USB lednicka

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

s tim vyparovanim to sice je pravda, ale HP slouzi jen pro prenos....

kdyby mela chladit vyparovanim, musel bys neustale doplnovat kapalinu a musela by byt otevrena

s vyparovanim si to muzete odzkouset....polejt ruku vodou a fouknout.....bude vam zima :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Princip heatpipe je skoro stejný jako princip obyčejné ledničky, takže myslím, že v čistě teoretické rovině by to i šlo... Ale za 1. heatpipe jsou stavěné na provoz ve vyšší teplotě, než bývá běžná pokojová a za 2. by musel člověk stejně nějakým způsobem ochlazovat studený konec pod pokojovou teplotu, což je u ledničky nahrazeno stlačením plynu a jeho následným ochlazením...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

€agle: no pockej.....teoreticky slo....do lednicky dodavas energii aby chladila(elektrickou ktrea se meni na mechanickou a posleze zene chladivo okruhem pres vymenik, vyparnik, skrtici ventil a trubicky)

hp zadnou energii nedodavas
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Jsem se špatně vyjádřil... Teoreticky by to šlo po splnění těch dvou podmínek, co jsem psal, ale pak to postrádá smysl. Je jasné, že samotnou heatpipe pod pokojovou teplotu nic ochladit nelze a slouží jen k přenosu tepla, jak píšeš. Každopádně už jsme mírně off topic...

//Trinom: IMHO dal, třeba Peltierem...

srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Trinom píše://Trinom: IMHO dal, třeba Peltierem...
OT jsme :) Peltu taky musis dodat energii, a ne zrovna malo....jaka je vubec jeho ucinnost?

/posledni post moc nechapu :oops:

//Trinom: Účinnost je malá. Reagoval jsem na Eaglovo hlášku, že heatpipe neochladíš pod pokojovou teplotu, nikde nebyla zmíňka o tom, že by to mělo být bez dodání energie.
:)
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Já jsem netvrdil, že heatpipe neochladíš pod pokojovou teplotu, s tím problém není. Tady se řeší, jestli heatpipe sama o sobě může díky odpařování něco ochladit pod pokojovou teplotu. Já jsem tvrdil, že teoreticky ano, ale pouze za předpokladu, že nějakým způsobem ochladíš její druhý konec pod pokojovou teplotu. Jinými slovy to berte tak, že jsem plácnul blbost a heatpipe sama o sobě je prostě jenom přenašeč tepla, ne aktivní chladič. :oops:

Jinak účinnost peltierů je jen kolem 5-10%

Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“