Doporuceni BOX 2,5 SATA + HDD SATA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Doporuceni BOX 2,5 SATA + HDD SATA

Příspěvek od kul1k »

hojte hosi tak prisel cas nakupu novej flasky tak se na vas opet obracim a zadam vase rady zkusenosti.

muj zamer je 320GB disk konkretne sem vybral tento (jakjinak kdys je nejlevnejsi a od me oblibene znacky disku WD 8) )
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51708

a nejsem si jistej BOXem nepozaduji zadnej luxus spise funkcnost nejde mi ani moc o rychlost jestli to pojede 17MB/s nebo 20MB/s tady opravdu nezalezi je to urcene jako skladiste mych KOLEJNICH dat chtel jsem vybrat ekonomickou variantu BOXu konkretne
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44198

vypada slusne, a stoji malo

jinak je to uz muj 3 externi disk tento je nastupce prvniho ktery po 3letech doslouzil je kaput ztracej se znej data atd...

kdyby mel nekdo info ze tato kombinace problem tak pls KŘIČTE !!! THX
nakup bude v CzC.cz je to pro me bezproblemovy obchod a i pres vyssi ceny ho uprednostnuji
EDIT: naschval volim disk s 5400ot aby bylo co nejmene problemu s pripojenim kuli odberu disku
NB:Acer Aspire V3 571G
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporuceni BOX 2,5 SATA + HDD SATA

Příspěvek od SpeedyGT »

Tento externí box jsem akorát v pátek kupoval. V z vypadá celkem dobře, i když teda veprostřed ten stříbrný proužek je z takového toho levného "chromovaného" plastu. Dodávaný šroubovák by byl dobrý, ovšem kdyby se to s ním dalo zašroubovat. S ním se dají zašroubovat jenom některé (větší) šroubky které jsou na upevnění HDD do kastle. Ty malé na spojení všech částí je nejlepší bud vzit nozem anebo hodně "ostrym" (co se špičky týče) křížákem.
Dále tam není žádný napájecí kabel, ale snad ani není potřeba. Kabel na připojení USB jsem nějak nepochopil. Je tam krátky propojovací USB kablík (na obou stranách stejný, velký konektor) a z jednoho pak vychází ještě jeden, dlouhý, kabel s mini usb).

Co se funkčnosti týče zatím nemám žádné výhrady, šlape ok.

Disk v něm mám nyní 160GB Fujitsu, ten byl předtím v notesu.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

supa dik takze mam taky objednano
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

SpeedyGT píše:Kabel na připojení USB jsem nějak nepochopil. Je tam krátky propojovací USB kablík (na obou stranách stejný, velký konektor) a z jednoho pak vychází ještě jeden, dlouhý, kabel s mini usb).
To je jednoduchý. Pokud tam dáš žravější disk a 1 USB by ho nemohlo krmit, tak připojíš i druhé
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mr.Nigga píše:...
Na to sem už přišel, ale přide mi to takovy divny. No nic, nebudu to řešit :)

Jináč tenhle box dostal na Světu Hardware onění trefa, takže si snad tak neprohloupil :)

http://www.svethardware.cz/art_doc-AA83 ... 9BB72.html
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Proč divný? Náhodou je to docela šikovný. Já mám stejnej kablík, ale nosím s sebou obyč a disk mi to napájí v pohodě. Každopádně lepší než tahat adaptér atd. :-)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mr.Nigga píše:...
Prej adaptér :D . Ale ne, jenom další kablík z usb na ten kulatej-nevim-jak-se-mu-nadava konektor.

Jenom aby to tomu disku vubec pomohlo. Ono se rekne 2 konektory víc dají, ale jestli to tak opravdu bude když z toho čouhá zase jedno usb.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

tak teď nechápu o čem mluvíš. Já mám na boxu 2 konektory: miniUSB a napájecí(na externí adaptér). K tomu mám kabel miniUSB > 2x USB samec
Kdyby disk žral víc než těch 0.5A co leze z USB, tak zapojím druhej konektor, dohromady teda max odběr 1A

Ty ses tomu divil a já psal, že je to takhle lepší než případně zapojovat externí napájení :roll:

edit: jj, teď už chápu, jak to myslíš :-)
Naposledy upravil(a) Mr.Nigga dne ned 19. říj 2008, 00:19, celkem upraveno 1 x.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Tam de taky o to, jak jsou ty USB interně zapojeny, ale snad má každý svůj vlastní půl-ampér a nejsou "sdílené".

Já spíš nevídím problém toho "externího" napájení. Jen bys zapojil další kabel - žádný adaptér, pouze napájecí kabel.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

koukam ze ste vyresili na co myslite jinak diky ale jelikoz je to muj 3box tak uz vim jak co chodi :roll:
ale pro nezkusene usery docela uzitecna vymena myslenek :wink:
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

takze smontovano disk jede prave ho formatuji pridam prvni postrehy
1. ta plastova konzole je k pousmani asi by to bylo moc drahy z hliniku ci nerezu
2. po smontovaní je disk celkem bytelny ty hlinikovy kryty sou ok
3. je u toho takovej divnej nepoddajnej kabel
4. na ntb s vistama se mi disk nechtel naformatovat hazeloto nejakou chybu
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Ku!1k píše:...
Plastová konzole je fakt hrůza, ale za ty prachy :)
Buď rád ze tam je takovejhle kabel. U starého exteru sem měl takový slabý a ten se cca po roce ukroutil...
U mě u Vistv pohodě, formatuje to v pohodě :)
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

jop ja mel nejak spatne zaplej OS(probuzenej z spanku) tak nevalil ani pak pri pripojeni disk restart pomohl

jinak prenosova rychlost je mezi 25-23MB/s takze podle me vynikajici
Xenostellar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xenostellar »

Jen pro upřesnění se zeptám. Disk jsi nakonec koupil ten co píšeš v prvním příspěvku? A stačí na to teda jen obyč kablík s jednou USB koncovkou? Přemejšlim, že zvolim stejnou kombinaci :)
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo E6300 1,8GHz @ 2,2GHz Cooler: Thermaltake SonicTower + 12cm Zalman ZM-F3 RAM: 2x1GB GEIL 4-4-4-12 @ 800MHz GPU: Gigabyte GV-RX16T256C-RH (Radeon X1600XT) HDD: Seagate 7200.10 320GB SATA2 DVD-RW: Samsung SH-S182M LightScribe Power: Enermax Liberty 400W Case: CoolerMaster Centurion 5 LCD: 19" Philips 190P7ES
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

jo koupil sem vyse uvedenou kombinaci a pro pripojeni staci i kablik s jednim usb
testovano bylo zatim na PC co mam v podpisu pak na mem ntb Sony vaio nr31z/s na tatovym ntb asus a na ntb bratra asus A6T vsude to jelo na jeden usb port (vsechno ma USB 2.0) jinak na 1.1 zkusim disk tak za tyden u kamarada zda pojede na jeden konektor
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“