podporou 4GB a rucnim nastavenim jejich casovani 4-4-4-12 2T. Napeti pozor - nastavit rucne jenom 2,0V. Corsair dokumentace doporucuje 2,1V ale kdyz se podivate, tak deska stejne trochu mV prida a pak vysledek je presne 2,112V.

Flash noveho biosu: USB klic (nejlepe velikost do 512 MB) formatovanej na FAT, na nem nakopirovanej new bios (napr.: MAXIMUS-ASUS-Formula-1004.ROM), pozor v biose doporucuju mit zapnuto Legacy USB Support (Enabled nebo AUTO), pred zapnutim PC klic vlozit do USB portu, zapnout PC, po zobrazeni loga AMI stacit ALT + F2 (chvili cekat i 30s a pak zvolit USB klicenku (dale nepisu je to v navode). Po update BIOS a restartu PC vrele doporucuju (pri vypnutem PC ale deska pod napetim - diody sviti) stlacit tlacitko clr CMOS (nachazi se vzadu pobliz portu klavestnice PS/2 - chvili podrzet), pak nastartovat a vse potrebne v biosu nastavit znovu! Tot vse nebojte se, pouzivejte osvedcene USB klicenky, ne nejake vadarny a nebo flash karticky do mobilov cez ctecky karet, tudy cesta nevede.
mufty
Nováček
Nováček

Prosim poradte co bude lepsia volba

Příspěvek od mufty »

Kupujem nove pamäte a neviem co bude lepsia volba. Rozhodujem sa medzi:
2GB (KIT 2x1GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5-5-5-15 PATRIOT Extreme Performance Eased Latency, EPP
http://xn--pamte-ira.alza.sk/2gb-kit-2x ... d87318.htm
a
2GB (KIT 2x1GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5-5-5-15 CORSAIR TWINX XMS2 DOMINATOR DHX BOX, EPP

http://xn--pamte-ira.alza.sk/operacni-p ... d66849.htm

Za nazory vopred dakujem
CCPU:C2DE8400@3GHz@ (26°C/38°C); MB:Asus MAXIMUS FORMULA; RAM:2x1GB corsair Dominator 1066Mhz; VGA:Gainward 8800GT 512MB GS (48°C/62°C); HDD:250GB SATA2 + 500GB SATA2; ZDROJ:ENERMAX 500W, LCD Samsung 225BW
frkal659
Nováček
Nováček

EPU a Express Gate v praxi

Příspěvek od frkal659 »

Pokud se chcete podivat, jak funguje EPU a Express Gate na deskach Asus v praxi, podivejte se na podrobnou recenzi desky Asus P5E3 Premium zde:
http://www.extrahardware.cz/asus-p5e3-p ... e-v-pra­xi
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

a nebo na moji spoustu starou recenzi téhož : http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=4
Taurus-X
Nováček
Nováček

CORSAIR TWINX Dominator KIT 4GB (2x 2GB) DDR2 1066 MHz CL5

Příspěvek od Taurus-X »

Mám doma desku Maximus Formula (non SE) a do ní objednané paměti CORSAIR TWINX Dominator KIT 4GB (2x 2GB) DDR2 1066 MHz CL5. Je to prosim dobrá volba pro tuto desku nebo byste mi poradili raději jinou značku, ale stejné parametry nebo lepší s cenou do 4500,-? Mám zájem o stabilní systém a dobré taktovaní. Sestavu doplní procesor Q9450.
Máte prosím někdo zkušenosti s kombinací těchto pamětí a zakladní desky ?
DFI LP NF4-SLI Expert , Athlon 64 X2 4200+, GB 8800GTS 512, Corsair 2x1GB 2-3-2-6, WD Raptor 74GB, Seagate 400 GB S-ATA, Creative X-Fi Fatality, Enermax 535W
bali35
Nováček
Nováček

