AMD Graphics news

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

A omlouvam se za spatnou volbu slov - kupovat/volit. Minil jsem to trosku jinak nez to pak vyznelo...
PCT BOSS
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nebyl ten pruzkum v dobe,kdy stala GF260 cca 7500kc a 4870 5500?Pak je jasny,co by lidi volili.Pokud dnes stoji GF2600 od 6000kc asi by to tak jednoznacne nebylo.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

godlike píše:Nebyl ten pruzkum v dobe,kdy stala GF260 cca 7500kc a 4870 5500?Pak je jasny,co by lidi volili.Pokud dnes stoji GF2600 od 6000kc asi by to tak jednoznacne nebylo.
No samozřejmě že byly ty ankety k datu minulého pátku většinou, kdy ceny 260/280 nebyly pro většinu lidí moc zajímavé.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Wlkus píše:Co se tyce tech deseti dalsich anket - vetsina jich vypadala naprosto stejne jako ta prvni, tedy hlasovalo v nich cca 100-200 lidi
... tak, a kdyz to vynasobime, tak nam to dohromady daaavaaa... kolik lidi?
rochne píše:Kámo teď je tam nová anketa ... :roll: Namísto 105 je tam skoro 900 hlasů a už to doopravdy není "78% volí radeon".
... viz. godlike>
godlike píše:Nebyl ten pruzkum v dobe,kdy stala GF260 cca 7500kc a 4870 5500?Pak je jasny,co by lidi volili.Pokud dnes stoji GF2600 od 6000kc asi by to tak jednoznacne nebylo.
Tak tak - ankety z dnesni doby se nedaji porovnat s anketami z dob minulych. Zmenily se ceny...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Me prijde jako hrozne naivni si myslet,ze NV necha ceny tak jak byly.Halt jen utreli ti,co koupili draze a chteli bejt vzdy prvni,vid Spajdr :razz:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Wlkus píše:Jak potom muze nekdo tvrdit, ze z takovehle ankety je jasne co kdo bude kupovat??
To je asi kámen úrazu (nejen) vaší argumentace, nikde totiž nebylo psáno, že "z toho je jasné, co kdo bude kupovat". Myslím, že k tomu nemám co víc říct. Váš argument o ptaní se na Mercedes a škodovku taky nemůže obstát, takto byste mohl sestřelit jakýkoliv průzkum veřejného mínění. Mimochodem si v těch anketách lidé překvapivě vybrali levnější karty, tedy spíše škodovku.

Ohledně jiných výsledků, které vyšly v anketě na EHW, jak už tu padlo, je to s velkou pravděpodobností kvůli slevám nVidie.
Naposledy upravil(a) Lukfi dne stř 9. črc 2008, 17:29, celkem upraveno 1 x.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Robin_CG píše:... tak, a kdyz to vynasobime, tak nam to dohromady daaavaaa... kolik lidi?
Cim nasobime? V clanku byla ovedena jedna jedina anketa ze ktere se vychazelo jako z nezvratneho faktu. To je na co porad narazim - pokud chce novinar neco tvrdit a psat o tom, nemel by uvest jako podklad jednu (hodne slabe zastoupenou) anketu a z toho vyvozovat striktni zavery s tim, ze preci takhle to je a vsichni to vime...

Navic ty ankety by musely byt alespon odpovidajici, ne si jenom priblizne podobne vybranymi polozkami s tim, ze tuhle neco schazi a tamhle zase prebyva.
PCT BOSS
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

godlike píše:Me prijde jako hrozne naivni si myslet,ze NV necha ceny tak jak byly.Halt jen utreli ti,co koupili draze a chteli bejt vzdy prvni,vid Spajdr :razz:
Ano, prosím 8) :lol:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

