Nově postavený PC nic neozbrazí na monitoru
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- souki
- Nováček

-
Nově postavený PC nic neozbrazí na monitoru
Postavil jsem si následující PC (píšu to, co je připojené)
deska ASUS P5K SE/EPU
CPU intel Core 2 Quad 6600
RAM kingstong d2n7k2/2g (1066MHz)
grafika geforce 8400
A co mě trápí? Počítač zapnu, větráky se roztočí, ale na monitoru se nic nezobrazí. Tak maximálně se rozsvítí kontorolka. Zkusil jsem vyměnit desku za jiný kus, zdroj za úplně jiný i procesor jiný kus. Ramky jsem zkusil vystřídat mezi sebou, nechat tam jen jednu a nic. Taky jsem zkoušel různé monitory a taky jednu starší PCI grafiku. Nic. Vždycky výsledek stejný.
Nemáte nápad?
deska ASUS P5K SE/EPU
CPU intel Core 2 Quad 6600
RAM kingstong d2n7k2/2g (1066MHz)
grafika geforce 8400
A co mě trápí? Počítač zapnu, větráky se roztočí, ale na monitoru se nic nezobrazí. Tak maximálně se rozsvítí kontorolka. Zkusil jsem vyměnit desku za jiný kus, zdroj za úplně jiný i procesor jiný kus. Ramky jsem zkusil vystřídat mezi sebou, nechat tam jen jednu a nic. Taky jsem zkoušel různé monitory a taky jednu starší PCI grafiku. Nic. Vždycky výsledek stejný.
Nemáte nápad?
- Cigi
- Začátečník

-
Re: Nově postavený PC nic neozbrazí na monitoru
To jsi uz vyzkousel skoro vsechno, co me napadlo... Zeptam se, pipa nejak deska ? Montoval jsi to v case ? (distancni sloupky tam mas?). Mas dobre zapojeny kabliky od case k desce ? Mas moznost zkusit jine (urcite funkcni) ramky? (protoze ramky jsou to posledni, co me napada)
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
- souki
- Nováček

-
právě že nic nepípá. Akorát když se vytáhnou obě ramky, tak to pípá, že tam nejsou, takže speaker jde.
Jestli jsou distatnční sloupky takový ty xindilky co se šroubujou do case a na ně až apk šroubky skrz desku, tak ano.
Ale ramky jsou tam dvě, takže si říkám, že kdyby byla jedna špatná, tak by se to po jejím vytažení mohlo aspon rozsvítit....
Jestli jsou distatnční sloupky takový ty xindilky co se šroubujou do case a na ně až apk šroubky skrz desku, tak ano.
Ale ramky jsou tam dvě, takže si říkám, že kdyby byla jedna špatná, tak by se to po jejím vytažení mohlo aspon rozsvítit....
- Johny004
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Protože tam nemáš redukci na monitor co jsi dostal ke grafice
- souki
- Nováček

-
cožeto?Johny004 píše:Protože tam nemáš redukci na monitor co jsi dostal ke grafice
- Johny004
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ke každá grafice je redukce k připojení monitoru. Už se to nepřipojuje přes ten modrej ale přes takovej bílej. Nvm jak se to teď jmenujesouki píše:cožeto?Johny004 píše:Protože tam nemáš redukci na monitor co jsi dostal ke grafice
- Bigwolf
- Začátečník

Pochybuju, ze by neumel zapojit monitor...
Asi mas namysli redukci, ze? Nebo jak jinak tomu chces rikat? Nebo jako myslis modrej vysup - RGB a bilej DVI?
Asi mas namysli redukci, ze? Nebo jak jinak tomu chces rikat? Nebo jako myslis modrej vysup - RGB a bilej DVI?
- souki
- Nováček

-
Myslím, že monitor zapojit umím. Do DVI by to ani nacpat nešlo.
- Johny004
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo to je ono RGB a DVIBigwolf píše:Pochybuju, ze by neumel zapojit monitor...
- Cigi
- Začátečník

