FAQ: Chladič CPU - aktualizace 14.11.2014
Moderátor: morke
- Woyta
- Středně pokročilý

Radeji mam kombinaci Freezer + fan Nexus.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- tx3rf
- Začátečník

-
- bobhorni
- Nováček

-
- tx3rf
- Začátečník

-
Jeslti mas ted chladic s backpatem tak ne.bobhorni píše:Zdravím, uvažuji o koupi chladiče na procesor coolink silentator, ale nemůžu nikde najít jestli bude třeba vyndat zákl. deska, poraďte prosím
Chladic se totiz sroubuje podobne jako noctua a jine chladice na backplate, kvuli rozlozeni vahy na desku.
http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1127&pageID=3656
tady je to videt.
- bobhorni
- Nováček

-
já mám box na 6400 zvedlej na 3.2GHztx3rf píše:Jeslti mas ted chladic s backpatem tak ne.bobhorni píše:Zdravím, uvažuji o koupi chladiče na procesor coolink silentator, ale nemůžu nikde najít jestli bude třeba vyndat zákl. deska, poraďte prosím
Chladic se totiz sroubuje podobne jako noctua a jine chladice na backplate, kvuli rozlozeni vahy na desku.
http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1127&pageID=3656
tady je to videt.
- tx3rf
- Začátečník

-
- Cujo
- Mírně pokročilý

- bobhorni
- Nováček

-
tak jsem si koupil coolink silentator, ale mám s ním jeden problémtx3rf píše:v tom pripade ji budes muset vyndat.bobhorni píše: já mám box na 6400 zvedlej na 3.2GHz
po určitý době přestane pod everestem ukazovat otáčky a v biosu to ukazuje cca desítky tisíc otáček, tak je potenciometrem stáhnu a je to dobrý
myslíte že to jen blbě ukazuje? a co s tím?
- Mrtvola
- Začátečník

Mám Gemin se dvěma Noctua větráky a luxus, to jak ofukuje pasivy, kondenzátory, paměti a vůbec půlku desky je nádhera. A pokud máš vzdau aspoň jednu 12ku tak je to super. Chlazení samotného CPU je taky paráda. Pokud do něj půjdeš, pečlivě vyber větráky, musí mít dobrý tlak.Cujo píše:zdravim, koupili byste radši Gemin2 nebo OCZ vendetta 2?=)
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- NEONET
- Středně pokročilý

- Mrtvola
- Začátečník

- NEONET
- Středně pokročilý

kdyz 2.4 ghz uchladi box, tak 3ghz by uchladit mel, pruvan v casu dela 1x140mm fan intake, 1x120mm fan outtake + 3x80 mm fan outtake, v bocnici dira s prachovym filtrem, je hned u freezeru, je tam takovy pruvan ze chladim treba grafiku viz podpis pasivne v loadu do 60°C (takt viz podpis) a pritom mam pocitac tichy (ne supertichy)
Naposledy upravil(a) NEONET dne sob 17. kvě 2008, 10:27, celkem upraveno 1 x.
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- Mrtvola
- Začátečník

- Vart
- Začátečník

Jj, melo by to uchladit bezproblemu, ja jel s boxem na 3,2Ghz myslim ze s mirne zvysenym napetim, teploty do 60... Smulu muzes mit vzdycky, ale pravdepodobne by mel freezer stacit v pohode
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
- Camelleon
- Začátečník

Je použitelný tento chladič Gemini
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD0ANEE0
Jde mi o to jestli uchladí Intel E8200 jako pasiv bez větráků
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD0ANEE0
Jde mi o to jestli uchladí Intel E8200 jako pasiv bez větráků
CPU: E8200 - - - MB: ASUS P5K-E WiFi-AP - - - RAM: A-DATA 4GB / 800Mhz - - - HDD: 2x WD640GB - - - VGA: Gigabyte 8800GT - - - BEDNA: Thermaltake VB6000BWS Swing - - - - 3x Fan Noctua - - - - REPRO: XoRo 5.1 - - - LCD: HP w2207h - - - - Yamaha RX-V657 Titan - - - - repro: Magnat Quantum
- Holda
- Středně pokročilý