rochne píše:Kámo teď je tam nová anketa ... :roll: Namísto 105 je tam skoro 900 hlasů a už to doopravdy není "78% volí radeon".
"Kámo", ta anketa je úplně mimo, protože se neptá, co si uživatel koupí, ale mixuje dohromady 1 rok+ staré karty, které uživatlé mají s těmi, které si koupit plánují. Takže to neříká nic o současných preferencích uživatelů, na které byly zaměřené všechny ostatní ankety. Dá se jen stěží předpokládat, že si 17% uživatelů plánuje koupit GeForce 8 (která se už neprodává) nebo 9, takže jde skutečně o mix lidí, kteří si za rok a půl zpět kupovali GeForce s těmi, kteří si za posledních 14 dní koupili HD4800, nebo se k tomu chystají.

Vzhledem k tomu, že je jasné, že si poslední rok a půl všichni kupovali GeForce 8/9, tuhle skupinu uživatelů těžko převáží ti, co si během minulých 14 dnů koupili Radeon HD4800.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Lukfi píše:
Wlkus píše:Jak potom muze nekdo tvrdit, ze z takovehle ankety je jasne co kdo bude kupovat??
To je asi kámen úrazu (nejen) vaší argumentace, nikde totiž nebylo psáno, že "z toho je jasné, co kdo bude kupovat". Myslím, že k tomu nemám co víc říct. Váš argument o ptaní se na Mercedes a škodovku taky nemůže obstát, takto byste mohl sestřelit jakýkoliv průzkum veřejného mínění. Mimochodem si v těch anketách lidé překvapivě vybrali levnější karty, tedy spíše škodovku.

Ohledně jiných výsledků, které vyšly v anketě na EHW, jak už tu padlo, je to s velkou pravděpodobností kvůli slevám nVidie.
Ja mluvim o tendencne napsane novince - proste volba jedne ankety z mizernou ucasti, podle ktere se pak vyvozuji nejake zavery, navic tak striktni jako ze tolik a tolik lidi voli ati. To taky celkem opravnene napadnul Igor a chapu Mirka (pripadne nekoho dalsiho z redakce), ze to stahnul...
PCT BOSS
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

no-X píše:Mluvčí nVidie cenzuruje novinky nezávislých IT magazínů?
BTW NoXi, jak muze mluvci nVidie neco cenzurovat? On ma snad na EHW pristup do systemu a stahuje clanky? Jestli teda nekdo cenzuruje, pak je to primo EHW ne? :D
PCT BOSS
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

Wlkus píše:
no-X píše:Mluvčí nVidie cenzuruje novinky nezávislých IT magazínů?
BTW NoXi, jak muze mluvci nVidie neco cenzurovat? On ma snad na EHW pristup do systemu a stahuje clanky? Jestli teda nekdo cenzuruje, pak je to primo EHW ne? :D
myslím, že může docela dobře vyhrožovat neposkynutím podpory v podobě vzorků karet na testy a podobně ...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Wlkus píše:Ja mluvim o tendencne napsane novince - proste volba jedne ankety z mizernou ucasti, podle ktere se pak vyvozuji nejake zavery, navic tak striktni jako ze tolik a tolik lidi voli ati.
Jestli jste četl jen nadpis, pak váš názor chápu, jinak příliš ne.

=>no-X: Odpovědi do ankety jsem vymýšlel já, jestli si chceš postěžovat :) Ptát se, "která karta je lepší" asi skutečně nemá moc význam. Problém u té položky "Už mám/koupím GeForce 8800/9800, GX2 nebo SLI" je, že když Radek Bábíček anketu vkládal, připsal tam to "už mám", které tam v mé verzi být nemělo, aby se to nekrylo s možností následující ("mám GF8/9 a nechci měnit"). => chtěl jsem zjistit, kolik lidí ještě dnes plánuje nákup G92, zbývá mi tedy doufat, že si zúčastnění před hlasováním přečetli všechny možnosti a pochopili, že to "už mám" se tam vztahuje k době jen velmi krátce nedávné...

