Dobrý den
Mám problém z instalací routru Netgear G 54 WGR614 , Používám modem D-link DSL-380T ,
nemůžu zprovoznit router chci ho využívat pro dva počítače jeden počítač připojen síťovou kartou přes kabel , druhý noťas pomocí wifi chtěl bych poradit jaké udaje mám zadat aby mně chodily oba počítače nezávisle na sobě a kde a zdali se má vypnout DHCP já mám nastaveno takhle -VPI8 , VCI 48
IP Adresa 192.168.1.1 , Maska 255.255.255.0 , chtěl bych poprosit zda má někdo s tímto routrem nějaké zkušenosti a podělil by se o ně
Nastavení Routru a modemu
Moderátor: Don
- sallieri
- Nováček

-
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastavení Routru a modemu
Prosim jeste jednou. Zarizeni nemam, ale snad poradim...
v kostce:
- D-link DSL-380T ma uz zapojeny, jeho IP je 192.168.1.1 (=vychozi brana pro PC1)
- zapojis novy router - do puvodniho routeru das kabel z LAN a zapojis ho na novem routeru do WAN (jen si priprav, zapojis az po dalsim kroku)
- pripojis se primo pres kabel k novemu routeru s nejakym PC (ntb treba), v prohlizeci si najedes na adresu, ktera by mela byt nekde na zarizeni, manualu, ale nejspis to bude taky 192.168.1.1; nastavis WAN port, bud at si vezme IP z DHCP, nebo zadas napevno IP, napriklad 192.168.1.3, branu stejnou jako u puvodniho pc
- zapojis kabel do WAN
- teoreticky by melo jet
Chce to vice rozepsat, kde jsi se zasekl atd.
v kostce:
- D-link DSL-380T ma uz zapojeny, jeho IP je 192.168.1.1 (=vychozi brana pro PC1)
- zapojis novy router - do puvodniho routeru das kabel z LAN a zapojis ho na novem routeru do WAN (jen si priprav, zapojis az po dalsim kroku)
- pripojis se primo pres kabel k novemu routeru s nejakym PC (ntb treba), v prohlizeci si najedes na adresu, ktera by mela byt nekde na zarizeni, manualu, ale nejspis to bude taky 192.168.1.1; nastavis WAN port, bud at si vezme IP z DHCP, nebo zadas napevno IP, napriklad 192.168.1.3, branu stejnou jako u puvodniho pc
- zapojis kabel do WAN
- teoreticky by melo jet
Chce to vice rozepsat, kde jsi se zasekl atd.