Ahojte, při pádu se mi urvala součástka. Je to indukce L2, aspon si to myslím. chtěl bych ji zpátky připájet, jenže ulomila se tak nešikovně že to asi nepujde. Je bez nožiček. Mohl bych vás poprosit, jestli náhodou nevíte jakou má hodnotu? hledal sem na google, na forech, a nikde sem nic nenašel, třeba jen soupis součástek, nebo tak něco... poradíte prosím
pokusím se to opravit, mám už po záruce, a stejně si myslím že by mi to neuznali...
když sem mi to nepodaří, pořídím asi rámeček a disk vložím do něj...
WD passport - popis součástek
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Radec
- Nováček

-
WD passport - popis součástek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Asus V1S:Core 2 Duo T7300 2GHz, 3GB RAM, 160GB+120externWD, ColorShine WSXGA+, nVidia 8600M GT 512MB, Vista Business 32bit, 8 cell battery+second battery to modular slot + Zalman NC-2000, Logitech MX510, fUnc sUrface 1030, 22"LCD Lenovo FullHD, Logitech DFP
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: WD passport - popis součástek
Wd passport nemám a fotka je hodně špatná. Domnívám se, že jde pouze o odrušovací tlumivku, která je připojena na port USB na +5V.
To lze měřením ohmetrem ověřit. Odhadl bych indukčnost cca 1-10 mikrohenry. V GESu nebo GM Electronik jde koupit buď SMD tlumivku nebo malou tlumivečku s drátovými vývody. Nesnažil bych se kupovat tu nejmenší, jde také o její vnitřní odpor Rs, který by měl být co nejmenší. Domnívám se, že by bylo možné tlumivku nahradit drátovou spojkou a fungovalo by to také bez problémů.
To lze měřením ohmetrem ověřit. Odhadl bych indukčnost cca 1-10 mikrohenry. V GESu nebo GM Electronik jde koupit buď SMD tlumivku nebo malou tlumivečku s drátovými vývody. Nesnažil bych se kupovat tu nejmenší, jde také o její vnitřní odpor Rs, který by měl být co nejmenší. Domnívám se, že by bylo možné tlumivku nahradit drátovou spojkou a fungovalo by to také bez problémů.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Radec: no nevim, jestli ti to nekde spadlo s takovou razanci ze ti odlitlo neco z pcb tak pochybuju ze ten disk bude v poradku 
- Radec
- Nováček

-
Disk spadnul jen ze stolu na tu nejhorší stranu, kde se rámeček nejvíc prohýbá. Pri prohnutí,narazil do indukde zobáček, který drží destičku na místě. Byl to neštastný pád, bez razance, jen z půl metru spadnul nazem. To by podle mě, měl bez větších problémů přežít.
Ale vím je to moje blbost, že mi spadnul.
Ale vím je to moje blbost, že mi spadnul.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Asus V1S:Core 2 Duo T7300 2GHz, 3GB RAM, 160GB+120externWD, ColorShine WSXGA+, nVidia 8600M GT 512MB, Vista Business 32bit, 8 cell battery+second battery to modular slot + Zalman NC-2000, Logitech MX510, fUnc sUrface 1030, 22"LCD Lenovo FullHD, Logitech DFP
- Radec
- Nováček

-
píšu jen pro zajímavost...
Nedalo mi to a po pár dnech válení externího disku v šuplíku jsem vytáhnul disk z rozbitého passportu a vložil jej do rámečku od MSI, toho nejlevnějšího.
Světe div se, disk je po pádu z pul metru na zem, v pořádku. Už jen stačí zjistit velikost ulomené L2 a mužu to opravit a mít originální WD passport 120GB, a k tomu nějaký disk v rámečku.
To už bude třetí externí disk 2,5" co budu mít doma, protože jsem nutně potřeboval něco na data tak sem si pořídil ještě 320GB WD passporta.
Nedalo mi to a po pár dnech válení externího disku v šuplíku jsem vytáhnul disk z rozbitého passportu a vložil jej do rámečku od MSI, toho nejlevnějšího.
Světe div se, disk je po pádu z pul metru na zem, v pořádku. Už jen stačí zjistit velikost ulomené L2 a mužu to opravit a mít originální WD passport 120GB, a k tomu nějaký disk v rámečku.
To už bude třetí externí disk 2,5" co budu mít doma, protože jsem nutně potřeboval něco na data tak sem si pořídil ještě 320GB WD passporta.