Ačkoliv se to na první pohled nezdá, docela ty výsledky odpovídají anketě z Hexusu. Tam nejvíce lidí zvolilo Radeon HD 4870, tedy kartu za $300, jakmile se k této hranici začíná přibližovat GeForce GTX 260, zájem jde hned nahoru.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Wlkus píše:
Robin_CG píše:... tak, a kdyz to vynasobime, tak nam to dohromady daaavaaa... kolik lidi?
Cim nasobime? V clanku byla ovedena jedna jedina anketa ze ktere se vychazelo jako z nezvratneho faktu. To je na co porad narazim - pokud chce novinar neco tvrdit a psat o tom, nemel by uvest jako podklad jednu (hodne slabe zastoupenou) anketu a z toho vyvozovat striktni zavery s tim, ze preci takhle to je a vsichni to vime...

Navic ty ankety by musely byt alespon odpovidajici, ne si jenom priblizne podobne vybranymi polozkami s tim, ze tuhle neco schazi a tamhle zase prebyva.
Kolikrat jak uz jsem to psal a naznacoval, ach jo... ZNOVU> Vsechny ostatni ankety podobneho razu, ktere zde i na foru EHW nalinkoval no-X, mely naprosto stejne vysledky.

Tak ja to teda spocitam za vas: 10 anket se stejnymi vysledky; kazda s ucasti kolem 200 lidi; to je dohromady 2000 lidi - to znamena ze nejde o 100 lidi jak tvrdite, ale o 20x vice lidi coz u EHW ankety uz povazujete za OK.

A nejen to, tech vybranych 10 anket je z ruznych serveru, coz eliminuje fakt, ze na nektere weby chodi proste spise nvidioti a na nektere fanatici.

Pokud jedna anketa ve ktere bude hlasovat trebas jen 10 lidi bude odpovidat vysledkum v dalsich deseti anketach po celem svete, tak neni co resit. Proc to hrotite? To tam mel Lukfi dat dvacet grafu o tom samem?

Ted uz me jen zajima, zdali to chapete, nebo budete dal mlit ty blbosti o ankete s pouze sto hlasy.
fernando
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernando »

Lukfi píše:
Wlkus píše:Ja mluvim o tendencne napsane novince - proste volba jedne ankety z mizernou ucasti, podle ktere se pak vyvozuji nejake zavery, navic tak striktni jako ze tolik a tolik lidi voli ati.
Jestli jste četl jen nadpis, pak váš názor chápu, jinak příliš ne.

=>no-X: Odpovědi do ankety jsem vymýšlel já, jestli si chceš postěžovat :) Ptát se, "která karta je lepší" asi skutečně nemá moc význam. Problém u té položky "Už mám/koupím GeForce 8800/9800, GX2 nebo SLI" je, že když Radek Bábíček anketu vkládal, připsal tam to "už mám", které tam v mé verzi být nemělo, aby se to nekrylo s možností následující ("mám GF8/9 a nechci měnit"). => chtěl jsem zjistit, kolik lidí ještě dnes plánuje nákup G92, zbývá mi tedy doufat, že si zúčastnění před hlasováním přečetli všechny možnosti a pochopili, že to "už mám" se tam vztahuje k době jen velmi krátce nedávné...

Ačkoliv se to na první pohled nezdá, docela ty výsledky odpovídají anketě z Hexusu. Tam nejvíce lidí zvolilo Radeon HD 4870, tedy kartu za $300, jakmile se k této hranici začíná přibližovat GeForce GTX 260, zájem jde hned nahoru.
proc se tedy neudela anketa ''only new cards''???myslim ze by bylo po problemech ktere jsou na dvou stranach tohoto topicu....coz je silne OT
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Celé je to tu ted úplně mimo daný Thread....Káždopádně anketa se musí brát taková jaká je.Tydén se hlasuje a následujicí den dva má vypovídající shopnost kdo co chce jak, kdy, proč....To je jako voličské preference pokaždé se to změní nemužete míchat starou anketu s novou dohromady vždy bude rozdíl to by se pak nová nemusela vůbec dělat.Já bych to už dál nerozebíral každý to pochopí po svém...Už se z toho stává boj s větrnými mlýni :roll: necháme toho :) :wink:
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

