Legacy Jakou grafickou kartu do 5.000 vč. DPH?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Zamčeno
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

nebo 9600gt...
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antonín Chromý »

Tu jsem škrtnul rovnou, protože pokud můžu mít 9600GT za stejnou cenu jako HD3870, tak je podle mě lepší volbou HD3870, která přeci jenom je o nějaký ten chloupek rychlejší...

Navíc v této ceně mají obě karty jednoslotový chladič, takže nevím co by mě mělo přesvědčit abych volil 9600GT... (pod 3000,- jsem nikde žádnou neviděl...většinou kolem 3050,- ty nejlevnější Zotac).

Nevím, tězko soudit, ale podle mého by rozdíl v ceně 9600GT a HD3870 musel být 300-400 Kč aby mělo smysl o 9600GT uvažovat. Co myslíte vy?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Antonín Chromý píše: Nevím, tězko soudit, ale podle mého by rozdíl v ceně 9600GT a HD3870 musel být 300-400 Kč aby mělo smysl o 9600GT uvažovat. Co myslíte vy?
Spis naopak.9600GT byl razatni cenovy atak proti RV670.Cena je vyborna,na soucasne hry zatim staci.Prakticky nemas smysl kupovat 3850.Nejlevnejsi 3870 stoji 3200kc(jeden typ) a kolem 3200kc mas nejmin 5 druhu 9600GT.Pokud mas 21'' CRT cili 1600x1200 tam je skore 3870/9600 uplne vyrovnany.9600GT bych se vubec nebal.(Kdyz koupis za 3200kc 3870 tak stejne das 400kc za S1 cili ses na 3600kc.Za 3400kc mas OC verzi MSI 9600GT s relativne dobrym chladicem)
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... _qualitaet
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Aneb 4xAA zabíjí HD38xx, chyba driverů nebo jádra? Je to někde řešeno a vyřešeno (myslím tím závěr co to způsobuje)?

Díky za test, tento jsem zrovna neviděl.

Nicméně nepatřím mezi lidi, kteří by potřebovali mít zapnuté AA v rozlišení 1600x1200 a ze všech směrů se testy shodují v tom, že HD3870 o chlup rychlejší je (zde konktrétně v dx9 15%, v dx10 4% bez AA a AF).

To že za 3200,- je k dispozici jeden model HD3870 by mi nevadilo v okamžiku, když by se dalo s tím chladičem co tam je žít. Vydržel jsem i s původním jednoslotem na X1800GTO, asi půl roku, pak už jsem to psychicky nezvládnul.
V této cenovce jsou k dispozici i 9600GT všechny se stock chlazením. To MSI, které zmiňuješ jsem někde viděl za 3400,- Za 3500,- by se dal sehnat úplně pasivní 9600GT OC od Gigabyte.

Jenže tohle je dohadování o stokorunách a každý jeden frame může udělat s grafy a poměry hotové zázraky. Ovladače, patche, výběr her, nastavení testovacího pc...nemožné ihned a zázraky do tří dnů.

Stále mi vychází, že HD3870 je o něco rychlejší než 9600GT. Jenže následně ještě do hry vstupuje provední a případná výměna chladiče grafem výhodnosti může zacloumat až někam tam, kde se mi to líbit nebude.

Další názory?
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Antonín Chromý píše:...
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=70198
+ reg.otáček za 60kč... na 5V neslyšitelný a v poho uchladí i po OC na 60 °Cmax.

...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Prave kdyz budes resit vymenu chladice,tak GB ma pasiv a je tusim taky ocla na 720?2000mhz.Za ty prachy super s pasivem.
http://www.ab-com.cz/?cls=stoitem&stiid=24759
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

DDR3 na HD3870? 1900 MHz vůči 2250 MHz? To je v pořádku nebo ne? O kolik to srazí výkon? A jsme zase u těch grafů a tahanic o stokoruny...

Podle mého - pokud HD3870 s modrým pcb a jednoslotem za 3200,- je použitelná a nevyžaduje tuning v podobě výměny nesnesitelně uřvaného chladiče, tak skvěle! Máme tu šampiona pro můj PC!

Pokud ne, tak bude třeba zvolit něco jiného a dražšího...nebo lacinějšího - třeba stock chlazení na nějaké 9600GT kolem 3100,- tyto chladiče prý jsou vcelku rozumné.

Defakto mě tedy zajímá, zda je provedení HD3870 uspokojivé. Zatím mám jeden názor, že ano a pak recenzi z extrahardware, kde byl použit velice podobný typ ventilátoru, která už tak dobře nevyzněla.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Antonín Chromý píše:DDR3 na HD3870? 1900 MHz vůči 2250 MHz? To je v pořádku nebo ne? O kolik to srazí výkon? A jsme zase u těch grafů a tahanic o stokoruny...

