DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Moderátor: maXXmilian
- Surgical
- Začátečník

-
Já nevím, ty jsi četl. Ale neviděl.
Pochvalných recenzí na absolutní šitky (mj. na pctuning.cz) je podstatně více, od té doby věřím více na vlastní úsudek.
Já zmíněný HP2465 skorem 2 roky mám, pořizován tehdy za ještě skorem 25 litrů. Kámoši po okolí ho podle míry zlevňování a svých finančních možností pořizují taky, v okolí vím o 9 kouscích.
Horší odezvy, duchů ani inputlagu si nikdo z nich jaksi....nevšiml.
Resumé. Za ty prachy v současné době stále nepořídíš lepší monitor. Howgh.
Pochvalných recenzí na absolutní šitky (mj. na pctuning.cz) je podstatně více, od té doby věřím více na vlastní úsudek.
Já zmíněný HP2465 skorem 2 roky mám, pořizován tehdy za ještě skorem 25 litrů. Kámoši po okolí ho podle míry zlevňování a svých finančních možností pořizují taky, v okolí vím o 9 kouscích.
Horší odezvy, duchů ani inputlagu si nikdo z nich jaksi....nevšiml.
Naposledy upravil(a) Surgical dne pon 19. kvě 2008, 10:53, celkem upraveno 1 x.
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

- Ache
- Pokročilý

Každej má jiný oko
Takže někdo duchovatost na nějakém monitoru vidí, a někdo ne. to samý inputlag - lidi vesele kupují 22" lenovo s ještě větším lagem (a i překmitem v odezvě) než má tohle HP a nevadí jim to. Ale mě stačilo obyčejný LG226WTQ s mírným překmitem na to aby mě to nezkutečně vadilo. Největší jistota je možnost si monitor předem vyzkoušet, u LCD človek nikdy neví do čeho jde.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- beardie
- Středně pokročilý

- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Hlavní rozdíl je v mozku který se tím okem kouká a v míře jeho degenerace z pocitu profesionality.Ache píše:Každej má jiný okoTakže někdo duchovatost na nějakém monitoru vidí, a někdo ne. to samý inputlag - lidi vesele kupují 22" lenovo s ještě větším lagem (a i překmitem v odezvě) než má tohle HP a nevadí jim to. Ale mě stačilo obyčejný LG226WTQ s mírným překmitem na to aby mě to nezkutečně vadilo. Největší jistota je možnost si monitor předem vyzkoušet, u LCD človek nikdy neví do čeho jde.
95% lidí co tvrdí že LP2465 má duchy a že je schopen, je v nějaké scéně vidět, nemá zdravý trus. Zbylích pět procent jsou měřící přístroje a skuteční profesionálové, né jen degenerované mozečky co opisují a křicí: "Já je taky vidím !".
Podobná situace je i u inputlagu, to přesně popisuješ ty, u lcd kde to nikdo nerozmazával a lidé o tom všeobecně nevědí, nikoho ani nenapadne se tím zabývat. Vsadím boty že 90% lidí by okem nic nepoznalo ani kdyby lcd s lagem a bez lagu stála vedle sebe.
Další důvod přoč se konkrétně na LP2465 nasypalo tolik pomluv je že v době jeho vydání byl dost drahej a svou cenu si stále docela drží. No a zapracuje česká vlastnost - co nemůžu mít to pomluvím: někde jsem četl že duchové, já zase že strašidelný input lag...
No a v neposlední řadě je rozdíl i mezi sériemi, např. tebou popisované LG226WTQ dopadlo v testu http://www.svethardware.cz/art_doc-4376 ... D6128.html na jedničku - po překmitu ani stopy.
Jen další blázen, v bláznivém království.
- Sheep-Master
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
eště řekni že chceš srovnávat TN a S-PVANo a v neposlední řadě je rozdíl i mezi sériemi, např. tebou popisované LG226WTQ dopadlo v testu http://www.svethardware.cz/art_doc-4376 ... D6128.html na jedničku - po překmitu ani stopy.
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Sheep-Master píše:eště řekni že chceš srovnávat TN a S-PVA
Zřejmně nejseš schopnej porozumět psanýmu textu, tak speciálně pro tebe to napíšu ještě jednou a v jednodužší verzi:
Ale v testu na SH s tímto panelem žádný problém neměli, viz: http://www.svethardware.cz/art_doc-4376 ... D6128.html . => Ache mohl mít jinou sérii/revizi.Ache píše:Ale mě stačilo obyčejný LG226WTQ s mírným překmitem na to aby mě to nezkutečně vadilo.
O srovnávání TN a S-PVA nepadlo ani slovo, tohle je příklad toho jak se můžou typově stejné panely z různých sérií/revizí nepatrně lišit. A čím je panel/výrobce méně kvalitní, tím větší tyto rozdíly budou.
- lacko
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Podle meho nazoru je LG L245WP-BN lepsi v pomeru cena/vykon. Vcera sem ho objednal, dneska pro neho jedu, takze dam vedet jak sem spokojen. Kazdopadne podle papiru je to LG vybavenejsi. Uz treba podpora HDCP (ne ze bych to hned vyuzil a ze by to neslo obejit, ale stejne), pak podpora 4:3 pomeru, kterou si nejsem jisty, ze ten HP umi (hardwarove) a podobne veci. Co se tyce obrazu se samozrejme pozna az na vlastni oci.Surgical píše:...
Jinak HP LP2465 jsem videl akorat v oknech, takze fakt nemuzu odezvu posoudit odezvu. taky proto sem psal "podle toho co sem cetl..." coz neznamena nic jineho, nez ze o nem zas tak moc nevim a za to co pisu rozhodne kouli do ohne nedam.
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Krásné srovnání nabýzí SH.
LG - http://www.svethardware.cz/art_doc-7D33 ... 1DC08.html
HP - http://www.svethardware.cz/art_doc-991A ... B647C.html
Zobrazení bod na bod HP samozřejmně umí, tím HDCP bych se vůbec nevzrušoval.
Rozdíl ceny v alzasoftu je devět stovek a to bych ani neřešil, HP je na tom (podle SH - jejich metody testů beru jako celkem oběktivní) přecejen o něco lépe.
Ale i přesto je L245WP-BN celkem dobrý panel a určitě má co nabýdnout.
LG - http://www.svethardware.cz/art_doc-7D33 ... 1DC08.html
HP - http://www.svethardware.cz/art_doc-991A ... B647C.html
Zobrazení bod na bod HP samozřejmně umí, tím HDCP bych se vůbec nevzrušoval.
Rozdíl ceny v alzasoftu je devět stovek a to bych ani neřešil, HP je na tom (podle SH - jejich metody testů beru jako celkem oběktivní) přecejen o něco lépe.
Ale i přesto je L245WP-BN celkem dobrý panel a určitě má co nabýdnout.
Naposledy upravil(a) Raoul Duke dne úte 20. kvě 2008, 22:09, celkem upraveno 2 x.
- Ache
- Pokročilý