SNowie píše:
Wlkus píše: BTW NoXi, jak muze mluvci nVidie neco cenzurovat? On ma snad na EHW pristup do systemu a stahuje clanky? Jestli teda nekdo cenzuruje, pak je to primo EHW ne? :D
myslím, že může docela dobře vyhrožovat neposkynutím podpory v podobě vzorků karet na testy a podobně ...
No zrovna s touhle podporou to az tak slavne neni - je pravda, ze PR materialy pri uvedeni by asi chybely a nejake ty ovladace, aby se testy nemusely delat v den oficialniho uvedeni taky, ale jinak vetsinu karet dostavame drive od vyrobcu/z jinych kanalu a EHW na tom nebude jinak. Takze za stazenim asi nebyla jenom zlovule PRu :)
PCT BOSS
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

fernando píše:proc se tedy neudela anketa ''only new cards''???myslim ze by bylo po problemech ktere jsou na dvou stranach tohoto topicu....coz je silne OT
Jak by sis představoval takovou anketu? "Koupili byste si raději: a) Radeon HD 4850 / b) 4870 / c) GeForce GTX 260 / d) 280? To mi nepřijde jako příliš šťastné řešení, protože se porovnávají karty z různých cenových segmentů. A pak se dá namítat, že každý by si nejraději koupil high-endového trhače asfaltu, ale nemají na něj peníze, takže si ho ve skutečnosti nekoupí. Proto se anketa ptá, kdo právě koupil nebo je odhodlán do týdne koupit kterou kartu a ptá se i na karty s čipy G92, protože ať se to komu líbí nebo ne, ty karty jsou pořád na trhu a ještě tu pár měsíců budou, takže se s nimi musí počítat.
fernando
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernando »

Lukfi píše:
fernando píše:proc se tedy neudela anketa ''only new cards''???myslim ze by bylo po problemech ktere jsou na dvou stranach tohoto topicu....coz je silne OT
Jak by sis představoval takovou anketu? "Koupili byste si raději: a) Radeon HD 4850 / b) 4870 / c) GeForce GTX 260 / d) 280? To mi nepřijde jako příliš šťastné řešení, protože se porovnávají karty z různých cenových segmentů. A pak se dá namítat, že každý by si nejraději koupil high-endového trhače asfaltu, ale nemají na něj peníze, takže si ho ve skutečnosti nekoupí. Proto se anketa ptá, kdo právě koupil nebo je odhodlán do týdne koupit kterou kartu a ptá se i na karty s čipy G92, protože ať se to komu líbí nebo ne, ty karty jsou pořád na trhu a ještě tu pár měsíců budou, takže se s nimi musí počítat.
to ano ale i takhle se to da brat...za soucasne situace jsou si ale 260 a 4870 myslim rovnoceni souperi...
Wilduv Pyj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wilduv Pyj »

2 Robin_CG: Vsechny ostatni ankety podobneho razu, ktere zde i na foru EHW nalinkoval no-X, mely naprosto stejne vysledky.

Dovolim si to prelozit do cestiny. :wink:

No-X to se svym fanatismes prehnal.
Pro no-X je uhlavni nepritel nVidia a no-X udela vse proto, aby ATina vysla vitezne. Proto on vyuzil citat pana Stanka, jelikoz se mu to hodilo a asi tim nechtene poskodil jiny web.

Robin_CG je pouze dalsi extremni fanatik, ktery postupuje jako no-X, ale na rozdil od no-X mu chybeji znalosti, ktere ma no-X.
Ze vseho nejhorsi je debatovat s volem... ktery me v PM sdelil, ze mu je 34 let... a dale se zdejsim wedenim...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“