Podle mého - pokud HD3870 s modrým pcb a jednoslotem za 3200,- je použitelná a nevyžaduje tuning v podobě výměny nesnesitelně uřvaného chladiče, tak skvěle! Máme tu šampiona pro můj PC!

Pokud ne, tak bude třeba zvolit něco jiného a dražšího...nebo lacinějšího - třeba stock chlazení na nějaké 9600GT kolem 3100,- tyto chladiče prý jsou vcelku rozumné.

Defakto mě tedy zajímá, zda je provedení HD3870 uspokojivé. Zatím mám jeden názor, že ano a pak recenzi z extrahardware, kde byl použit velice podobný typ ventilátoru, která už tak dobře nevyzněla.
jednoznacne ber HD3870. Umi DX10.1 a jak se zacina ukazovat narusty vykonu pod DX10.1 sou velice zajimave :) Prvni vlastovka ASSASIN CREED zaznamenal pod DX10.1 az 25% narust vykonu pod ATI.

http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... 5&Itemid=1

a dalsi hry budou pribivat.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

..rekl hlavni kritik Vist.Copak ty hrajes v DX10 neco?Nic.Mas XPcka.Nez budou nejaky DX10.1 hry,bude 3870 nekde v prachu zapomeni..
Stratos píše:Prvni vlastovka ASSASIN CREED zaznamenal pod DX10.1 az 25% narust vykonu pod ATI.
Cili se konecne smazla ztrata v DX10 na NV.Uzasna novina.
Antonín Chromý píše: Podle mého - pokud HD3870 s modrým pcb a jednoslotem za 3200,- je použitelná a nevyžaduje tuning v podobě výměny nesnesitelně uřvaného chladiče, tak skvěle!
Chladic je humus a fouka naopak :)
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak sem psal na začátku - Visty budou (za 1600 se 4gb klíčenkou...no neberte to) vpodstatě ihned. Nicméně DX10 nebo DX10.1 je mi úplně fuk, navíc test z rage3d probíhal na crossfire 3870X2???!!!! WTF???!!! To je tak trošku mimo moje možnosti i divoké sny :-D Krásná novinářská sestava, moje představy jsou trošku někde jinde :-) (jestli někde dál bylo zmíněn výkon se samostatnou 3870, tak se omlouvám, ale neklikal jsem dál, navíc je to assasin creed, který jde hodně mimo mě).

HD3870 vezmu pokud mi nabídne více než 9600GT ve vztahu k mým požadavkům. Výkonově je na tom lépe radeon (nepopiratelně, 4xaa je bug, otázka kde je a jestli je řešitelný), geforce má více variant a ve výsledku za nižší cenu nabízí lepší možnosti chlazení. A pak, že prý se nedá v současnosti koupit špatná grafika :-) Nedá, ale vybrat tu správnou není o nic lehčí...
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Antonín Chromý píše:DDR3 na HD3870? 1900 MHz vůči 2250 MHz? To je v pořádku nebo ne? O kolik to srazí výkon?
nula nula nic... Ty DDR3 jdou vyhnat na stejné takty jako DDR4...

...
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

godlike píše: Cili se konecne smazla ztrata v DX10 na NV.Uzasna novina.
To byla zlá poznámka :-) 25% ztráty tam není. Nicméně celkově jsou na tom (doufám, že zatím) ATi ve vistách poměrově hůře, vypadá to, že nvidia je ve vista ovladačích kousek dál.
godlike píše: Chladic je humus a fouka naopak :)
Ano, fouká opačně, ať si fouká. Díky Sharkoon Rebel 9, který už čeká, si můžu dát HDD kamkoliv. Zajímá mě hledisko hluku. Abych nakonec nemusel použít nějaká in-aural sluchátka ;-)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Osobne bych koupil 3850 512MB za 2,8 +S1.Vetsinou jde nataktovat na uroven 3870.Je to fuk,stejne ses rozhodnutej pro ATI. :) Osobne bych take vzal 3870.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Díky. Rozhodnutý pro ATI, no, musel by se objevit hodně pádný argument abych se rozhodnul pro NVIDIA. 8800GT se mi nevyplatí. 9600GT je pomalejší (o maličko, ale ano) a stojí podobně.

Zatím mě nikdo nezbavil toho přesvědčení, že 3870 je to nej. Mám zkrátka důvěru v sw oddělení ATI :-) Jenom ten dodrbaný chladič mi vrtá hlavou. Já bych klidně vytáhnul 3500,- za 3870 aby měla něco lepšího (ideálně původní dvojslotový stock), jenže nejsou. Kolem 3500,- kralují 9600gt v různých tunning variantách.

