AMD Graphics news
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT
-
- godlike
- Středně pokročilý
-
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Robin_CG
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
... tak, a kdyz to vynasobime, tak nam to dohromady daaavaaa... kolik lidi?Wlkus píše:Co se tyce tech deseti dalsich anket - vetsina jich vypadala naprosto stejne jako ta prvni, tedy hlasovalo v nich cca 100-200 lidi
... viz. godlike>rochne píše:Kámo teď je tam nová anketa ... Namísto 105 je tam skoro 900 hlasů a už to doopravdy není "78% volí radeon".
Tak tak - ankety z dnesni doby se nedaji porovnat s anketami z dob minulych. Zmenily se ceny...godlike píše:Nebyl ten pruzkum v dobe,kdy stala GF260 cca 7500kc a 4870 5500?Pak je jasny,co by lidi volili.Pokud dnes stoji GF2600 od 6000kc asi by to tak jednoznacne nebylo.
- godlike
- Středně pokročilý
-
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To je asi kámen úrazu (nejen) vaší argumentace, nikde totiž nebylo psáno, že "z toho je jasné, co kdo bude kupovat". Myslím, že k tomu nemám co víc říct. Váš argument o ptaní se na Mercedes a škodovku taky nemůže obstát, takto byste mohl sestřelit jakýkoliv průzkum veřejného mínění. Mimochodem si v těch anketách lidé překvapivě vybrali levnější karty, tedy spíše škodovku.Wlkus píše:Jak potom muze nekdo tvrdit, ze z takovehle ankety je jasne co kdo bude kupovat??
Ohledně jiných výsledků, které vyšly v anketě na EHW, jak už tu padlo, je to s velkou pravděpodobností kvůli slevám nVidie.
Naposledy upravil(a) Lukfi dne stř 9. črc 2008, 17:29, celkem upraveno 1 x.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT
-
Cim nasobime? V clanku byla ovedena jedna jedina anketa ze ktere se vychazelo jako z nezvratneho faktu. To je na co porad narazim - pokud chce novinar neco tvrdit a psat o tom, nemel by uvest jako podklad jednu (hodne slabe zastoupenou) anketu a z toho vyvozovat striktni zavery s tim, ze preci takhle to je a vsichni to vime...Robin_CG píše:... tak, a kdyz to vynasobime, tak nam to dohromady daaavaaa... kolik lidi?
Navic ty ankety by musely byt alespon odpovidajici, ne si jenom priblizne podobne vybranymi polozkami s tim, ze tuhle neco schazi a tamhle zase prebyva.
PCT BOSS
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý
"Kámo", ta anketa je úplně mimo, protože se neptá, co si uživatel koupí, ale mixuje dohromady 1 rok+ staré karty, které uživatlé mají s těmi, které si koupit plánují. Takže to neříká nic o současných preferencích uživatelů, na které byly zaměřené všechny ostatní ankety. Dá se jen stěží předpokládat, že si 17% uživatelů plánuje koupit GeForce 8 (která se už neprodává) nebo 9, takže jde skutečně o mix lidí, kteří si za rok a půl zpět kupovali GeForce s těmi, kteří si za posledních 14 dní koupili HD4800, nebo se k tomu chystají.rochne píše:Kámo teď je tam nová anketa ... Namísto 105 je tam skoro 900 hlasů a už to doopravdy není "78% volí radeon".
Vzhledem k tomu, že je jasné, že si poslední rok a půl všichni kupovali GeForce 8/9, tuhle skupinu uživatelů těžko převáží ti, co si během minulých 14 dnů koupili Radeon HD4800.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT
-
Ja mluvim o tendencne napsane novince - proste volba jedne ankety z mizernou ucasti, podle ktere se pak vyvozuji nejake zavery, navic tak striktni jako ze tolik a tolik lidi voli ati. To taky celkem opravnene napadnul Igor a chapu Mirka (pripadne nekoho dalsiho z redakce), ze to stahnul...Lukfi píše:To je asi kámen úrazu (nejen) vaší argumentace, nikde totiž nebylo psáno, že "z toho je jasné, co kdo bude kupovat". Myslím, že k tomu nemám co víc říct. Váš argument o ptaní se na Mercedes a škodovku taky nemůže obstát, takto byste mohl sestřelit jakýkoliv průzkum veřejného mínění. Mimochodem si v těch anketách lidé překvapivě vybrali levnější karty, tedy spíše škodovku.Wlkus píše:Jak potom muze nekdo tvrdit, ze z takovehle ankety je jasne co kdo bude kupovat??
Ohledně jiných výsledků, které vyšly v anketě na EHW, jak už tu padlo, je to s velkou pravděpodobností kvůli slevám nVidie.
