XP vs Vista

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: XP vs Vista

Příspěvek od Shit »

NoTHX píše:Ty měly po příchodu Visty utrum (s pořešenými právy a předělanými vnitřnostmi ony čuňárničky neumožňující), přitom spousta programů byť s tim kolikrát samy nepočitaly, jen byly "čistě" napsané, fungují dodnes... takto ostatně většinou rozlišuji kvalitní a bastl SW.
To je také pravda, bohužel u některých "čuňárniček" to pod Vistami logicky nechodí a přitom není od výrobce SW jiná alternativa (sice často jde o specializované programy, ale pro někoho jsou tyto programy "životně" důležité, jelikož není jiná náhrada).
NoTHX píše:...takto ostatně většinou rozlišuji kvalitní a bastl SW.
Nenazýval bych to "bastlem", jelikož byly napsány tak, jak to MS dříve "dovolil".
NoTHX píše:
D00M píše:pokud něco MS skutečně zadupal, byly to:
- kompatidebilita se staršími aplikacemi
tohle je podle mne jen a jen dobře...... Zjednodušeně řečeno by dobrý program měl fungovat virtuálně "vždy a všude".
Krásná a dobrá představa, ale realita bývá často někde jinde. :|
Konkrétně: Asi nejlepší "balík" od Ahead bylo Nero 6.6xx. Pod Vistami nechodí... :blee:
Novější SW od Aheadu nesahá po kotníky starému Neru 6.6x a novější Nero 7.x - 9.x je humus². :angry2:
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Shit píše:...
Konkrétně: Asi nejlepší "balík" od Ahead bylo Nero 6.6xx. Pod Vistami nechodí... :blee:
Novější SW od Aheadu nesahá po kotníky starému Neru 6.6x a novější Nero 7.x - 9.x je humus². :angry2:
Když ti tolik vadí komplexnost a rozmáchlost distribučních balíků nových verzí Nera (btw. měl jsi aspoň jednu z nich legálně?), proč nepoužiješ distribuce Nero Lite nebo Nero Micro? Ty totiž obsahují to a jenom to, co najdeš v Neru 6, mají i podobnou velikost instalačního souboru ke stažení - kolem 11 až 20MB podle typu. Jinak ohledně funkčnosti se novějším verzím Nera dá vytknout máloco, zdali vůbec něco. A já holt už potřebuju pálit i BR, mj.

P.S. Dotaz XP vs Vista zakládá flame. Pokročilost Vist oproti XP a zvláště pak v 64-bit verzi je mimo jakoukoli diskusi, přestože nejčastějšímu userovi se obvykle prezentují jen vyšší hardwarovou náročností a User Account Controlem, nefunkčností některých starších aplikací (které lze obvykle snadno oželet) atd. To, co je v jejich backplanu, nechápe a neocení.
Jiná otázka je podpora/nepodpora těžkých a drahých profesionálních softwarů, hardwarových komponent či periferií. To jsou obvykle ale individuální záležitosti, pokud fungují na "starém" železe a softu, obvykle ten, kdo je intenzivně používá, ani potřebu "upgradu" nepociťuje.
Pokud ale přejde na aplikaci Vista only, nebo plně a garantovaně funkční a podporovanou na novém OS, pak je obvykle investice do agrejdu OS a HW (obvykle to stejně řeší nový komp) ta nejzanedbatelnější položka, co se týče finanční náročnosti.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Surgical píše:(btw. měl jsi aspoň jednu z nich legálně?)
Samozřejmě mohu postnout fotky s instalačkou, ale možná by se měl někdo zamyslet, co napíše do fóra. Mě se výše uvedená Tvoje nejapná připomínka dotkla a uráží mě. :!:
Surgical píše:proč nepoužiješ distribuce Nero Lite nebo Nero Micro?
Já jsem uvedl Nero 6.6 jako příklad, takže o mně nemusíš mít strach. Spíš jde o to, že tyto aplikace nejsou z dílen Aheadu, takže se nejedná o oficiální distribuce, ačkoliv fungují naprosto v pohodě.
Surgical píše:nefunkčností některých starších aplikací (které lze obvykle snadno oželet)...
Pokud Tě to zajímá, tak u mně nespolupracuje s Vistami jeden SW na diagnostiku motorových vozidel a verze pro Visty asi ani nebude. Kolik stojí tento SW si jistě umíš představit sám (je to mnohokrát více, než "Nero 9") a tento SW "oželet" nemohu. ;-)
Surgical píše:..pak je obvykle investice do agrejdu OS a HW (obvykle to stejně řeší nový komp) ta nejzanedbatelnější položka, co se týče finanční náročnosti.
Je docela smutné, že i v současnosti se prodávají některé tiskárny, scanery, TV karty, plottery, které nemají ovladače pro 64-bit OS.
Surgical píše:Pokročilost Vist oproti XP a zvláště pak v 64-bit verzi je mimo jakoukoli diskusi, ...
Pokrok tam je, ale zamítat diskuzi? Proč? :shock:
twinky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od twinky »

no,já preferuji Vista,XP jsou sice taky dobrá,ale po určitě době si Vista po nějakých těj Service packách a aktualizacích se vypracuje na pozici XP,akorát nepochopim,proč Microsoft dělá nový WIndows Seven,když mají Visty.LOL MICROSOFT :-D ale dyž jsi zvyklí na XP,tak není o čem mluvit :-D
ThinkPad T460 || i5-6300U Skylake | 8GB RAM | 256GB SSD | HD520 | W10 Pro
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“