na notebooku jsem našel složky a soubory, kde jsou místo písmenek otazníky a nejde to nijak smazat. Zkoušel jsem všechny možné programy, ale vše naráží na nepovolenou syntaxi v názvech.
co s tím?
Jak vymazat soubory a složky s otazníky v názvu?
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- quido
- Nováček

-
- shadow
- Středně pokročilý

Re: Jak vymazat soubory a složky s otazníky v názvu?
Zkus to přes příkazový řádek (command prompt) (cmd) příkazem:
del "\\?\c:\cesta_k_souboru_nebo_složce\název_souboru_nebo_složky" , tj. včetně těch úvozovek, kdy příkaz del má své parametry, které umožňují proces mazání dále upřesnit.. viz del /?.
Místo c: samozřejmě si dosaď případný jiný příslušný diskový oddíl...
http://support.microsoft.com/?kbid=320081
Pokud jsi na Vistách, tak možná bude třeba cmd spustit s právy administrátora... pokud budeš mazat z umístění, kde je běžnému userovi zakázáno mazat...
kdyby to náhodou přesto nešlo, aspoň nějaké soubory, tak místo názvu souboru napiš do toho příkazu zástupné znaky *.* pro smazání všech souborů v dané složce... ale samotným smazáním složky by mělo dojít ke smazání všech souborů ve složce, takže to snad nebude nutné... to jenom, kdyby třeba adresář nešel smazat, a pak ani jednotlivě jednotlivé soubory....
del "\\?\c:\cesta_k_souboru_nebo_složce\název_souboru_nebo_složky" , tj. včetně těch úvozovek, kdy příkaz del má své parametry, které umožňují proces mazání dále upřesnit.. viz del /?.
Místo c: samozřejmě si dosaď případný jiný příslušný diskový oddíl...
http://support.microsoft.com/?kbid=320081
Pokud jsi na Vistách, tak možná bude třeba cmd spustit s právy administrátora... pokud budeš mazat z umístění, kde je běžnému userovi zakázáno mazat...
kdyby to náhodou přesto nešlo, aspoň nějaké soubory, tak místo názvu souboru napiš do toho příkazu zástupné znaky *.* pro smazání všech souborů v dané složce... ale samotným smazáním složky by mělo dojít ke smazání všech souborů ve složce, takže to snad nebude nutné... to jenom, kdyby třeba adresář nešel smazat, a pak ani jednotlivě jednotlivé soubory....
show must go on..
- zombux
- Odborník PCT

zkusil bych ty soubory prvně přejmenovat v Total Commanderu nebo v Průzkumníku, někdy to funguje
ignorelist: kremrole a dezoláti
- quido
- Nováček

-
Ne,ne, to bylo první co jsem zkusil, přejmenovat. Použil jsem i dosový NC. Syntaxe složek je např. ??blony nebo ????_??????, soubor např. mo????_??????.pp?. Jakmile je v syntaxi ?,*, : a podobné nepovolené znaky, tak si s tím OS neporadí, protože * i ? jsou zástupné znaky. Zkusíme to zlikvidovat na fyzické úrovni HD, kdyby někdo věděl o nějaké utilitě, budu rád.
- zombux
- Odborník PCT

scandisk náhodou nepomohl?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- quido
- Nováček

-
ne, bohužel.
Zase na druhou stranu.... není toho moc, je to v adresáři, který není používán, soubory nikdo nepostrádá. Jen mě to štve, že to nemůžu vyčistit.
Zase na druhou stranu.... není toho moc, je to v adresáři, který není používán, soubory nikdo nepostrádá. Jen mě to štve, že to nemůžu vyčistit.
- shadow
- Středně pokročilý

zkoušel jsi ten příkaz, co jsem výše postoval? Ten slouží právě i k mazání souborů s názvy složených z podobných nepovolených znaků... přečti si ten článek Microsoftu...
Cause 6: The file name includes an invalid name in the Win32 name space
You may not be able to delete a file if the file name includes an invalid name (for example, the file name has a trailing space or a trailing period or the file name is made up of a space only). To resolve this issue, use a tool that uses the appropriate internal syntax to delete the file. You can use the "\\?\" syntax with some tools to operate on these files, for example:
del "\\?\c:\path_to_file_that contains a trailing space.txt "
The cause of this issue is similar to Cause 4. However, if you use typical Win32 syntax to open a file that has trailing spaces or trailing periods in its name, the trailing spaces or periods are stripped before the actual file is opened. Therefore, if you have two files in the same folder named "AFile.txt" and "AFile.txt " (note the space after the file name), if you try to open the second file by using standard Win32 calls, you open the first file instead. Similarly, if you have a file whose name is just " " (a space character) and you try to open it by using standard Win32 calls, you open the file's parent folder instead. In this situation, if you try to change security settings on these files, you either may not be able to do this or you may unexpectedly change the settings on different files. If this behavior occurs, you may think that you have permission to a file that actually has a restrictive ACL.
show must go on..