GF 7600 - nejde rozchodit SLI ve Vistách

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
birddy
Nováček
Nováček

GF 7600 - nejde rozchodit SLI ve Vistách

Příspěvek od birddy »

Zdravím,

mám desku Asus m2n-e-sli a 2ks asus en7600Gt, tudíž jsem se je rozhodl dát jako Sli. V XP jsem nainstaloval poslední driver pro nvidia a vše se rozeběhlo tak, jak jsem si přál. Bohužel dnes při nainstalování Vist došlo k tomu, že ne a ne mi to nabídnout možnost Sli, tudíž ji nemohu využít. Pouze mi Visty oznamují jakousi chybu kod 12 u druhé karty, ke které nemám připojený monitor. Z toho ale nejsem moc moudrý.

Víte-li někdo o možném řešení situace, prosím dejte vědět. Předem díky.

Zdroj mám 450W, cpu amd 3800+ a 2 hdd

Další, co jsem zjistil, že graf. karta je označena vistama jako problémová a tvrdí, že nemá dost prostředků na svůj provoz.

//Thellwin - upraven název
Roli
Začátečník
Začátečník

Re: 7600 Nvidia ve Vistach - SLi

Příspěvek od Roli »

JAKOU MÁŠ ZNAČKU TOHO ZDROJE? kua blbej caps lock :)
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

Roli píše:JAKOU MÁŠ ZNAČKU TOHO ZDROJE? kua blbej caps lock :)
koupil sem ho i s bednou ... tu je odkaz přímo na ni: http://www.alza.cz/eurocase-middletower ... d57703.htm ... takže to bude asi "eurocase" :o

myslel jsem si, že to bude zdrojem, a tak jsem zkusil vyndat jeden hdd (pouze však ze šuplíku, ten tam zůstal dál) a odpojit jeden větráček, vyndat 2GB paměti, zůstaly 4 na desce ... přesto se nic nezměnilo :(
Roli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Roli »

Bude určitě zdrojem, pokud vím, tak jednu 7600GT musí napájet minimálně 350W zdroj takže když koupíš nějaký silnější, ale vyhni se značkám Eurocase, KME, LC Power a podobné levné shity. Kup nějaký 500W Fortron, ale nejsem si jistý to ti poradí někdo jiný, protože stou wataží se nějak moc nekamarádím tak abych to nepřehnal nebo aby to nebylo naopak málo, ale já si myslím, že takový 500-550W KVALITNÍ zdroj ti to utáhne raz-dva.
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

díky za pomoc ... jdu to prozkoumat :) díky :wink:
FragmeNT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FragmeNT »

Roli píše:Bude určitě zdrojem, pokud vím, tak jednu 7600GT musí napájet minimálně 350W zdroj takže když koupíš nějaký silnější, ale vyhni se značkám Eurocase, KME, LC Power a podobné levné shity. Kup nějaký 500W Fortron, ale nejsem si jistý to ti poradí někdo jiný, protože stou wataží se nějak moc nekamarádím tak abych to nepřehnal nebo aby to nebylo naopak málo, ale já si myslím, že takový 500-550W KVALITNÍ zdroj ti to utáhne raz-dva.
Proc mu radis takovy nesmysly? Vzdyt hned na zacatku pise, ze pod XP mu to jelo v poradku, takze zdrojem to asi nebude. Nebo snad Visty zerou vic stavy? Jeste nejake moudro z tebe vypadne?
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

no, ještě sem zdroj nekoupil :wink: tady u nás to není Praha, takže si musím počkat nejdříve do pondělí.

no, když sem to rozběhl pod xp, tak to všechno hřálo jen co je pravda. občas se stalo(doufám, že nestane), že pc náhle kleklo (přestala jít šťáva, vyplo se) a já jej musel znova zapnout. Tak nevím, jestli to s tím souvisí.