-
No, a treba jsou zrovna spatny obesouki píše:právě že nic nepípá. Akorát když se vytáhnou obě ramky, tak to pípá, že tam nejsou, takže speaker jde.
Takze zkus nejdriv nejaky urcite funkcni ramky. A kdyby to nepomohlo, tak zkus vyndat vsechno mimo case, sloz to a otestuj. Vic asi takhle na dalku neporadim...
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Ani jedna tvoja rada, co si mu dal nie je spravna. Vlastne, su to vsetko s prepacenim ****** pretoze ci to zapoji na analog, alebo DVI nema vplyv na nabeh PC.Johny004 píše:Jo to je ono RGB a DVI
Btw. RGB je aj DVI signal... skratka RGB znamena nieco uplne ine
Ja by som na skusku zlozil to PC "na stole", pozical si od kamosa RAMku a skusil, ci to ide.
Daj tam len CPU, RAM a grafiku - nic ine. Tak sa vyluci nejaky skrat, alebo chybna RAM.
Mne tak neslo jedno PC, pretoze zapojeny konektor Firewire z predneho panelu case mi nejak skratoval celu dosku, stacilo ho odpojit a uz to chodilo.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- souki
- Nováček

-
Zkusím ho tedy ještě složit na stole, ale moc šancí tomu nedávám. Tím, že jsem měnil desku, tak kdybych tam třeba něco špatně přivřel, tak s druhou bych na to přišel.
S ramkou si nejsem jistý - půjde tam jakékoliv DDR? Já ji teda objednával podle sériového čísla
S ramkou si nejsem jistý - půjde tam jakékoliv DDR? Já ji teda objednával podle sériového čísla
- Cigi
- Začátečník

-
Pujde tam jakakoliv DDR2 pamet na frekvenci 533MHz a vys.
- souki
- Nováček

-
Tak jsem to zkusil postavit mimo skřín a žádná změna. Takže už jedině jiné ramky. Teď už jenom nějaké sehnat 
- Wuuduu
- Středně pokročilý

nezapojil si tam ziadny kablik z case, ani nic takeho? Ani power, HDD atd.?
Este skus s RAM pobehat po vsetkych slotoch, moze byt, mozno nejak nekompatibilita, ked ti to pojde s inou RAMkou, flashni najnovsi BIOS, casto riesia prave problemy s nekompatibilitou RAM modulov.
Este skus s RAM pobehat po vsetkych slotoch, moze byt, mozno nejak nekompatibilita, ked ti to pojde s inou RAMkou, flashni najnovsi BIOS, casto riesia prave problemy s nekompatibilitou RAM modulov.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
- souki
- Nováček

-
Nic co nebylo potřeba jsem nepřijoval. Zapínal jsem to nožem 
Na webu asusu je nějaká zmínka o nutnosti updatovat biospro podporu nových procesorů - jenže jak mám updatovat bios, když nemám nic na monitoru
Na webu asusu je nějaká zmínka o nutnosti updatovat biospro podporu nových procesorů - jenže jak mám updatovat bios, když nemám nic na monitoru
- souki
- Nováček

-
Tak je tu malá změna. Náhodně jsem vyhazoval ramky a když jsem tam nechal jednu v krajím slotu, tak mi naskočilo logo desky. Zksuo jsem ho vypnout a zapnout a nic. Udělal jsem to potřetí a naběhnul mi i přes bios dál
- souki
- Nováček

-
Tak přátelé vyřešeno. Po chvíli prohazování jsem našel umístění, kdy počítač naběhne a vezme obě ramky. Nevím jestli jsem debil nebo mají v manuálu tiskovou chybu, ale konečně to běží. Ještě to projedu memtestem jestli náhodou něco ramkám přecijen není.
Díky za pomoc
Díky za pomoc