Antec P-182

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
notoric
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Antec P-182

Příspěvek od notoric »

Dobrý den, včera mi přišla tato case domů. Můžu říct že skutečně super :mrgreen:
A teď k problému: mám disky v boxech Xilence a chtěl bych je dát do pozice pro 5,25". Ehm, jenže nevím jak :oops: .Podle mě by to mělo být nějak přes ty lyžiny, ale vůbec nevím :oops: . Může mi prosím někdo poradit jak to správně namontovat? :oops: Předem díky moc
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Re: Antec P-182

Příspěvek od HentaiRush »

Uplně stejně jako Optickou mechaniku...
Wannabe dickface... :]
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

disky v tom antecu sedi celkem pekne v tech silentblocich. zkus to napred dat do nich. imho budes mile prekvapen :)
aless
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aless »

Plánuju koupit tuhle case. Nevíte co jsou zač ty 120mm ventilátory dodávané ? Jsou kvalitní nebo bude potřeba nakopit neaké lepší a vyměnit je. jde mi hlavně o tichost.
AMD Opteron 144@2.86GHz , DFI nf4 ULTRA-D@SLI , 1GB kit OCZ PC3200 EL platinum rev2. , Leadtek 6600 256MB, 2x 250GB SAMSUNG SATA2 NCQ RAID 0 , LC Power 550W black, Chieftec DA-01-SLD , LiteON SOHW 1693S.
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Dodávané "Antec" jsou asi na úrovni noname fukarů, pouze s užitečným přepínátkem na 3 rychlosti na extra káblíku. Jinak pokud jsi trochu náročnej na ticho (což předpokládám, když kupuješ Antec), tak počítej s nákupem něčeho kvalitnějšího.
aless
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aless »

Aigor píše:Dodávané "Antec" jsou asi na úrovni noname fukarů, pouze s užitečným přepínátkem na 3 rychlosti na extra káblíku. Jinak pokud jsi trochu náročnej na ticho (což předpokládám, když kupuješ Antec), tak počítej s nákupem něčeho kvalitnějšího.
Nechám se překvapit, jde mi o to aby se daly nastavit tak abych je neslyšel . přinejhorším je zapojím přes regulátor. Mám doma 2ks Xilenců ale ty také nejsou žádná výhra mno. Mrknu po neakých dobrý ale zároven levných , dávat 4kila za Noctui se mi zrovna moc nechce :oops:
AMD Opteron 144@2.86GHz , DFI nf4 ULTRA-D@SLI , 1GB kit OCZ PC3200 EL platinum rev2. , Leadtek 6600 256MB, 2x 250GB SAMSUNG SATA2 NCQ RAID 0 , LC Power 550W black, Chieftec DA-01-SLD , LiteON SOHW 1693S.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

aless píše: Nechám se překvapit, jde mi o to aby se daly nastavit tak abych je neslyšel . přinejhorším je zapojím přes regulátor. Mám doma 2ks Xilenců ale ty také nejsou žádná výhra mno. Mrknu po neakých dobrý ale zároven levných , dávat 4kila za Noctui se mi zrovna moc nechce :oops:
Dodávané Antec ventilátory nejsou opravdu moc tiché i nastavené na low jsou poměrně hlučné, ale celkem slušně foukají, což je asi tak všechno, též jsem měl jeden v case, ale v tu ranu šel pryč. Pokud nejsi ochoten dát 350,- za nuctuu, tak jedině Nexus D12SL.
Bafalo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bafalo »

P-182 je fakt velmi dobra. Ale s tymi fanmi nepocitaj ak chces ticho. Ja som do nej dal 4x Noctuu. Su sice drahsie ale stoja za to. 2x NF-P12 zregulovane na 900 ot/m - jeden na nasavanie (horny cage na disk nepouzivam), druhy na vyfuk. A 2x NF-S12-1200 zregulovane na 600 ot/m - prvy ako horny fan, druhy je v spodnej komore pri diskoch a zdroji. Chladi to OK a je to fakt tiche :)
ASUS Maximus II Formula [] E8500 + Thermalright Ultra 120-extreme (TRUE BLACK) + NF-P12 []
DDR Mushkin 1066 5-5-5-15 [] ASUS ENGTX285 [] ASUS DRW-20B1LT [] HP LP2475w []
WD Velociraptor 74GB + WD WD6401AALS + 2x WD6401AALS (RAID0) [] CORSAIR HX620 []
ANTEC P-182 + 2x NF-P12 + 2x NF-S12-1200 [] Koss SB/49 [] Logitech Z Cinema []
RAZER Lycosa [] RAZER Lachesis
18ekips
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 18ekips »

Tahle skříň je taky můj kandidát, chci se zeptat, má hrubé plechy, je tvrdá?
X2 3800+ | ATi 4850 | 2 GB RAM | W 7

Zrušme komunisty
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Nevím čemu říkáš "tvrdá", ale jestli myslíš tuhá, tak to určitě jo. Plechy 0,8mm SECC.