PCT BOSS
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT
-
- SNowie
- Začátečník
myslím, že může docela dobře vyhrožovat neposkynutím podpory v podobě vzorků karet na testy a podobně ...Wlkus píše:BTW NoXi, jak muze mluvci nVidie neco cenzurovat? On ma snad na EHW pristup do systemu a stahuje clanky? Jestli teda nekdo cenzuruje, pak je to primo EHW ne?no-X píše:Mluvčí nVidie cenzuruje novinky nezávislých IT magazínů?
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jste četl jen nadpis, pak váš názor chápu, jinak příliš ne.Wlkus píše:Ja mluvim o tendencne napsane novince - proste volba jedne ankety z mizernou ucasti, podle ktere se pak vyvozuji nejake zavery, navic tak striktni jako ze tolik a tolik lidi voli ati.
=>no-X: Odpovědi do ankety jsem vymýšlel já, jestli si chceš postěžovat Ptát se, "která karta je lepší" asi skutečně nemá moc význam. Problém u té položky "Už mám/koupím GeForce 8800/9800, GX2 nebo SLI" je, že když Radek Bábíček anketu vkládal, připsal tam to "už mám", které tam v mé verzi být nemělo, aby se to nekrylo s možností následující ("mám GF8/9 a nechci měnit"). => chtěl jsem zjistit, kolik lidí ještě dnes plánuje nákup G92, zbývá mi tedy doufat, že si zúčastnění před hlasováním přečetli všechny možnosti a pochopili, že to "už mám" se tam vztahuje k době jen velmi krátce nedávné...
Ačkoliv se to na první pohled nezdá, docela ty výsledky odpovídají anketě z Hexusu. Tam nejvíce lidí zvolilo Radeon HD 4870, tedy kartu za $300, jakmile se k této hranici začíná přibližovat GeForce GTX 260, zájem jde hned nahoru.
- Robin_CG
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kolikrat jak uz jsem to psal a naznacoval, ach jo... ZNOVU> Vsechny ostatni ankety podobneho razu, ktere zde i na foru EHW nalinkoval no-X, mely naprosto stejne vysledky.Wlkus píše:Cim nasobime? V clanku byla ovedena jedna jedina anketa ze ktere se vychazelo jako z nezvratneho faktu. To je na co porad narazim - pokud chce novinar neco tvrdit a psat o tom, nemel by uvest jako podklad jednu (hodne slabe zastoupenou) anketu a z toho vyvozovat striktni zavery s tim, ze preci takhle to je a vsichni to vime...Robin_CG píše:... tak, a kdyz to vynasobime, tak nam to dohromady daaavaaa... kolik lidi?
Navic ty ankety by musely byt alespon odpovidajici, ne si jenom priblizne podobne vybranymi polozkami s tim, ze tuhle neco schazi a tamhle zase prebyva.
Tak ja to teda spocitam za vas: 10 anket se stejnymi vysledky; kazda s ucasti kolem 200 lidi; to je dohromady 2000 lidi - to znamena ze nejde o 100 lidi jak tvrdite, ale o 20x vice lidi coz u EHW ankety uz povazujete za OK.
A nejen to, tech vybranych 10 anket je z ruznych serveru, coz eliminuje fakt, ze na nektere weby chodi proste spise nvidioti a na nektere fanatici.
Pokud jedna anketa ve ktere bude hlasovat trebas jen 10 lidi bude odpovidat vysledkum v dalsich deseti anketach po celem svete, tak neni co resit. Proc to hrotite? To tam mel Lukfi dat dvacet grafu o tom samem?
Ted uz me jen zajima, zdali to chapete, nebo budete dal mlit ty blbosti o ankete s pouze sto hlasy.
- fernando
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
proc se tedy neudela anketa ''only new cards''???myslim ze by bylo po problemech ktere jsou na dvou stranach tohoto topicu....coz je silne OTLukfi píše:Jestli jste četl jen nadpis, pak váš názor chápu, jinak příliš ne.Wlkus píše:Ja mluvim o tendencne napsane novince - proste volba jedne ankety z mizernou ucasti, podle ktere se pak vyvozuji nejake zavery, navic tak striktni jako ze tolik a tolik lidi voli ati.
=>no-X: Odpovědi do ankety jsem vymýšlel já, jestli si chceš postěžovat Ptát se, "která karta je lepší" asi skutečně nemá moc význam. Problém u té položky "Už mám/koupím GeForce 8800/9800, GX2 nebo SLI" je, že když Radek Bábíček anketu vkládal, připsal tam to "už mám", které tam v mé verzi být nemělo, aby se to nekrylo s možností následující ("mám GF8/9 a nechci měnit"). => chtěl jsem zjistit, kolik lidí ještě dnes plánuje nákup G92, zbývá mi tedy doufat, že si zúčastnění před hlasováním přečetli všechny možnosti a pochopili, že to "už mám" se tam vztahuje k době jen velmi krátce nedávné...
