Samantha II by VikThor!!!

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
VikThor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Samantha II by VikThor!!!

Příspěvek od VikThor »

Tiež si pozrite moje prezentačné video je celkom zaujímavé a hlavne je tam viac fotiek:

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=zLQJgmWvFHA

Tak aj ja som si zvolil tohto nového a drahého koníčka. Začal som v októbri 2007 a dokočil som to v septembri 2008. Trvalo mi to tak dlho lebo tento projekt bol rozčlenený na 4 fázy. Prvé dve fázy som dokončil do konca novembra 2007. K posledným dvom fázam som sa pre školu, brigádu, nedostatku času a hlavne peňazí dostal až v auguste 2008 a celý tunning už v konečnej podobe som zavŕšil v septembri 2008. Investoval som do toho veľa času a nemálo peňazí cca 2500-3500 SKK (83-116 Euro) ale neľutujem to. Všetko som robil sám a preto mám väčšiu radosť zo svojho výtvoru ako keby som si kúpil už hotový výrobok, i keď by bol iste omnoho krajší.

1. urobiť vonkajší výzor toweru
2. urobiť elektroinštaláciu LED diód a vypínačov do rôznych častí PC:-zadný ventilátor, bočný ventilátor, FDD mechanika, podsvietenie zdroja
3. tuning prednej časti toweru
4. tuning vnútrajšku zo zakúpenými súčiastkami ako neóny a ventilátory

Môj počítač pred úpravou-(Mám ho od septembra 2004)

Obrázek

Obrázek

Môj zdroj:

Obrázek

Obrázek

A teraz môj tunning:

Na zdroj sa viaže veľmi pekná príhoda. Sprejoval som to asi dva dni lebo pôvodne tam bol aj nápis ktorý mi nevyšiel takže som ho musel zoškrabať. No a predstavte si prídem domov, opäť som ho zapojil a našrouboval a zapol do zásuvky a stlačím power a nič. Stlačím zase power a zas nič, tak stlačím reset a stále nič--viete si predstaviť ako mi vtedy lepilo?? Tak som ho išiel odpojiť a zabudol som ho vytiahnúť zo zásuvky a zrazu obrovská modrá iskra vo vnútri zdroja--to som mal srdce nie na tom správnom mieste. Nakoniec som však zistil, že som len zabudol zapojiť jeden kábel vo vnútri zdroja. Stáva sa aj v lepších rodinách.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ešte pár pracovných postupov:

Maľby robené metódou: Oblepenie izolačkou, vytvorenie obrazu, nasprejovanie a strhnutie izolačky.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ďalej mriežky ventilátorov ktoré som použil. Toho draka som vytvoril sám a je to môj osobný podpis, používam ho všade. Dalo mi to veľa práce a podaril sa mi.

Obrázek

A nakoniec uchytenie ventilátora do prednej masky. Plexisklo.

Obrázek

3. a 4. fáza(september 2008).

V svetle:

Na červeno nastriekané vnútro. Mal som len červenú, čiernu a striebornú farbu.
Obrázek

Bordel v kábloch-ale fakt to už lepšie upratať neviem.
Obrázek

Predný ventilátor z vnútornej strany:
Obrázek

Otvor na nasávanie vzduchu na spodku predného panela:
Obrázek

PCI záslepky nastriekane kontrastne čiernou farbou:
Obrázek

Ventilátor zdroja+zadný ventilátor:
Obrázek

Moje osobné logo na ventilátore jako mriežka:
Obrázek

Predný panel:
Obrázek

Celkový pohľad do vnútra:
Obrázek

Celkový pohľad zo zadu zľava:
Obrázek

Celkový pohľad zo zadu sprava:
Obrázek

Pohľad do vnútra:
Obrázek

Celý PC (za vidna):
Obrázek

V tme:

Zadný ventilátor(Blade):
Obrázek

Zadný ventilátor z vnútra:
Obrázek

Predný ventilátor(Gemini):
Obrázek

Bočný ventilátor(VikThor):
Obrázek

Vnútornosti:
Obrázek

Ventilátor HDD:
Obrázek

PC na svojom mieste:
Obrázek

Bonus:

Udivenie môjho brata:
Obrázek
:D :D :D :D
"Boh je reálny pokiaľ nie je deklarovaný ako integer!!!"
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Samantha II by VikThor!!!

Příspěvek od *VIPER* »

No podle mě z tohoto case není udivený jen tvůj bratr - není to úplně nejhorší, ale proč jsi proboha splácal tolik barev dohromady?
Kdybys nechal všechno dejme tomu černé + červené, bylo by to fajn, takhle je z toho kolotoč... Navíc x druhů mřížek atd. A určitě existují i lepší způsoby jak upravit a schovat kabely, než je omotání lepící páskou. Vyber si jeden styl a do něj všechno předělej, bude to mnohem lepší... ;)
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

No jak píše *VIPER* ... Není to hrozný ale ty kabely lepící páskou :cry: . Na to jak si to dlouho "dělal" tak je to nic moc. To okno v té bočnici by ušlo ale ten předek mně vůbec nebere. Hlavně to plexi s tím větrákem. No trošku si pohrát s kabelama, osvětlení v jedné barvě a né že je každej prťavej větrák jinou barvou, a osobně bych se zbavil toho větráku v bočnici - dlě mě to musí hodně řvát. Potom bych si pohrál s předkem kde bych nějak umístil 120ku, a dodělal lepší záslepky a už by to bylo o něčem jiným... :wink:
Obrázek
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

Docela souhlasim s Viperem ale u me je hlavni - ten predek.