CMOS ERROR

Příspěvek od bali35 »

koupil jsem si základní desku Asus Maximus Formula a všechny ostatní komponenty pro nové PC ... všechno jsem dnes dal dohromady a když jsem to poprvé spustil tak PC bez problémů naběhl ale najednou se objevila hláška CMOS ERROR na Posteru a na obrazovce mi vyskočilo že má bios neznámou chybu a zatím bylo napsaný =FFFF(někdy se to změní třeba na FFDB nebo něco podobnýho) a nic s tím nemůžu udělat.... nemůžu se vůbec dostat do Setupu akorát se mi zobrazí POST který mi ale vypíše nesmyslný hodnoty typu že mám HDD připojené přes IDE nebo že paměti mají frekvenci 800 Mhz ale doopravdy mají 1066 Mhz... po proběhnutí POST se mi na chvilku zobrazí hláška že nemůže být detekován HDD protože mu chybí ovladač ani když jsem zkusil jiný HDD tak to nepomohlo a byla tam pořád stejná hláška... když dám ALT + F2 abych se dostal do tý utility na flashnutí novýho biosu tak mi to napíše že verze biosu je nezmámá...
vůbec nevím co s tím ale připadá mi to jako by byl úlně posraný bios už z výroby a s biosem jsem vůbec nic nedělal až potom se zkoušel ClearCmos ale taky žádný účinnek...
byl bych rád kdyby jste někdo napsal jestli se s tím dá něco dělat nebo jestli to mám rovnou poslat do reklamace...díky moc :-D
Shoty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoty »

aký tam máš CPU ? a aku máš verziu biosu? na doske to je napísané,teda ja som to tam mal
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
bali35
Nováček
Nováček

Příspěvek od bali35 »

Shoty píše:aký tam máš CPU ? a aku máš verziu biosu? na doske to je napísané,teda ja som to tam mal
no mám tam E8400 a tu verzi biosu jsem nenašel... jako taky mě to napadlo naflashovat nový bios ale co můžu udělat když se nedostanu do setupu a ani když dám ALT+F2 tak ta utilita taky nefunguje....
dnes jsem s tím byl na reklamaci a borec mi tvrdil že to nefunguje protože tam ještě není 100 % podpora 45 nm CPU ... no a pak ještě zjistil že je trošku zohlý pin na socketu a ještě navíc přečníval nad těma ostatníma ale nevím jak se to mohlo stát a myslím že tam problém není protože ten poster to CPU normálně vzal a nehlásil chybu CPU ERR ... no když tohle uviděl tak nám to nechce vyreklamovat ...no a teď se nedá dokázat jestli to tak bylo už z výroby nebo jestli jsem to poškodil já i když nevím jak bych dokázal aby byl jeden pin vyšší než druhý
bali35
Nováček
Nováček

Příspěvek od bali35 »

Shoty píše:aký tam máš CPU ? a aku máš verziu biosu? na doske to je napísané,teda ja som to tam mal
jo a ještě kde jsi našel to číslo verze BIOSu ??
Shoty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoty »

bali35 píše:
no mám tam E8400 a tu verzi biosu jsem nenašel... jako taky mě to napadlo naflashovat nový bios ale co můžu udělat když se nedostanu do setupu a ani když dám ALT+F2 tak ta utilita taky nefunguje....
dnes jsem s tím byl na reklamaci a borec mi tvrdil že to nefunguje protože tam ještě není 100 % podpora 45 nm CPU ... no a pak ještě zjistil že je trošku zohlý pin na socketu a ještě navíc přečníval nad těma ostatníma ale nevím jak se to mohlo stát a myslím že tam problém není protože ten poster to CPU normálně vzal a nehlásil chybu CPU ERR ... no když tohle uviděl tak nám to nechce vyreklamovat ...no a teď se nedá dokázat jestli to tak bylo už z výroby nebo jestli jsem to poškodil já i když nevím jak bych dokázal aby byl jeden pin vyšší než druhý

tak ešte môžeš odskušat na tej doske nejaký starší cpu a poprípadne flash new biosu ,ak sa to rozbehne.tiež som to tak musel robiť.

BTW: na doske som to nasiel na takom tenkom podlhovastom lepiacom papirku ktorý je prilepenej na doske,
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
Odpovědět

Zpět na „Asus“