Dost dobrou recenzi najdeš třeba TADY

Osobně ji mám asi týden a někde mám seznam všech výhrad a nedostatků, které jsem na ní našel. Můžu to sem postnout, ale je nutno brát, že jsem perfekcionista a i přeze všechno o lepší bedně s primárním požadavkem na ticho a dostatek místa nevím.
aless
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aless »

Jeste dotaz k diskům. Mám jich ted v pc 5 kusů a hlavní důvod nákupu tohohle casu je právě jejich utišení. Tedy izolace od vibrací, která by měla výrazně snížit hlučnost.
Můžu očekávat že to opravdu ztichne a nebou slyšet nebo to je jen zbožné přání ?
mám 3x WD 750GB AAKS, 1TB Samsung F1 , 400GB Samsung .

Pokud by to nepomohlo a pc by pak nebylo uplně neslyšné tak bych pak musel věc asi řešit výměnou disků za 2TB WD GP disky.. no ale kvůli nim bych asi nepotřeboval takový drahý case.
A ještě jedna věc. Někde jsem videl doporučení na Silentmaxx tišící hmoty , které nestojí příliš. je case vhodná pro jejich polepení kam to jen půjde ?
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

"Neslyšné" je věc dost subjektivní. Právě kvůli narůstajícímu počtu disků jsem šel do P182, zatím jsou výsledky řekněme "uspokojivé". Disků mám zatím 5, jeden dost vibruje a aktuálně nejvíc slyším spodní Noctuu, která zajišťuje ofuk dolních disků. Jak dorazí regulátor, zkusím najít kompromis při měření teploty.
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

aless píše:...je case vhodná pro jejich polepení kam to jen půjde ?
Ne, bočnice jsou neprozvučné téměř dokonale (sendvič), navíc vnitřní hliníková část sedí na přepážkách, polepených pěnovou gumou. Nalepit bych musel jen výřezy mimo tyto části a stejně pochybuju o nějakém efektu.
Určitý význam by to mohlo mít snad u dna a zadní stěny, které jsou jako jediné "holý plech". Ovšem tam je zase tak málo místa, že to těžko přinese nějaké zlepšení.
TommyT
Začátečník
Začátečník

Niekoľko otázok pre majiteľov Antec P182

Příspěvek od TommyT »

- dá sa do 5,25" pozície uchytiť napr. Vibration Killer? (čiže veci, kde je nutné použiť skrutky)
- kde by som mohol mať položený Silentmaxx na molitanoch v tejto skrini?
- koľko cm je od vrchu zadného I/O panelu po vrch bedne? (nerátame vchný "formulový" rošt)

Ďakujem.

//Holda - sloučeno
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Mám tu otázky na majitele této skříně.

Zkoušeli jste řešit chlazení za pomoci pouze outtake ventilátorů v horní části a zdroje v dolní části? Pokud ano jakých jste dosáhli teplot, včetně teplot HDD?

A ještě jeden hodně specifickej dotaz, jestli někdo v této skříni vlastníte Ninju, co jste si s ním pasivně vše dovolili? Oba outtake ventilátory jsou poměrně blízko a tak to přímo svádí tam nasadit dva pomaloběžné ventilátory a Ninju nechat pasivně...
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Jsem trochu atypicky pripad, ale zkusim odpovedet :wink: ...
Kollda píše:Zkoušeli jste řešit chlazení za pomoci pouze outtake ventilátorů v horní části a zdroje v dolní části?
Ano, ovsem jen horni cast. Spodek je oddeleny a mam to narvano diskama, ovsem ten stredni ventilator je taky de-facto outtake... Se 4x WD 640GB a spodnim vetrakem na 900rpm mam na disku 33°C
Kollda píše:jestli někdo v této skříni vlastníte Ninju, co jste si s ním pasivně vše dovolili? Oba outtake ventilátory jsou poměrně blízko a tak to přímo svádí tam nasadit dva pomaloběžné ventilátory a Ninju nechat pasivně...
Ninju provozuju pasivne od zacatku, naposledy testovan E8400 a z ventilatoru je na 600rpm pouze zadni, horni jsem zaslepil kvuli lepsimu tahu. Na omak je chladic studeny i po hodinove kompresi videa. Ovsem v default taktech.
Nejvic mi topi chipset s 62°C
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“