MSI K9A2 Platinum (AM2+, 790FX) - zkoušenosti??

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

jankacek
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jankacek »

co sem cetl tak by obr mel v blizkym terminu uvest test na pctuningu uvidime :-)
snehy
Nováček
Nováček

Příspěvek od snehy »

Pokud nefungujou PCI-Express lze to zjistit podle nějakého pípání nebo diody díky.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ta deska je tragicka ... recenze bude az pristi tejden, nejdrive budou dve gigabyte pro am2+
jankacek
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jankacek »

tragicka? co bys za ty prachy chcel :-) ja su zpokojenej secko jede jak potrebuju :-) a to ze je o kapanek pomalejsi jak ostatni desky s chipsetem 790fx ale stojej pomalu o litr a pul vic ,,,,
martello
Nováček
Nováček

Příspěvek od martello »

Tudle desku mám už 14dní a zatím jsem nenarazil na žádnej problém, paměti PATRIOT 2*1GB jedou 4-4-4-14-21 866MHz při 2,2V CPU X2 4200 jede na 2,6GHz 1,34V grafika ATI 3870 žádnej problém. Předtím jsem užíval přes rok ASUSe M2N-E, tadle MSI má lepší zvuk, rychlejc startuje a míň se hřeje. Zatím naprostá spokojenost můžu jen doporučit.
3Dmark03 35000, 3Dmark05 14700, 3Dmark06 9400 a SandraXI paměti cca 9100MB/s
Naposledy upravil(a) martello dne sob 29. bře 2008, 21:53, celkem upraveno 1 x.
Sov2T
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sov2T »

Zdar, jestli ještě sháníte recenzi jednu bych měl tady: http://www.svethardware.cz/art_doc-3A29 ... 13504.html
pistuch
Nováček
Nováček

Příspěvek od pistuch »

nazdar od vcera mam k9a2 platinum v2 s x2 5000BE ale mam taky maly problem. nefunguje mi PS/2 port na mys. na klavesnicu ide ale myska nie vie mi prosim niekto poradit ci sa to da v biose niekde zapnut (som to akosi nenasiel) alebo to mam reklamovat?
1: AMD A64 X2 5000+ BE EE, chladic TT Sonic Tower, MSI K9A2 Platinum v2 2x 2GB A-DATA EE Vitesta 800Mhz, ASUS EAH 3870 512MB, Samsung HD501LJ, Enermax DXx 520W, case TT M9

2: AMD A64 3200+ Box S754, chladic TT Bettle MSI K8N Neo FSR (NF3 250Gb), MSI NX6600GT, 2x512MB Apacer (PC3200) Samsung HD320KJ, Maxtor 80GB SATA, case TT Soprano
martello
Nováček
Nováček

Příspěvek od martello »

Tak kde je ta slibovaná recenze :( nebo ta deska není tak tragická :lol: sám jí mám několik tejdnů a zatím jsem na žádnou tragédii nenerazil :-D
MSI K9A Platinum AM2+ - AMD790FX, AMD A64 X2 5000 BE/3,2GHz, DDR2 Patriot LLK 2*2x1GB/800MHz 4-4-4-12 2,2V Dual Channel, ATI Radeon 3870 512MB DDR3 + Arctic-Cooling Accelero S1 V2, HDD WD6400AAKS
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cirrus »

Taky bych prosil o onu recenzi. Je zvláštní, že ze všech stran mám na tuto desku kladné reference a jen Obr je s ní nespokojen :?

Chci se zeptat majitelů této desky, jak je na tom s biosem? Je plně funkční, bez závad? Díky za případné info...

Cirrus
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
martello
Nováček
Nováček

Příspěvek od martello »

Tak jsem do týdle desky dal 5000+BE a povedlo se mi ho rozjet bez většího násilí na 16*207=3312MHz s 1,37V. A pak že je to šit prkno :-D
MSI K9A Platinum AM2+ - AMD790FX, AMD A64 X2 5000 BE/3,2GHz, DDR2 Patriot LLK 2*2x1GB/800MHz 4-4-4-12 2,2V Dual Channel, ATI Radeon 3870 512MB DDR3 + Arctic-Cooling Accelero S1 V2, HDD WD6400AAKS
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, ale na změnu násobiče nepotřebuješ dobrou desku, to jen když to chceš tahat přes FSB. Zvláštní je, že ta recenze se neobjeila...
jankacek
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jankacek »

ja ji mam taky a taktoval sem zvysovanim fsb abych vyhnal ramky vis takze sem ten 5000+BE ani vlastne nevyuzil,, jj taky bych rad videl este tu recenzi :D
jakoubecek
Nováček
Nováček

