ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Teploty GK ATi

Příspěvek od pejsek »

Aha tak to se pak muzu snazit...
joXerus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joXerus »

Krteq píše:Jop, tenhle model má jinak řešenou napájecí kaskádu, která využívá nezapouzdřené mosfety (VRM) a neobsahuje čidla.
psal jsi to k asus 4870
ma to jeste nejaky dopad nebo jen to ze tam nejsou nasledne videt teploty?
je jeste nejak specialni tato karta? ty bys do ni sel nebo radej poohlidnout po nejake s cidlama?
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Žádné jiné "negativní" dopady krom nepřítomnosti čidel to nemá. Pokud ti ten chybějící monitoring teplot nevadí, klidně bych do ní šel. Ale to už jsme mimo téma.
Aros
Začátečník
Začátečník

Re: ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od Aros »

Zdravím. Právě jsem pořídil http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57865. Dva dny to bylo mučené Crysisem a... Konec. Nyní nenaběhne OS(Vista 64 bit) a vždy hodí BSOD. Tak jsem v nouzovém režimu GK odinstaloval - takže při dalším startu to najelo úspěšně... - a v normálním pak ovladače zase nainsataloval. Po restartu... BSOD. Tak jsem to odinstalnul a dal tam 8.11. To samé. 8.10. To samé. Odinstaloval jsem 64bvit Visty a pučil si na zkoušku 32bit. To samé. 32bit XPčka. To samé. Takže abych to shrnul. PC valí, dokud se tam nedají ovladače ke grafice tečka.

No a já se ptám, jestli je možné, aby ten problém způsobovala i základovka. Je to MSI - ta jediná s 790X. Já teda MSI už nevěřím a proto se ptám. Jinak valí grafika na výměnu.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petan_lama »

Aros píše:Zdravím. Právě jsem pořídil http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57865. Dva dny to bylo mučené Crysisem a... Konec. Nyní nenaběhne OS(Vista 64 bit) a vždy hodí BSOD. Tak jsem v nouzovém režimu GK odinstaloval - takže při dalším startu to najelo úspěšně... - a v normálním pak ovladače zase nainsataloval. Po restartu... BSOD. Tak jsem to odinstalnul a dal tam 8.11. To samé. 8.10. To samé. Odinstaloval jsem 64bvit Visty a pučil si na zkoušku 32bit. To samé. 32bit XPčka. To samé. Takže abych to shrnul. PC valí, dokud se tam nedají ovladače ke grafice tečka.

No a já se ptám, jestli je možné, aby ten problém způsobovala i základovka. Je to MSI - ta jediná s 790X. Já teda MSI už nevěřím a proto se ptám. Jinak valí grafika na výměnu.
Taktoval si tu grafiku?U známého jsem viděl,že to přehnal s takty,na kartě se někde spálil nějaký obvod a ovladače si následně s kartou nerozumněly,protože se karta hlásila trošku jinak...
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No ano, ale o sociálních 50 MHz... A to ještě v ovladačích. Takže reklamačka, že? No aspoň je to vyřešené... :-) Vezmu místo toho tu GIGABYTKU se Zalmanem.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

Krteq píše:Žádné jiné "negativní" dopady krom nepřítomnosti čidel to nemá.
Ja mam ASUS EAH3870 s Glaciatorom(ale nie TOP verziu) a nenasiel som na nej spravne miesta na Vmod. Proste tam kde mal byt rezistor ktory sa pencilmodom "skratuje" bolo nieco uplne ine.
Ine rozlozenie PCB
Myslim ze u tej 4870 tomu nemis byt inak
Krteq píše:Ale to už jsme mimo téma.
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Jiří Mrázek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiří Mrázek »

Ahoj lidi, mám takový porblém. Stavěl jsem PC a grafika HD4830 "neudrží rozlišení". Nastaví se nativní rozlišení 1680 / 1050 pro monitor (Samsung 2243NW) a po restartu PC se nastaví rozlišení 1024 / 768. Zkoušel jsem i reinstal oken (Win XP SP3 Home). Základní desla Asus - M3A78-CM. Nevíte co s tím?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