Nakonec to stejně skončí 3870 blue pcb a za půl roku accelero (to aby mě to tak "nebolelo").

Takže vlastně naprosto přesně jak si to napsal :-)
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

godlike píše:Osobne bych koupil 3850 512MB ... Osobne bych take vzal 3870.
tak potom máš asi rozdvojenú osobnosť :roll:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Me neberte vazne,jsem blazen.Nejlepe je pockat na rv770.A nebo cekat stale.
Iguka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iguka »

A co ještě nejlíp vzít HD 3850 512 MB a udělat na ní voltmod a přetaktovat na plnou 3870, i když je to tam hezky podrobně popsaný, tak já bych to ale nezvládl http://www.extrahardware.cz/voltmod-ove ... 50-na-3870 :sad:
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

godlike píše:Me neberte vazne,jsem blazen.Nejlepe je pockat na rv770.A nebo cekat stale.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Já myslím, že touto radou by bylo možné uzavřít veškeré nákupní poradny! Něco jako FAQ o jedné otázce a jedné odpovědi:
Otázka: Co si mám koupit?

Odpověď: Počkejte na příští generaci. Pokud vyjde, pak vyčkejte na lepší revize chipů. Pokud vyjdou, tak počkejte na další generaci.
Godlikeu, jsem s tebou! (což pořád nevysvětluje, jak si to s tou radou vlastně myslel...nebo, že by ano? Aneb narážka na můj fanATIsmus ;-) )
//
Iguka píše:A co ještě nejlíp vzít HD 3850 512 MB a udělat na ní voltmod a přetaktovat na plnou 3870, i když je to tam hezky podrobně popsaný, tak já bych to ale nezvládl http://www.extrahardware.cz/voltmod-ove ... 50-na-3870 :sad:
Pokud by mě bavilo riskovat záruku a užít si trochu toho vzrušení, proč ne. Ale na to už sem starý :-) Stačí mi případná výměna chladiče.

//Stano - edit dvojpost - nabudúce použiť tlačítko EDIT!

//Tonda - omlouvám se, přemýšlel jsem zda to nespojit a pak jsem se rozhodnul špatně.
Naposledy upravil(a) Antonín Chromý dne sob 19. dub 2008, 00:36, celkem upraveno 1 x.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Stejne ses jen utvrdil v tom,ze nic nez 3870 nechces takze je to jedno.Ja jsem take fanatik.NV jsem mel naposled 7600GT,to je uz hodne davno,mezi tim mnoho ATI karet.Jinak dnes bych stejne asi pockal na rv770.Pokud bude v horizontu dvou mesicu.

PS: S tim cekanim.To me nedavno kdosi v diskusi u 3870 na CC rozesmal.Pry ma x700SE(nebo neco takovyho) a ze prej ceka(nevim na co) a zatim mu to na vsechny hry staci. :)
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

9600GT OC od MSI stojí 3450,-
HD3870 + Accelero stojí 3640,- (protože je nutné si to s tím chladičem přiznat)

Tohle to už není o nějakých poměrech cena/výkon, ale naprosto a zcela o osobních sympatiích :-)
godlike píše:Jinak dnes bych stejne asi pockal na rv770.Pokud bude v horizontu dvou mesicu.
A teď se bavíme seriózně? Důvod proč kupuji grafiku, je ten, že se mi tu nahromadilo nějaké harampádí na počítač, který bych prodal, ale chybí mu grafická karta. Pasovala by do něj GeForce 6600GT, která je v počítači rodičů. Tím pádem do svého pc vložím novou grafiku, manželce dám svoji, do pc rodičů dám manželčinu a 6600GT mám na prodej :-)

Je mi vcelku jedno, jestli prodám to pc nyní, nebo za dva měsíce, protože jeho hodnota už nijak zásadně neklesne. V rychlosti jsem sesbíral info o rv770. Prý v květnu...

Akutní potřeba nové grafiky kvůli kontkrétní hře mě nepálí, X1950GT ještě lecos zvládne, není důvod ke stížnostem. Dva měsíce by se počkat dalo. Otázka jestli bude něco na rv770 kolem 3500,- a bude to lepší než současná nabídka je asi zbytečná.

Mno - někdo by se možná zlobil, doporučil jsi 9600gt, pak bys bral 3850, pak 3870 a nakonec radíš čekat. Já to beru jako spektrum názorů na jeden problém a nakonec možná nebude tak špatné chvíli počkat (když mě nic do koupě až tak netlačí) A to jsem se tomu o pár příspěvků výše tlemil...
Zamčeno

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“