MSI K9A2 Neo - problém

Příspěvek od jakoubecek »

zdravím,
před pár dny jsem kupoval nový pc, s výše uvedenou deskou...
hned od začátku se mi ale čas od času evidentně začal rušit obraz (vertikální "zrnění" či "vypadávání" pixelů (nevím, jak lépe popsat), někdy více, někdy méně intenzivní, pokud více, monitor dokonce vypadával), což řešil akorát restart někdy dokonce vícerý... můj první problém je, že jsem se s tímto ještě nesetkal, tak vůbec nevím, kde hledat chybu? dělalo to, ať byl procesor taktnutý nebo ne...
v biosu jsem pak našel položku spread spectrum, která má redukovat emi, tak jsem ji zapnul a zatím vše v pořádku, i když je to teprve 3 dny...
druhý problém je ale ten, že se zapnutým ss se nesmí procesor tatovat, což je samozřejmě škoda...
prosím tedy o radu, co, že to vůbec může ono rušení způsobovat a pokud se jedná skutečně o ono emi, dá se s tím dělat něco jiného krom onoho ss? předem moc děkuji za pomoc... J
ps: co mě tak napadá, že by mohlo být za rušení odpovědné je zdroj, to je ale bluestorm, jinak fakt nevim, monitor mám už dva roky, se stejnou kabeláží apod. s ním problém nebyl...
jakoubecek
Nováček
Nováček

pss:

tak bohužel ani spread spectrum nic neřeší, čím to tedy může být?
ASUS Prime B350M-A, AMD Ryzen 3 1200 @ 3,8GHz, PATRIOT DDR4 16GB (2x8GB) @ 2400MHz, GIGABYTE NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB, WD Black M.2 PCIe NVMe 256GB, WD Caviar SE16 320GB, SAMSUNG SH-S203D, THERMALTAKE M9, FORTRON Hexa+ 400W, MS Windows 10 64bit
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Tak to zrnění - úplně typicky je to samozřejmě vadná grafika, pokud máš libovolnou jinou, kterou tam mlžeš nacpat, zkus to a pozoruj, jestli se něco změnilo..
Spread Spectrum se klidně neboj dát na disabled, ničemu to v podstatě nevadí, všechny komponenty si s rušením dnes poradí, horší je to jen u zvukovek, ale stejně máš předpokládám integrovanou a nic tam nepoznáš... To tak možná v professionálním užití... Samozřejmě pokud taktuješ, musí být vypnuto, jinak nenajede, nebo způsobuje pády systému, restarty a jiné podivné jevy.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
jakoubecek
Nováček
Nováček

re:

nemám, zkusím půjčit, vyzkouším a dám vědět, zatím díky...
ASUS Prime B350M-A, AMD Ryzen 3 1200 @ 3,8GHz, PATRIOT DDR4 16GB (2x8GB) @ 2400MHz, GIGABYTE NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB, WD Black M.2 PCIe NVMe 256GB, WD Caviar SE16 320GB, SAMSUNG SH-S203D, THERMALTAKE M9, FORTRON Hexa+ 400W, MS Windows 10 64bit
jankacek
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jankacek »

hele nevite cim to je :D kdyz posilam neco z pc na pc ale pres router(100mbs) tak mi ta deska trosku piska :D ale jinak ne jen pri prenaseni souboru ale neni to hrozny stejne mam case ktera dela rachot ze to piskani nejde slyset ale jen me zajima proc piska
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, pískají většinou kondenzátory, v tvém případě to bude zřejmě nějaký kolem integrovaného čipu síťovky(nejspíš nějaký Realtek popsaný) Zdroj pískání můžeš zjisti tak, že si sroluješ nějaký papír a uděláš si z něj takovou troubu, kterou přiložíš uřším koncem k uchu :-D a zkoumáš, kde je to nejsilnější - mám to odzkoušené, funguje to... :-D Jinak s tím ale asi nic neuděláš. Kondenzátor jde sice vyměnit, ale pokud nemáš zkušenosti, není to dobrý nápad, navíc ztratíš záruku... Myslím že něco takového jako pískání kondenzátoru ti nikdo nereklamuje, nebudou to považovat za poruchu.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
jankacek
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jankacek »

me to ani nevadi .. piska to jen pri plnym zatizeni sitovky a to nemam skoro nikdy (max. kdyz si posilam nakou hru z druhyho pc ale to trva min jak 10min) takze to nevadi,, jen me zajimalo co to dela :D
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

preco musim zakazdym pri starte stlacit Esc alebo 10sekund cakat? da sa toho zbavit? dost mi to leze na nervy
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“