- fue
- Začátečník

-
caute
ale aspon su uplne tiche -> zatial.
dalsia vec je, ze som zistil, ze moj AC Freezer PRO 7 vetrak je riadne uskriekany - nie tak, ako kedysi. fakt brutal. tak som ho dal dole, ocistil komplet prach a nechal to zatial iba na pasive (telo freezera) a tie 2x 12cm xilencry. dnes mam za ulohu najst si nejaky nahradny 92mm vetrak na freezra, predsalen mu to na kancelarsku robotu nevadi byt aktivu, ale keby tam nieco zapnem, tak ide aj na 80 stupnov takto...
no kazdopadne idem asi kupit NOCTUA NF-B9-1600, ale co sa chcem spytat je to, ze ako tam ten vetrak "dam"? normalne odstrihnem tie tlmiace silikonove uchyty na povodnom chladici, aby sa pustil tej umelohmotnej konstrukcie, ktora sa zacvakava na telo chladica? a potom tam (teoreticky) dam presne takisto tu noctuu?
vcera som sa pustil do zistovania preco ma v noci budi PC, ked som predtym bez problemov pri nom spaval. je to jasne, poodchadzali mi chladice. pomaly, ale isto. uz som vymenil 2x 12cm povodne themaltake shit za 2x 12 cm xilence shitArctic Cooling Freezer 7/64 - Pro
stálice za nízkou cenu
nic levnějšího se nevyplatí kupovat, nejtišší není, většina desek umožňuje regulaci minimálně na CPU FAN...
větrák ne freezerovi není žádná extra kvalita, když ho zahodíte a dáte na něj nějaký kvalitní 92mm větrák (nexus, noctua, xilence a pod.) tak půjde teplota dál dolů, dodává se s pastou
cena +-450kč, konkurentů se pár vynořilo, ale stále na něj nemají...
dalsia vec je, ze som zistil, ze moj AC Freezer PRO 7 vetrak je riadne uskriekany - nie tak, ako kedysi. fakt brutal. tak som ho dal dole, ocistil komplet prach a nechal to zatial iba na pasive (telo freezera) a tie 2x 12cm xilencry. dnes mam za ulohu najst si nejaky nahradny 92mm vetrak na freezra, predsalen mu to na kancelarsku robotu nevadi byt aktivu, ale keby tam nieco zapnem, tak ide aj na 80 stupnov takto...
no kazdopadne idem asi kupit NOCTUA NF-B9-1600, ale co sa chcem spytat je to, ze ako tam ten vetrak "dam"? normalne odstrihnem tie tlmiace silikonove uchyty na povodnom chladici, aby sa pustil tej umelohmotnej konstrukcie, ktora sa zacvakava na telo chladica? a potom tam (teoreticky) dam presne takisto tu noctuu?
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
- Holda
- Středně pokročilý

nemuzu se ted nejak rozhodnout, poridil jsem Quad a chci ho nejak zkrotit.
Mam ale jen cca 16,5cm mista na chladic (CM Elite 334)
Rozhoduju se mezi TRUE, SI-128, SI-128SE, Xigmatek HDT-S1283, mozna Zipang, ale tam si nejsem jistej, zda se vleze...
Mam tu nexus PWM 500-2000RPM fan, ktery bych na to pichnul...
Vubec ani nejak nevim, jestli tower, nebo ne...
Mam ale jen cca 16,5cm mista na chladic (CM Elite 334)
Rozhoduju se mezi TRUE, SI-128, SI-128SE, Xigmatek HDT-S1283, mozna Zipang, ale tam si nejsem jistej, zda se vleze...
Mam tu nexus PWM 500-2000RPM fan, ktery bych na to pichnul...
Vubec ani nejak nevim, jestli tower, nebo ne...
.
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Myslím, že se do Elite 334 vleze skoro cokoliv. Kamoš v ní má GeminII a taky v pohodě.
Tower bych tam radši nedával, protože se ti pak nevleze odhlučnovací hmota na bočnici a tu asi plánuješ ne? Quad docela žere a tím taky slušně zatěžuje napájecí obvody desky, který je pak lepší něčím ofukovat. Takže chladič který fouká směrem na desku bude ideální... Kterej konkrétní typ vybrat ti neporadím, protože v tom se vyznáš beztak líp jak já. Co mám vodu, tak se o vzduchový chlazení až tak nezajímám.
Tower bych tam radši nedával, protože se ti pak nevleze odhlučnovací hmota na bočnici a tu asi plánuješ ne? Quad docela žere a tím taky slušně zatěžuje napájecí obvody desky, který je pak lepší něčím ofukovat. Takže chladič který fouká směrem na desku bude ideální... Kterej konkrétní typ vybrat ti neporadím, protože v tom se vyznáš beztak líp jak já. Co mám vodu, tak se o vzduchový chlazení až tak nezajímám.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- Holda
- Středně pokročilý

Tady je prave problem v tom, ze chybi nejaky obsahlejsi testy chladicu delany stejnou metodikou. Highlander se snazi, ale ja to potrebuju vedet hned 
Taky pomalu zacinam spis citit naklon k necemu co fouka na desku a dat tam windtunel.
Jenze Zipang se na 95% nevejde, ted jsem to meril, asi tam bude kolize se zdrojem. Gemin je uz moc velky tele, ty SI-128 vypadaji jako fajn alternativa, ale nevim kteryho z nich no
Voda je dalsi reseni, ale rekl jsem si, ze bych asi bral jen kdyby byla zase objednavka z USA
Taky pomalu zacinam spis citit naklon k necemu co fouka na desku a dat tam windtunel.
Jenze Zipang se na 95% nevejde, ted jsem to meril, asi tam bude kolize se zdrojem. Gemin je uz moc velky tele, ty SI-128 vypadaji jako fajn alternativa, ale nevim kteryho z nich no
Voda je dalsi reseni, ale rekl jsem si, ze bych asi bral jen kdyby byla zase objednavka z USA
.