FAQ Radeony HD 3000 - HD 4000
Krteq píše:V CCC nemůžu nastavit rozlišení svého monitoru a více jak 60Hz. I když nastavím víc, stále zůstane 60Hz. Dá se to nějak nastavit?
Ano dá. Otevřete Catalyst Control Center -> Monitor Properties -> Attributes -> Monitor Attributes a zrušte volbu "Extended Display Identification Data (EDID)" a nastavte maximální rozlišení a maximální refresh rate.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Petan_lama píše:
Aros píše:Zdravím. Právě jsem pořídil http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57865. Dva dny to bylo mučené Crysisem a... Konec. Nyní nenaběhne OS(Vista 64 bit) a vždy hodí BSOD. Tak jsem v nouzovém režimu GK odinstaloval - takže při dalším startu to najelo úspěšně... - a v normálním pak ovladače zase nainsataloval. Po restartu... BSOD. Tak jsem to odinstalnul a dal tam 8.11. To samé. 8.10. To samé. Odinstaloval jsem 64bvit Visty a pučil si na zkoušku 32bit. To samé. 32bit XPčka. To samé. Takže abych to shrnul. PC valí, dokud se tam nedají ovladače ke grafice tečka.

Taktoval si tu grafiku?U známého jsem viděl,že to přehnal s takty,na kartě se někde spálil nějaký obvod a ovladače si následně s kartou nerozumněly,protože se karta hlásila trošku jinak...
Bylo to grafikou, teď jsem pořídil novou, tentokráte od GIGABYTU a zatím to běží, díky za support...
Pan.Fazole
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pan.Fazole »

Mam taky isty problem - v jakejkoli gamese mam pri loadovani rozmazenej obraz ( jako kdyby to bylo v rozliseni 600x400 ) + napr. u Fallouta 3 mam rozmazany okoli " pip boye " ale tu zelenou obrazovku ne. Vubec nevim cim by to mohlo bejt - jeste predevcirem bylo vse ok - zkusil sem odinstalovat vsechny graficky utility typu rivatuner atd potom reinstalovat catalysty 8.12 -a furt to samy :(.

Nevedel by nahodou nekdo co s tim ? Mne uz dosly napady a ani pan Google nepomoh.

Gigabyte EP45-UDS3L, Saphire 4850 TOXIC ,Intel Q6600 , 2GB RAM Corsair DOminator 1066Mhz , Xilence 600W, Visty 64bit Ultimate
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Zkus tohle...

Krteq píše:S HD48xx mám v 3DMARK06 a některých hrách chyby v obraze při dolním a pravém okraji obrazovky, co s tím?
V Catalyst Control Center deaktivujte volbu "Alternate pixel center". Naleznete ji pod nastavením Direct3D -> Ostatní nastavení.
Pan.Fazole
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pan.Fazole »

Krteq píše:Zkus tohle...

Krteq píše:S HD48xx mám v 3DMARK06 a některých hrách chyby v obraze při dolním a pravém okraji obrazovky, co s tím?
V Catalyst Control Center deaktivujte volbu "Alternate pixel center". Naleznete ji pod nastavením Direct3D -> Ostatní nastavení.
OO diky moc Krteq - fungovalo to !!!
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

čauky,

mám problémek se svou gigabyte 4850 viz

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K0BT0BVK5V
vše funguje jak má, po koupi 2x reinstall vista_x64, nebot se mi vetráček na ní točí pořád řekl bych na max. otáčky a dělá pěkný kravál. Nastavení otáček v ovladačích nefunguje...proto ten reinstall a nic :(

nevíte někdo co s tím? díky moc za rady
drhori
Nováček
Nováček

Příspěvek od drhori »

zkus Riva tuner nebo Ati tray tool a jestli muzu radit tak nejlepsi by bylo accelero :-D
Q9400 na 3,5 GHz,deska ASUS Maximus Formula 2, DDR2 Patriot Viper 4GB 1066Mhz, HD 4870 s accelerem + 2*120fans, Case Armor MX + 4 vetraky
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Co takhle zkusit utilitu přímo od výrobce. Gigabyte karty mají speciální čip pro regulaci otáček a napětí na GPU.

Gigabyte GamerHUD (pro karty GeForce i Radeon s chladiči Zalman)
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

utilitku jsem už zkoušel a i přesto se mě to zdá hlučné (btw. ventilátor se točí stejně rachle). Před tím jsem měl x1900xt + zelman 900Cu a to nešlo slyšet...

jinak accelero asi přijde brzy na řadu, mám rád klid :nervous:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Staci,kdyz si prikoupis redukci za par kacek a mas svaty klid.Vetrak zregulujes v rozsahu 5-11V
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 000000086K
Mac...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Taky možnost :)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Na 4850 jsem to nezkousel,na 4830 a 4670 ano.Teploty na 5V se v 2D nezvedly skoro vubec,v 3D porad kolem 70-75st.Pohoda.Je to reseni pro lidi,co se boji menit chladic.Zapojit spatne to myslim ani nejde.Cerveny a cerny drat na stejne u redukce.
Mac...
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“