GF 9800GX2 - nízký výkon

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

#cooler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od #cooler »

h4__ píše:rozhodně neplatí, že výkon v 640*480 < 1280*1024
To jsem ani nerekl ale pokud mas silnou grafickou kartu a slabsi procesor je lepsi vyssi rozliseni aby se graficka karta vyuzila a nebrzdil ji procesor.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

no kazdopadne nakonec tam sla lepsi deska.. oproti puvodni +200% .. ale stale cca na urovni me 8800GTS- jak kdyby sla jen pulka... kazdpadne uz sem to vratil s doporucenim na reinstall systemu.. bylo tam kravin... a pecka.. takze buhvi co jeste :lol:
Styxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Styxx »

Fofrer píše:no kazdopadne nakonec tam sla lepsi deska.. oproti puvodni +200% .. ale stale cca na urovni me 8800GTS- jak kdyby sla jen pulka... kazdpadne uz sem to vratil s doporucenim na reinstall systemu.. bylo tam kravin... a pecka.. takze buhvi co jeste :lol:
Pockaj... Ty si menil MB, CPU atd bez reinstallu systemu?
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

#cooler píše:Asi tak nějak :-). Čím menší rozlišení tím více pracuje procesor a naopak čím větší rozlišení tím víc pracuje grafická karta. 8-)
nekdy ty vase rady fakt stoji zato, takovy hlouposti co nekdy splodite a myslite to vazne. pokazdy to tak bylo - jakakoli hra - zacnem od nizkyho rozliseni do nejvysiho a fps pojedou linearne dolu rozliseni od rozliseni, za to vsadim svoje boty.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Boty radši nevsázej, protože když nastane situace, že hra začne být v nějakém rozlišení limitována velikostí paměti, tak ty FPS dolů nepůjdou linárně jako do té chvíle, ale framerate spadne brutálně ...
Goldnoob team proud member!
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

ale to preci znamena ze fps prave na vysokem rozliseni jdou dolu brutalne a to zustane uz na vsech vysokych rozlisenich. tak mi reknete nejakou hru ktera mi da na moji sestave vic fps ve "vysokym" :) rozliseni (vic jak 1280*1024 nelze) nez treba v 800*600 to sem zvedavej

ja ji ihned vyzkousim kdyz ji budu mit :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já netvrdím, že to to je jinak, jenom jsem chtěl zpochybnit to lineárně :roll:
Goldnoob team proud member!
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Mi je spíš záhadou,proč má tak málo FPS,když Pentium D je sice dneska krám,ale na střední detajly nemůže být přece tak moc omezující,paměti a deska sou taky jakš takš.Na střední detajly bez AA by mu to mělo jet v Crysis kolem 35 FPS,zkusil bych přeinstalovat ovladače na grafiku,systém není až tak moc nutné reinstalovat.
Nebo mě ještě napadá,jaký máš zdroj,jestli máš zapojeno správně napájení grafiky.
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Thellwin píše:Já netvrdím, že to to je jinak, jenom jsem chtěl zpochybnit to lineárně :roll:
jasny :) BudyShine, Net , Jan Machalík, #cooler tvrdej ze to tak je, tak doufam to necim podlozej. tak cekam na tu hru :)

edit - nejnarocnejsi hra na mojem kompu mereno frapsem

crysis / high / 1280*1024 - Avg: 26.125 - Min: 13 - Max: 43
crysis / high / 800*600 - Avg: 47.329 - Min: 21 - Max: 76

a to je jeste omezeny vsync. kdo by tenhle vysledek cekal :)
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

http://www.ddworld.cz/graficke-karty/at ... ci-35.html
podívej se zde.HD 3870x2 ve 1280x1024 má skoro úplně stejné skore jako jednojádrová HD 3870.... v 1920x1200 je již o 20% výkonější a to byl jen Crysis kde SLI/CF nemá moc dobrou účinost.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

BudyShine píše:http://www.ddworld.cz/graficke-karty/at ... ci-35.html
podívej se zde.HD 3870x2 ve 1280x1024 má skoro úplně stejné skore jako jednojádrová HD 3870.... v 1920x1200 je již o 20% výkonější a to byl jen Crysis kde SLI/CF nemá moc dobrou účinost.
promin, ale ddworld neni podle duveryhodny zdroj...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

A co Computerbase??? HD 3870 X2 - 1280x1024 vs 1600x1200, vysledek je na urovni chyby mereni - http://www.computerbase.de/artikel/hard ... t_bioshock
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Sobo píše:A co Computerbase??? HD 3870 X2 - 1280x1024 vs 1600x1200, vysledek je na urovni chyby mereni - http://www.computerbase.de/artikel/hard ... t_bioshock
ano, to ze v nejakym pripade muze byt vysledek stejny nevyvracim. ale rozhodne na vysim rozliseni nebude rychlejsi.

takze zduraznuju ZE RADA TYPU: DEJ VYSI ROZLISENI A UVIDIS JAK FPS POLEZOU NAHORU JE NAPROSTO MYLNÁ.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

FPS nahoru urcite nepolezou, ale mohou zustat stejna, v tom pripade je limitem procesor, ktery nestaci generovat dostatek vertexu, takze grafika nevyuziva svuj plny potencial.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Sobo píše:FPS nahoru urcite nepolezou, ale mohou zustat stejna, v tom pripade je limitem procesor, ktery nestaci generovat dostatek vertexu, takze grafika nevyuziva svuj plny potencial.
jj , ja to vim ale nejaci lide tady veri v neco jineho a jeste cloveku blbe radi :) no jejich teorie je fakt vtipna :)
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

kdyz uz v tom pokracujete, tak jen doplnim ze grafika zapojena byla dobre - zdroj je 750w corsair - ovladace byli novy a preinstalovany, GPU-Z hlasilo ze je mod SLI.
I vysledky 3Dmarku 05 a 06 byli velice bidny :) 06 cca 10500 a 05 cca 12000 na default oboje tj na 1024. Tedku uz tu sice spekulovat muzete, ale ja uz nic nevyzkousim :)))
a jeste jednou opakuju situace byla stejna i na C2D E6300@2500MHz
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Takze ted jsem si hral s Quad SLI a vykon byl hrozne nizkej ... karty se samy odeply ze SLI i kdyz bylo v ovladacich furt Enabled, doporučuju odinstalovat drivery, vyndat kartu ... zandat dat drivery, povolit sli a zkusit to znovu ... u me to fungovalo
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“