výpadky netu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Lexx
Nováček
Nováček

výpadky netu

Příspěvek od Lexx »

mam net od upc (3 Mbit/s) a po byte to mam rozhozeny routerem netgear kwgr614 (http://www.netgear.com/Products/Routers ... GR614.aspx), muj problem: pokud je komp pripojenej primo z modemu tak to slape jak hodinky, ale jakmile to jde pres router (jak kabelem tak wifi) tak v nepravidelnych intervalech spadne icq, irc, download, web (vsecko naraz) nenabiha proste nic, ackoliv kdyz necham jet ping na centrum.cz, ktery mi prave spadlo tak zadnej packet lost, nic...stane se to tak 4-5x do hodiny
taky se cas od casu stane, ze to proste prestane jit vsechno a kdyz vlitnu do nastaveni routeru tak to detekuje statickou IP, ale od upc mam dynamickou, a pak mi nezbyva nic jineho nez obnovit tovarni nastaveni routeru a nainstalovat router znova
takze se ptam, je to routerem nebo to muze byt jeste neco jineho?
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Tenhle router nemam, je mozny ze je v nem neco spatne, ale spis bych rekl, ze je blbe nastavenej. Ujisti se, ze mas na routeru na WAN naklonovanou MAC adresu z compu, taky nahod jinej adresni rozsah vnitrni site jak maj UPC.
Jinac ten ping na xxx nech bezet schvalne do ty doby nez to psadne, na pozadi, uvidis, ze spadne taky.
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Lexx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lexx »

klonovana mac je stejna jako kompu, rozsah je na 255 adres a ten ping nepada a nepada i presto, ze me icq spadlo mezitim 4x... router je nastavovanej pomoci cdcka co u toho bylo, je to delany celkem blbuvzdorne, takze pochybuju, ze chyba je v nastaveni, lec muze byt..
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Divny az nejdivnejsi... Po tom, co to ICQ spadne, kdyz ho das znovy se pripojit, ihned se pripoji? Nemas v PC nakej soft co by mrvil routy? Jinak napis jaky pouzivas IP adresy na routeru a tim notebooku (dratu a bezdratu). Co myslis pod pojmem, ze je tam rozsah 255 adres nevim. bezi tam DHCP?
Lexx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lexx »

ne, icq naskoci tak za 3-4 minuty
dhcp bezi
zadnej soft nepouzivam
lan adresa routeru 192.168.1.1
zbytek kompu konci .2, .3, .4 a .5
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Zkus ten adresni rozsah hodit na neco jinyho, treba 10.0.0.1 apod, nevim zda to problem vyresi, ale uz mi tennhle rozsah u UPC haproval, proc, nevim, neco s tim jejich modemem...
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

mina píše:proc, nevim, neco s tim jejich modemem...
jelikož jejich modem ho má nastavený jako default pokud nemá signál.Když signál mám tak bridguje veřejnou IP.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Lexx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lexx »

tak jsem zmenil adresy na podsiti, problem zustal, ale intervaly se prodlouzily, ted to pada jednou za 3 hodky cca, coz je uz unosny...dik za tip
Acer Aspire 3020
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“