zmizení diskových oddílu po reinstalaci XP
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- jurass
- Nováček

-
zmizení diskových oddílu po reinstalaci XP
Prosím někoho o pomoc. Mám pevný disk 750Gb rozdělený na C,D a E. OS jsem měl nainstalovaný na C: . Musel jsem provést reinstalaci OS včetně naformátování disku C: . Po úspěšné instalaci se nemohu dostat ke zbylým diskům. Systém načetl pouze C:
Nevíte někdo co stím??????
Nevíte někdo co stím??????
- facility
- Začátečník

-
Re: zmizení diskových oddílu po reinstalaci XP
start>ovladaci panely>Nástroje pro správu>Správa počítače>sprava dikov viz obrazek...
tj... aktivuj odiel a pridel pismeno ....

Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
- jurass
- Nováček

-
jo to jsem udělal, ale místo dvou disků udělám pouze jeden a ještě když ho chci otevřít tak mi to napíše že disk není zformátovaný zda ho chci zformátovat. A rozhodně nejde otevřít a to nemluvím o všech datech
((
- facility
- Začátečník

-
to iste co ty som mal u noveho HDD ...
akurat mi nejde do hlavy ze pri reinstale OS xp sa mi posunulo pismeno na 50 GB oddiele z C na D ?? pri reinstale a formate sys,disku som vedel iba jeho velkost a to my pomohlo sa orientovat kde instalovat OS xp.
Imho pri instalaci win98 som si ty pismena pri formate vedel posunut i zadat prikaz zkrz spustacu
disketu ...ale doba sa meni...
Mozna by Zombux vedel ako ty data vydolovat...pockaj este nekdo poradi...
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
- Caderom
- Začátečník

Pokud má systémový oddíl správnou velikost, tzn. nezasahuje do oblasti původních oddílů, tak jdou všechna data dostat zpátky, toho bych se nebál. Pro jistý způsob obnovy potřebuješ mít k dispozici další disk s dostatečným prostorem a pomocí recovery programů (např. GetDataBack) pak data necháš vydolovat a nakopírovat na připravený nový disk. Další způsob je zkusit program testdisk, který umí obnovovat oddíly.
- shadow
- Středně pokročilý

Můžeš ještě zkusit program DiskPart, který se spouští z příkazového řádku (asi musíš mít práva administrátora) a je součástí Windows (a v něm příkazy rescan, popř. nejprve pro informaci select disk[=n], detail disk, detail partition a další, přečti si to..
http://support.microsoft.com/kb/300415
http://support.microsoft.com/kb/300415
show must go on..
- jurass
- Nováček

-
všem děkuji za rady, bohužel úspěch je prozatím polovoční. V průzkumníkovi už zbylou část disku vidím, bohužel je stále nepřístupná (a tím i data), respektive píše že není naformátována a toto nabízí. Po kontrole systému dle předchozí rady (DiskPart) to vypadá, že zbylá část disku není v NFTS ale ve FAT, což je je nesmysl, protože když jsem po zakoupení disk rozděloval a formátoval, vše jsem dělal do NFTS.
- NoXal
- Začátečník

urcite skus ten program testdisk, cez neho sa daju tiez zachranit data, pripadne opravit poskodene particie ...na oficialnej stranke su aj vcelku pekne navody ako postupovat http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
- Dony
- Středně pokročilý

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=14&t=12056 zkus testdisk
jinak mel bys mit SP2 abys videl velke disky (320GB a vic)
jinak mel bys mit SP2 abys videl velke disky (320GB a vic)
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod...