sít wifi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
alih
Nováček
Nováček

sít wifi

Příspěvek od alih »

Mám proglém, mám internet, ke kterému mám modem/router: http://www.cz.o2.com/soho/cz/telefony_a ... honeId=524

v jednom patře budovy ještě signál jakštakš je, ale potřebuju ho i do druhého patra. Mám připravene řešení, takové že do druhého patra přivedu kabel, a tam připojím další router, nejspíš: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UD000FHJ

Chci se zeptat na pár otázek:
- nemůže tam vzniknout nějaky problem, mezi značkama a podobně? jestli nevadí že je to jiná značka
- budou se ostatní pc, moct připojit na routery přes DHCP? půjde asi o 8 notebooku, nebo se bude muset přidělovat ip adresa staticky?
- tímhle tím řešením vznikne jedno připojení? nebo si pak budou vybirat jestli se připojit na jeden router, nebo druhy?
- co všechno se popřipadě bude muset nastavit? zvladne to nastavit i začatečník? :-)
- nebo jestli by mi někdo doporučil jinej vhodnější routr popřípadě

předem díky za rady.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: sít wifi

Příspěvek od bubanek »

nefunguje ti ani jeden odkaz
jinak:
- na značce nezáleží
- DHCP fungovat bude
- budeš si vybírat ke kterému připojit
- nastavení složité nebude

možná by ti ale pomohla lepší anténa..
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

alih píše:Mám proglém, mám internet, ke kterému mám modem/router: http://www.cz.o2.com/soho/cz/telefony_a ... honeId=524

v jednom patře budovy ještě signál jakštakš je, ale potřebuju ho i do druhého patra. Mám připravene řešení, takové že do druhého patra přivedu kabel, a tam připojím další router, nejspíš: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UD000FHJ

Chci se zeptat na pár otázek:
- nemůže tam vzniknout nějaky problem, mezi značkama a podobně? jestli nevadí že je to jiná značka
- budou se ostatní pc, moct připojit na routery přes DHCP? půjde asi o 8 notebooku, nebo se bude muset přidělovat ip adresa staticky?
- tímhle tím řešením vznikne jedno připojení? nebo si pak budou vybirat jestli se připojit na jeden router, nebo druhy?
- co všechno se popřipadě bude muset nastavit? zvladne to nastavit i začatečník? :-)
- nebo jestli by mi někdo doporučil jinej vhodnější routr popřípadě

předem díky za rady.
Poridil bych APcko co umi funkci repeater, nemusis nikam tahat kabely a nevytvaris dve nezavisle site :-)

Jinak:
Ad 1) nemelo by
Ad 2) nevidim problem
Ad 3) vzniknou ti dve nezavisle site - proto navruhji reseni viz. vise
Ad 3) zalezi na gramotnosti zacatecnika - pokud umi cist, tak snad jo
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Repeater ale vetsinou funguje tak, ze pres wifi chytne a pomoci kabelu dal siri. Nebo naopak. Vetsina zarizeni s dvemi antenami to neumi wifi2wifi, vyjma par starsich (tusim) linksysu a vseho na platforme mikrotik (coz je drahe, slozite a zbytecne reseni)

Radeji bych natahnul ten kabel, jestli neni problem (pokud to ale neni nejak blizko, treba jen presne o patro vys, pak to nema cenu a je mozna lepsi koupit lepsi antenu - ale nevim jak je patro vysoke, jak je baqrak staveny) a dal za to dalsi Router/AP.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

IkE Blaster píše:Repeater ale vetsinou funguje tak, ze pres wifi chytne a pomoci kabelu dal siri. Nebo naopak. Vetsina zarizeni s dvemi antenami to neumi wifi2wifi, vyjma par starsich (tusim) linksysu a vseho na platforme mikrotik (coz je drahe, slozite a zbytecne reseni)

Radeji bych natahnul ten kabel, jestli neni problem (pokud to ale neni nejak blizko, treba jen presne o patro vys, pak to nema cenu a je mozna lepsi koupit lepsi antenu - ale nevim jak je patro vysoke, jak je baqrak staveny) a dal za to dalsi Router/AP.
Si pletes s bridgem. Repeatrw funguje tak ze chytne a posle dal :-)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Ale k tomu potom potrebujes dve zarizeni, nebo jedno sikovny. Podle me se uz dneska moc nevyrabeji zarizeni s dvema antenami na kterych repeater jde nastavit, nebo snad ano? Tak mi rekni, jak to na jedny antene funguje :stupid:

Nebo to funguje s jednou antenou, ale kvalita rychlost a ping jdou razantne (o 100%, kazdy druhy cyklus je v podstate vynechany) dolu...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tyhle zarizeni repeater / extender funguji na principu WDS. Takze mu staci cokoli, co umi WDS a nemel by mit problem. Jak to na jedne antene funguje fakt nevim, ale asi jo kdyz se to nabizi...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“