Raoul Duke: Ano měl jsem jinou revizi (tu nejhorší co se snad dělala - sthit firmvare 1.14, panel CMO). A to je právě ještě větší průs*r, člověk se koukne na recenzi, vidí že ten panel je vlastně v pohodně, a ejhle... ono je to jinak. Stejný problém je u všech levných panelů, takový Samsung 226BW - do něj se dokonce i v rámci úspor montují 5ms panely (verze s CTP), a žene se to větším RTC = duchovatost (kterou ale taky někdo nemusí vidět). Nakonec pak je výhodnější RTC vypnout, ale to si pak můžu koupit 5ms. proto řikam nejlepší je mít možnost si panel při koupi vyzkoušet.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- lacko
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak ta moznost je tu vzdycky, ne? vsichni kupujeme pres internetove obchody (i kdyz si to treba nenechame posilat a chodime si to vyzvednout na prodejnu). Diky tomu mame vsichni pravo do 14ti dnu jakekoliv zbozi vratit bez udani duvodu. zrovna u LCD se tohle fakt hodi. Clovek si muze monitro vyzkouset doma, pustit na nem videa, hry, synteticke testy a kdo vi co este a kdyz nebude spokojen, po tydnu ho zanese zpatky a oni mu vrati penize. to resi take znamy problem s vadnymi body. casto treba dva body nejsou duvodem k reklamaci a muze se stat, ze je tam mate od vyroby. do 14ti dnu s tim neni vubec zadny problem a monitor muzete vratit 
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kdyz ho koupis osobne na prodejne, tak 14 dni na vraceni nemas.....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- beardie
- Středně pokročilý

- Vendo
- Začátečník

-
- reifik
- Žlutá karta Bazar

-
Zdravím,jaký máte názor na tento LCD NEC 2470WNX.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45276
docela se mi zamlouvá a uvažuji o jeho zakoupení.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45276
docela se mi zamlouvá a uvažuji o jeho zakoupení.
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
můj názor je že jestli na něj máš tak proč jej nekoupit.vypadá velice kvalitně a i značka výrobce již má ve světě své jméno
design se mi nelíbí ale parametrově myslím že krása
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- beardie
- Středně pokročilý

- MiP
- Nováček

-
A co rikate na FSC P24-W3 (S-PVA 6ms)??? Nenasel sem nikde poradny test. Stoji kolem 16000 a ma zaruku na vadne subpixely.
M.
M.
Gigabyte EP45-DS3R | Core2 duo 7300@2.8GHz | Zalman CNPS9500 pasivně| 2 x 2 GB Kingston DDR2-800 CL5 | 640 GB WD6400AAKS | Gigabyte Radeon4670 + Accelero S2 | Seasonic S12-430W | LCD 22" Samsung 223bw
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Tohle http://www.tomshardware.com/de/24-Zoll- ... 970-8.html je jediná recenze co sem našel. A nedopad zrovna nejlépe, hlavně má problémy s odezvou => na hry a filmy moc není.