Horni cast je plna skoro az preplacana a dole je to prazny, neupraveny moc az fadni.
Nadruhou stranu zadni cast (zdroj atd) se mi libi dost..ten ohen je povedenej.
Kabelaz bych urcite predelal treba do flexa cervene barvy. A urcite sladit barvy ;)

Jsou to vsak veci ktere by se dali opravit ci trochu vylepsit takze zustanu u kladneho hodnoceni ;) zatim spis takovych 7/10
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
VikThor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VikThor »

Áno viem som si toho plne vedomý, že je tam mnoho farieb ale podľa mňa ventilátory spolu ladia lebo dolná polovica je modrá a horná je zelená a modrá a zelená idú k sebe. Ventilátor v bočnici vôbec nereve a keby aj tak sa dá v pohode vypnúť. V tej prednej strane máte pravdu-nevydarila sa mi podľa predstáv lebo mala byť čierna ale na tej umelej hmote boli škrabance a po nastriekaní na čierno to bolo vidieť. Ďalej vravíte, že spodná časť je fádna-aj to viem ale fakt nemám potuchy čo s tým-je to zabraté FDD mechanikov a vypínačmi a s plastom robím nerád. A najvätší problém mám s tými káblami ale fakt neviem čo s nimi.
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

Takze.
Se zdrojem toto: http://www.modding.cz/?p=117
http://www.modding.cz/?p=338
http://www.modding.cz/?p=163

Pokud tam byli skrabance tak koupit treba i strikaci tmel striknout obrousit az do doby dokud by to nebylo rovny pak nabarvit. Predek zjednodusit a dole v masce udelat diru za ni nandat fan.
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

jo, zelená s modrou vypadají dobře, když to máš osvětlené, jinak ve dne nevím jak by to vypadalo s tím červeným zbytkem, moc mi nesedí ty diody nahoře, ty kabely bych určitě oflexoval, a ty mřížky, asi bych udělal všechny stejné. a moc mi tam nesedí ta katoda a jěště bych odřezal ty imbusy uvnitř http://i34.tinypic.com/2s7udtz.jpg
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
00Inferno00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 00Inferno00 »

To lemovani kolem okna mas lepici paskou??? :cry:
ASUS ROG Strix G10DK 27L Gray = ASUS PRIME B550M-K, AMD Ryzen7 5800X undervolted, GeForce RTX 3060, 2x Kingston FURY 32GB DDR4 3200MHz CL16 + ASUS ROG STRIX LC II 120 ARGB
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

řekl bych že je to case na způsob ,,ALLL IN ONE" co nejvíc barev ale žádné sladění.
AiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AiX »

no taky bych ti vytknul... maji dneska smysl ty 80x80 ventilatory :?
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Nevím proč ne? já taky budu mít některé 80 mm, bo 120 se tam nevejde. A jestli se mu nechce vrtat, navíc pokud je má regulovatelné, tak stačí zpomalit na 85% a větráky nejdou slyšet
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

Celkem se mi libi ta leva bocnice. Myslim si, ze idealni by byly cervene fany. Btw, zkousel jsi nacpat kabely pod plech se zakladni deskou a za sachtu pro mechaniky?
AMD Sempron 2500@2800+ (skt. A) | 768MB RAM CL2.5 | MSI KT6V Delta fisr | Palit GeForce 7600GT AGP [560/1400] - Accelero S1 rev.2 | WD Raptor 74GB | Fortron 450W | Genius HF-1250X
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

arxeiss píše:stačí zpomalit na 85% a větráky nejdou slyšet
tak s tim nesouhlasim, vsechno co se toci dela bordel..

jinak moc je podle me s prominutim odpad, vubec se mi to nelibi, posledni dobou jak to tak sleduju, se mi zda, ze se vraci doba kolotocu atp.. lidi, copak nemate aspon trosku decentni vkus?
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

AiX píše:no taky bych ti vytknul... maji dneska smysl ty 80x80 ventilatory :?
Podle mně nemají, proto sem navrhoval upravit předek pro 120ku. Na to jak to dlouho dělal tak si mohl 1 den vyhrát s dírou pro 120ku né? S tím předkem bych fakt něco udělal kompl ti pojede i bez něho a ty na něm můžeš trošku zapracovat. :?: :wink:
Obrázek
VikThor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VikThor »

00Inferno00 píše:To lemovani kolem okna mas lepici paskou??? :cry:
Ne to neni lepiaca paska-je to normalne naastriekane.

A s ventilatormi nie su problemy neviem preco hovorite o nejakom hluku a navyse ich pustam len pri zvysenej teplote.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“