Sitový kabel odpojen

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
J1ndr1s4k
Nováček
Nováček

Sitový kabel odpojen

Příspěvek od J1ndr1s4k »

Tak přesně tahle hláška už mě sužuje 2 roky. Mám Wifinu v pásmu 5 Ghz, mam na střeše anténu, u ní je nejspíš klient (moc tomu nerozumim, pro mě je to krabička z kontrolkama :D) a od nej normální LAN kabel až do sítovky a druhej kabel adaptér. Vše vypadá v pořádku, jenže zařízení mi vždy po nějakém čase (2-3 hodiny) napíše sitový kabel odpojen a restartuje se. Čas restartu si vypočítá vždy po zapojení do síte, tzn že když nechci aby mi to 2 hodky spadlo, musím to vytáhnout ze zásuvky. Zkoušel jsem výmenu adeptéru od výrobce i jiný adaptér se stejným napětím a ještě o 1A víc, to nepomohlo, také jsem žádal výměnu u poskytovatele, ten mi vyměnil klienta a zařízení fungovalo asi 3 měsíce, pak to začlo nanovo. Poskytovatel mi odpověděl s tím, že je to běžné, a že u nich v kanceláři to dělá taky. Na internetu jsem googloval a našel dotaz na foru se stejným problémem s tímto klientem, ale už tam nebylo řešení. Na přední straně má napsano IEEE 802.11 Access Point, pokud by pomohl konkrétní typ, tak ho tu doplním (musel bych na střechu). Tohle už je moje poslední naděje, protože si s tím nikdo neví rady a i když je to jinak stabilní připojení, bral bych radši pomalejší DSL, kvůli kterému nemusím behat pořád k zásuvce, nebo se mi nebudou vypínat programy zavislé na internetu.

EDIT: měnil jsem základní desku a s ní i sitovou kartu, taky nepomohlo
AMD Athlon 64 3000+, Asus K8V-mx, RAM Kingston 2048mb, Evga nVidia GeForce 7800 GS, Sound Blaster Live! 5.1 Player, Segate 120 GB, Fortron BlueStorm II 400W
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Sitový kabel odpojen

Příspěvek od NEONET »

no nahod typ toho AP
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
J1ndr1s4k
Nováček
Nováček

Příspěvek od J1ndr1s4k »

tak měl by to být tento, model odpovídá a visuálně se taky shodují http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=260
AMD Athlon 64 3000+, Asus K8V-mx, RAM Kingston 2048mb, Evga nVidia GeForce 7800 GS, Sound Blaster Live! 5.1 Player, Segate 120 GB, Fortron BlueStorm II 400W
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

A není chyba v síťovém kabelu ?
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
J1ndr1s4k
Nováček
Nováček

Příspěvek od J1ndr1s4k »

Taky mě to napadlo, zkoušel jsem ho všelijak přehýbat, jestli nění nekde špatný spoj, ale neodpojilo se to, a taky mi přijde divné, aby se to odpojovalo v tak celkem pravidelných intervalech, když se s ním nijak nehýbe. A když ho restartuju manuálně, tak to opravdu ty 2 hodky drží. A technik mi naznačil, že nejsem jedinej u nich, komu to dělá a stěžoval si, bohužel už to nemaj náladu řešit a prý můžu zažádat o zrušení a přejít k někomu jinému..
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

:-D pboze. Zkusil bych se postourat v administraci. Jsou dve reseni - jeden kabel je opravdu nekde nalomeny a zpusobi "zkratem" (laicky receno) restart zarizeni (jenom je mi divny ten cas no), druhe reseni je, ze router se zacne zahlcovat, takze zkusit postelovat sifrovani, firewall atd. Treti reseni je zkusit upgradnout FW na AP. Posledni reseni je koupit si novy router, zo by vyresilo problemy. Samozrejme muzes prestoupit, jestli mas kam :)
J1ndr1s4k
Nováček
Nováček

Příspěvek od J1ndr1s4k »

Tak kabel je opravdu v jednom místě narušenej technikem (byl tam původně připojen adaptér) a ne moc hezky ustřižen, a když jsem to spravoval, zrovna to spadlo, takže to možná bylo tím, zkusím otestovat a jinak se prokousávat dalšími návrhy :) , jinak měnit bych opravdu nechtěl, za tu cenu, rychlost a stabilitu bych hledal jen těžko podobného poskytovatele :/
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Ty záseky/restarty jsou celkem běžné u levných "kancelářských" zařízení, dochází přitom často z důvodu rušení někde na cestě, nicnémě za to může firmware.Případně doporučuji výměnu za něaké lepší zařízení, k tomuto účelu určené, např. mikrotik.Taková rb133a by myslím se slušnou kartou stačil.Druhý problém může být, že někteří dobytci používají pro napájení ap nevyužité páry na utp kabelu, což ale při malém napětí (5-12V) a relativně velkém proudu (2-3A) způsubuje značné úbytky na napětí....a ještě tomu říkají PoE...( ale s mornou PoE IEEE 802.3 má tato prasárna společní akorát účel).
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Coze? Domu davat Mikrotik beznemu a problematiky neznalemu uzivateli? Extremisto... Zbytecne (a drahe)

Ehm Power Over Ethernet se pouziva misty uz bezne ne?
J1ndr1s4k
Nováček
Nováček

Příspěvek od J1ndr1s4k »

To napájení po ethernetu mi tu dávali taky, ale nakonec to zrusili (proto ten narusenej kabel), a odpojuje se to dal, takže kabelem to snad nebude, spis bych rekl, ze v tom AP no
J1ndr1s4k
Nováček
Nováček

Příspěvek od J1ndr1s4k »

zkoušel jsem se dostat do konfigurace AP podle návodu v manuálu, v prohližeči jsem vyplnil IP adresu co mám uvedenou v počítači v připojení, AP mi to nenašlo, asi dělám něco špatně :x
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

musis zadat do prohlizece tvoji vychozi branu :) (co se ti vypise v podrobnostech pripojeni)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
J1ndr1s4k
Nováček
Nováček

Příspěvek od J1ndr1s4k »

NEONET píše:musis zadat do prohlizece tvoji vychozi branu :) (co se ti vypise v podrobnostech pripojeni)
tak v tom případě to dělám správně, nicméně mi to napíše stránka nenalezena
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

IkE Blaster píše:Coze? Domu davat Mikrotik beznemu a problematiky neznalemu uzivateli? Extremisto... Zbytecne (a drahe)

Ehm Power Over Ethernet se pouziva misty uz bezne ne?
Drahé...cca 1500,- oproti cca 800,- vzhledem k tomu, že se kvalitativně a stabilitou nedá srovnávat.Má to jako klieata (možná router) od providera, takže by ten měl být schopen mu to zprovoznit.
K tomu Poe - proti tomu nic nemám, pokud je to PoE podle normy.Né jen připojení napájení přes utp, tak, jak je.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
J1ndr1s4k
Nováček
Nováček

Příspěvek od J1ndr1s4k »

fajn, s tou konfiguraci routeru mi asi nepomůžete, takže po možnosti toho kabelu mi už zbývá jen výměna routeru, takže napíšu přijemný email providerovi, at si odveze tu šunku a vysolí prachy, že si doplatím a pořídím něco, co funguje, teda, pokud vás nenapadá, jak to rozchodit na tom původním :)
J1ndr1s4k
Nováček
Nováček

Příspěvek od J1ndr1s4k »

Takže technik tu před chvílí byl (všiml jsem si, že vyměnili kompletně zaměstnance ^^) a nainstaloval mi sem mikrotik, model bohužel nevím, ale tak doufám, že značka mluví za vše, a hlavní, že to vše uhradili :) , budu ted testovat, ale tohle už se snad neodpojí :-D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“