9550 a Maximus II
- lukbuk
- Nováček

-
9550 a Maximus II
Zdravím všeny,mám problém s kterým si už nevím rady sám a to sem hodně zkušený uživatel.Mám procesor 9550 a desku Maximus II P45 .Problém se týká toho že procesor mi ve windowsu ukazuje místo 2.8 mhz 1.8 a spadne násobič na 6 i FSB a třeba po chvíly zas skočí na 2.8 a 8.5 teplota jáder je 48/46/53/53 tak sem nataktoval na 3400mhz furt to samí tak sem si hrál z napětím a nic ,tak sem fle.bios a taky nic jen když procesor zatížím třeba hrou tak vyskočí 3400mhz a pak se vrátím do windows a mám tam 2200mhz a to furt přeskakuje 3400 a zas 2200 a tak dále.boužel to dělá i na základních taktech a v biosu bylo vše na auto.Ani změna napětí jednotlivých jáder nepomohla.Pokud by jádra měly běžet na stejným taktu tak by měly i stejně hřát a to se neděje.Můj názor je že je vadná deska,ale jestli i procesor to fakt nevím.tím to žádám o odbornou pomoc nebo někoho kdo má zkušenosti z několika čtyřjádrovími procesory.děkuju za pozornost
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: 9550 a Maximus II
Tak to moc zkušený nejsi. Tohle je šetřící funkce zvaná EIST, která v nečinnosti podtaktovává a podvoltovává CPU.
A jádra stejně nehřejí, nemají naprosto stejný přenos tepla (IHS není naprosto rovné na jednotky [mikro]m).
A jádra stejně nehřejí, nemají naprosto stejný přenos tepla (IHS není naprosto rovné na jednotky [mikro]m).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- lukbuk
- Nováček

-
Re: 9550 a Maximus II
zkušený až tak nejsem ,když sem si nedovedl poradit stímto,to je pravda.ale na druhou stranu sem nenašel broblém který bych neviřešil sam až na tenhle už mě nic nenapadalo,ale sem rád za každý nový zkušenosti.Tak že tímto moc děkuju za odpověd a sem rád že mi to někdo zkušený vysvětlil.