Pomoc, nejde mi internet přes Router!

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ipezlar
Začátečník
Začátečník

Pomoc, nejde mi internet přes Router!

Příspěvek od ipezlar »

Ahoj,
včera jsem napojil na router druhý počítač - taky přes DHCP a internet normálně šel na obouch PC, večer jsem to vypnul. Dnes dopoledne jsem vše zapnul, ale ouha internet nejde, pokud ovšem napojím mé PC rovnou do AP od providera a nastavím statickou IP, tak internet jde, při tom v routru jsem nic neměnil, a vše by mělo být nastavené jak má být - podle manuálu.
Mám ASUS WL-500W, s nastavením - Home Gateway, naklonovanou MAC a nastavenou pro routr tu statickou IP, povoleno DHCP, do teď šlo vše normálně, až když jsem nyní připojil ten druhý počítač, nemůže to být nějaký druh omezení od providera , že by byl tak dobrej a rychlej? Nevíte co s tím? :(
"Život je krásný, né že by byl, ale já ho tak vidím !"
Aros
Začátečník
Začátečník

Re: Pomoc, nejde mi internet přes Router!

Příspěvek od Aros »

To ne, pokud klonuješ adresu, potom o tom provider nemá ani tušení kromě toho myslím, že na to máš nárok...

Tohle se mi kdysi stalo taky, ale bylo to tím, že provider přešel za statického přidělování adres na dynamické a nějak to zapomněl uživatelům sdělit...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
ipezlar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ipezlar »

Tohle se mi kdysi stalo taky, ale bylo to tím, že provider přešel za statického přidělování adres na dynamické a nějak to zapomněl uživatelům sdělit...
To asi ne, když mi to jde přes to APčko a ze statickou IP :oops:
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Moment, tak router nebo AP ? :-D
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
ipezlar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ipezlar »

Aros píše:Moment, tak router nebo AP ? :-D
Vše v prvním příspěvku :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“