Začal jsem malovat cihly na bočnice. Potom bude následovat "spárování" mezi cihlama z hlíny a nakonec doupravení vzhledu, rozlišení jednotlivejch dílků a podobně. Rozhodně to nebude v závěru vypadat takhle stroze. I tak chci ale už teď upozornit, aby někdo nečekal "zeď", která bude vypadat jako po airbrushi (snad se to tak píše) nebo jako nakreslená/namalovaná na plátno/papír. Přeci jen na plech se nemaluje zrovna moc dobře. Hořejší víko bude stylizovaný jako kamenná deska, sloupek u dvířek se pokusim nějak "potřísnit" zaklínačskejma runama (aby to nebylyy jen samý cihly).
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
Ani nevíte, jak rád bych to dotáh do konce. Ale času je málo. Sotva skončilo zkouškový, začla zase škola (a navíc závěrečnej semestr). Ale za tejden máme prázdniny (výhoda VOŠ oproti VŠ), takže by se nějaký pokračování mohlo objevit. Co neni vyfocený, je přimalování dalších spar na bočnici (ale ještě ne po celý, jdou strašně pomalu, jelikož je dělám zadním bodcem štětce). Taky mám objednaný to osvícení, co vytváří plamen, a podsvícení průchodů řetězu ve víku (jsem zvědavej, co kamarád splácá ).
Ale určitě jsem se na Zaklínače nevybod a na 100% ho dotáhnu .
Trek píše:Zrovna jsem psal vedle, tenhle "Wiedzmin" mod by podle me vyhral tu soutez allegro v polsku...
Možná by měl v Polsku nějakou šanci (rozhodně si ale nefandim) a mody tam prozatim nebyly nic moc extra, možná jeden, dva, spíš mi to přišlo jako soutěž, komu víc case září, ale teď jsem tam objevil projekty ZdenkaSvedy a tam už by byla konkurence sakra velká .
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
Spis zajdi do obchodu a nech si neco ukazat. Neco je levne a neco je drahe jak pes. Samozrejme ze treba travnatej koberec ci trsy vysoke travy jsou pekna vec ale draha. Vyber je fakt velkej.
pripadne neco jde vyrobit i doma. Treba nejakou popinavku muzes zkusit vytvorit z dratu a huste barvy. Na stromy se použival stonek od vina. Atd.
kdyby jsi mel vsechny kameny udelane plasticky tak by jsi mohl pouzit metodu kapka ridke barvy a akorat vody. Barva by krasne zatekla do spar a zustala by i na spodni strane kamenu.
Kazdopadne nejakej ten mech by se neztratil.
OK, zajdu se někam podívat. Něco zkusim i doma. Díky za tipy . Mezi plastický kameny to chci zkusit vehnat pomocí injekční stříkačky, ale bude potřeba asi do barvy přidat nějaký pojivo.
Dnešní práce (omluvte fotky, nějak jsem je přesvítil):
Jak to asi cca bude vypadat:
Imho, ta perforace zadní mřížky bude dělat asi bordel v toku vzduchu...
Máš to moc pěkný, a ty stromy, děda když stavěl mašinky, tak stromy dělal tak, že na kousek dřívka postupně vrstvil piliny a ty pak domodeloval do koruny stromu, vypadalo to celkem realisticky.
Když si zajdeš do modelářského obchodu a zeptáš se na travní posyp tak budou vědět, pak dáš lepidlo tím to posypeš, až to zaschne, sfoukneš co nezashlo, a můžeš to použít znova.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Tak jsem zaspároval plastický kameny, ale nevypadá to podle představ autora - bude potřeba ještě pár vrstev. Ve středu plánuju návštěvu modelářství. A taky jsem zjistil (po 2,5 letech), že muj spolužák je vášnivej modelář, takže zejtra donese pár vzorků, abych měl představu jak co vypadá .
Započal jsem flóru. Koupil jsem posyp a pak tu nejspíš potvoru z moře vytaženou (vypadá jako lišejník). S posypem asi skončim, to druhý se mi zdá mnohem hezčí a vylejzá to i víc plasticky. Bočnice ještě není hotová. Ještě se budou doupravovat barvy a nakonec se bude dolaďovat celá case, až se poskládá dohromady (hlava to samý - na tý druhý fotce se mi snad poprvé podařilo zachytit její reálnou barvu ).
Zítra bych se rád vrhnul k druhý bočnici, kde se udělá mech a snad konečně i prapor.