Ačkoliv se to na první pohled nezdá, docela ty výsledky odpovídají anketě z Hexusu. Tam nejvíce lidí zvolilo Radeon HD 4870, tedy kartu za $300, jakmile se k této hranici začíná přibližovat GeForce GTX 260, zájem jde hned nahoru.
- lukas85
- Začátečník
Celé je to tu ted úplně mimo daný Thread....Káždopádně anketa se musí brát taková jaká je.Tydén se hlasuje a následujicí den dva má vypovídající shopnost kdo co chce jak, kdy, proč....To je jako voličské preference pokaždé se to změní nemužete míchat starou anketu s novou dohromady vždy bude rozdíl to by se pak nová nemusela vůbec dělat.Já bych to už dál nerozebíral každý to pochopí po svém...Už se z toho stává boj s větrnými mlýni necháme toho
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT
-
No zrovna s touhle podporou to az tak slavne neni - je pravda, ze PR materialy pri uvedeni by asi chybely a nejake ty ovladace, aby se testy nemusely delat v den oficialniho uvedeni taky, ale jinak vetsinu karet dostavame drive od vyrobcu/z jinych kanalu a EHW na tom nebude jinak. Takze za stazenim asi nebyla jenom zlovule PRuSNowie píše:myslím, že může docela dobře vyhrožovat neposkynutím podpory v podobě vzorků karet na testy a podobně ...Wlkus píše: BTW NoXi, jak muze mluvci nVidie neco cenzurovat? On ma snad na EHW pristup do systemu a stahuje clanky? Jestli teda nekdo cenzuruje, pak je to primo EHW ne?
PCT BOSS
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jak by sis představoval takovou anketu? "Koupili byste si raději: a) Radeon HD 4850 / b) 4870 / c) GeForce GTX 260 / d) 280? To mi nepřijde jako příliš šťastné řešení, protože se porovnávají karty z různých cenových segmentů. A pak se dá namítat, že každý by si nejraději koupil high-endového trhače asfaltu, ale nemají na něj peníze, takže si ho ve skutečnosti nekoupí. Proto se anketa ptá, kdo právě koupil nebo je odhodlán do týdne koupit kterou kartu a ptá se i na karty s čipy G92, protože ať se to komu líbí nebo ne, ty karty jsou pořád na trhu a ještě tu pár měsíců budou, takže se s nimi musí počítat.fernando píše:proc se tedy neudela anketa ''only new cards''???myslim ze by bylo po problemech ktere jsou na dvou stranach tohoto topicu....coz je silne OT
- fernando
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
to ano ale i takhle se to da brat...za soucasne situace jsou si ale 260 a 4870 myslim rovnoceni souperi...Lukfi píše:Jak by sis představoval takovou anketu? "Koupili byste si raději: a) Radeon HD 4850 / b) 4870 / c) GeForce GTX 260 / d) 280? To mi nepřijde jako příliš šťastné řešení, protože se porovnávají karty z různých cenových segmentů. A pak se dá namítat, že každý by si nejraději koupil high-endového trhače asfaltu, ale nemají na něj peníze, takže si ho ve skutečnosti nekoupí. Proto se anketa ptá, kdo právě koupil nebo je odhodlán do týdne koupit kterou kartu a ptá se i na karty s čipy G92, protože ať se to komu líbí nebo ne, ty karty jsou pořád na trhu a ještě tu pár měsíců budou, takže se s nimi musí počítat.fernando píše:proc se tedy neudela anketa ''only new cards''???myslim ze by bylo po problemech ktere jsou na dvou stranach tohoto topicu....coz je silne OT
- Wilduv Pyj
- Nováček
2 Robin_CG: Vsechny ostatni ankety podobneho razu, ktere zde i na foru EHW nalinkoval no-X, mely naprosto stejne vysledky.
Dovolim si to prelozit do cestiny.
No-X to se svym fanatismes prehnal.
Pro no-X je uhlavni nepritel nVidia a no-X udela vse proto, aby ATina vysla vitezne. Proto on vyuzil citat pana Stanka, jelikoz se mu to hodilo a asi tim nechtene poskodil jiny web.
Robin_CG je pouze dalsi extremni fanatik, ktery postupuje jako no-X, ale na rozdil od no-X mu chybeji znalosti, ktere ma no-X.
Dovolim si to prelozit do cestiny.
No-X to se svym fanatismes prehnal.
Pro no-X je uhlavni nepritel nVidia a no-X udela vse proto, aby ATina vysla vitezne. Proto on vyuzil citat pana Stanka, jelikoz se mu to hodilo a asi tim nechtene poskodil jiny web.
Robin_CG je pouze dalsi extremni fanatik, ktery postupuje jako no-X, ale na rozdil od no-X mu chybeji znalosti, ktere ma no-X.
Ze vseho nejhorsi je debatovat s volem... ktery me v PM sdelil, ze mu je 34 let... a dale se zdejsim wedenim...