Karty jsou funkční, vyměnil jsem je a šla vždy ta, co byla v prvním PCI 1, zkusil jsem ke každé dát monitor a bios, úvodní obrazovku zobrazila pouze karta 1, nikoliv 2, tam nebyl žádný signál, monitor zůstal černý jako při vypnutém pc. Možnost rozšířit plochu na druhý monitor mi to ukázalo, bohužel monitor se nezazářil a zůstal dál temný :(

Teď stahuji SP1 do vist, takže jak nainstaluji, uvidím, jestli se to náhodou nerozeběhne ... nebo nerozhoří :sad:

v tomto topicu jsem položil otázku, která mi je alternativou (se zdá) http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=10&t=127239 bohužel je uzamčený, neboť jsem netrefil téma :oops:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Zkus spustit konzoli (příkazový řádek) jako admin a napiš (vlož) do ní:
"bcdedit /set CONFIGACCESSPOLICY DISALLOWMMCONFIG" - (bez uvozovek) potvrď Enter a restart.

pokud to nebude fungovat nebo to budeš chtít vrátit do původního stavu napiš:
"bcdedit /set CONFIGACCESSPOLICY default"
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

nic se nestalo :( pořád to samé: chybí zdroje ... zkoušel jsem jen jednu kartu v pci2 a šlo to, v pci1 jakbysmet, ale obě najednou nejedou ... jede jen jedna (pravděpodobně hned od začátku) a to i přesto, že v biosu jsem nastavil manuálně SLI (žádné auto). Asi to pošlu oknem ven :evil:
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Pokud to vůbec bude zdrojem, tak ne slabým, ale vadným. 450W i Eurocase by tohle měl v klidu utáhnout.
Spíš bych to tipooval na ovladače. Když jsem se pokoušel rozchodit moje dvě grafárny (asi před rokem), s oficiálníma ovladačema to nešlo. Pomohly Omegradrivery.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Roli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Roli »

FragmeNT píše:
Roli píše:Bude určitě zdrojem, pokud vím, tak jednu 7600GT musí napájet minimálně 350W zdroj takže když koupíš nějaký silnější, ale vyhni se značkám Eurocase, KME, LC Power a podobné levné shity. Kup nějaký 500W Fortron, ale nejsem si jistý to ti poradí někdo jiný, protože stou wataží se nějak moc nekamarádím tak abych to nepřehnal nebo aby to nebylo naopak málo, ale já si myslím, že takový 500-550W KVALITNÍ zdroj ti to utáhne raz-dva.
Proc mu radis takovy nesmysly? Vzdyt hned na zacatku pise, ze pod XP mu to jelo v poradku, takze zdrojem to asi nebude. Nebo snad Visty zerou vic stavy? Jeste nejake moudro z tebe vypadne?
A co si jako myslíš ty? Ty moudro? Když mu jedna funguje a dvě ne tak je to asi zdrojem ne? a Navíc to hřálo no a další argument na to, že je to zdroj. Rači normálně ten příspěvek smaž :wink:.
slosi
Nováček
Nováček

Re: GF 7600 - nejde rozchodit SLI ve Vistách

Příspěvek od slosi »

co to tady mluvite za nesmysly 400w zdroj utahne 2grafiky s velkym prehledem kdyby to bylo zdrojem tak mu pc pada a mozna ani nenabiha,ja mam 550w fortron a mam na nem 2x8800gt 512 mb a to s velkym prehledem utahne i třeti tak mu tady neradte nesmysly...jinak k otazce nemas nahodou 64bitove visty? na nich je ve SLI strasne moc problemu pokud jo,skus hodit na 32bit...
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

wow .... díky ... to je ten problém, mám právě 64bit kvůli paměti ... díky moc za pomoc
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

birddy píše:wow .... díky ... to je ten problém, mám právě 64bit kvůli paměti ... díky moc za pomoc
Takže co? Dal jsi tam 32bit verzi a jede to?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

pochopil sem, visty 32 nemam a vzhledem k paměti (6GB) ani nechci moc ... a vzhledem k tomu, že to na XP šlapalo, usoudil sem, že to nechám plavat (výkon nijako moc nestoupl), takže chci pošetřit na něco lepšejšího než 76GT
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“