WD My Passport - neustálé odpojování

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

WD My Passport - neustálé odpojování

Příspěvek od Don Martinez »

Zdravím, mám tu menší problém s externím 2,5" diskem WD My Passport Essentials (320 GB). Po připojení ke staršímu PC (Athlon XP 2600+, 1 GB RAM, Radeon 9550, 80 GB HDD - taky WD, deska Asus s nForce 2 čipsetem, 300 W zdroj, WXP SP2 Pro) se tenhle externí HDD neustále odpojuje, což probíhá tak, že klasicky vyskočí tabulka automatickýho spouštění, občas se ještě zobrazí soubory, pak v disku ale jakoby cvakne a vyskočí hláška, že se snažím odkazovat na umístění, které už neexistuje (ergo disk není), disk se po chvilce většinou sám zase připojí a celý postup se opakuje. Samozřejmě použitelný to není...

Původně jsem za viníka považoval kabel, protože jsem vzhledem k délce dodávanýho (spíš krátkosti) použil starší od foťáku a následně od PDA, proto jsem vyzkoušel kombinaci HDD + notebook se všemi možnými kabely, co jsem doma našel, výsledkem je, že disk s notebookem (HP Compaq 6710b) funguje naprosto bezproblémově s jakýmkoliv kabelem... V desktopu bohužel nepomohla ani změna USB portu, navíc taková flashka funguje ve všech portech bez problémů... Nemáte ještě někdo nějaký nápad - slabý zdroj atp.? Díky moc...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: WD My Passport - neustálé odpojování

Příspěvek od Stano K. »

takto napoprvé ma taktiež napadlo že by nestačilo / kolísalo napätie v USB
skúsil by som USB kábel s dvoma koncovkami

//niečo podobné
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Nema ta deska jen USB 1.1?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Je to Asus A7N8X-E Deluxe, USB 2.0 by mít měla, jak podle specifikací na CzC, tak na Asus.cz... Ten kabel se dvěma koncovkama je právě pro USB 1.1, ne?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Jo, ten kablík by měl být na 1.1. Mrkni ještě do BIOSu, jestli tam nemáš třeba zaplou verzi 1.1. Teď nevím jestli taková možnost vůbec existuje, ale myslím, že tam je nějaké USB Controler Mode nebo něco v tom smyslu...
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

V BIOSu je nastaveno USB 2.0... Nejzajímavější je, že jsem teď vyměnil disk za myš a vypadá to, že prozatím funguje (narozdíl od těch čtyř dalších, kde nejede), všechny USB, který mám vedený z desky jsou 2.0, takže je možný snad jedině to, že jsou ty, který jsem zkoušel předtím, nějak blbě ojumperovaný :oops: , nebo prostě špatný... Jdu doufat, že disk vydrží a bude fungovat :) , prozatím díky :) ...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“