TT armor+ MX - zapojeni větraků?

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Reptile
Začátečník
Začátečník

TT armor+ MX - zapojeni větraků?

Příspěvek od Reptile »

Chtěl jsem se zeptat. Mam skříň TT armor+ MX, a uvnitř sou 3 větráky.
- 1x 24cm
- 2x 12cm

kabely od větráků maj koncovku jakoby molex - s tim že jedno je sameček a druhý samička. Chtěl jsem se zeptat jestli mam každej fan zapojit zvlášt do každýho molexu od zdroje- což se mi zdá jako hloupost :-) - nebo je můžu klidně pospojovat nejdřív spolu a pak jen jeden molex do zdroje...? thx
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: TT armor+ MX - zapojeni větraků?

Příspěvek od Holda »

Klidně je pospojuj
.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Holda píše:Klidně je pospojuj
jj. zdálo se mi to logicky...co ale nechápu je že ty větráky letí brutálně rychle a dělá to fest hluk. přitom všude psali jak sou ty větráky tichý... daj se nějak regulovat?
- zatim sem nic takovýho neviděl...
- většinou sou sou regulace na 3-pin konektory od větráků - ale tohle připojený všechno přes 1 molex
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Dají a to buď koupí regulátoru a přepájením konektorů na 3-pin, nebo prohozením kabelů v molexu tak, že do nich místo 12V půjde 5V.
.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Holda píše:Dají a to buď koupí regulátoru a přepájením konektorů na 3-pin, nebo prohozením kabelů v molexu tak, že do nich místo 12V půjde 5V.
a mohl bys mi ukázat to zpřeházení? nebo ten regulator? všude sem našel jen ten regulator na 3pin kabel :-(
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Psal jsem, že regulator jedine kdybys konektory vyměnil. V konektoru větráku ale můžeš prohodit červený a žlutý kabel. NEdělej to, pokud nevíš co děláš!
.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Holda píše:Psal jsem, že regulator jedine kdybys konektory vyměnil. V konektoru větráku ale můžeš prohodit červený a žlutý kabel. NEdělej to, pokud nevíš co děláš!
a je něco jako že z molex na 3 pin? abych mohl pak koupit jen nějak regulator(odpor)?
rozdělávat 3 větráky fakt nebubu...ale hlava mi to nebere když v každý recenzi psali že sou tichý, a mě to fakt přijde jak stíhačka.... dyby to aspon bylo na ty 3-piny abych koupil odpor a hotovo....jede zbytečně hrozně rychle. ten přední snad přes 2tis určitě a boční zbytečně taky moc...ach jo
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Bože, je to Thermaltake, nečekáš snad kvalitu ne? Ohledně recenzí doporučuju kouknout na víkendový Rybkův článek...
.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Holda píše:Bože, je to Thermaltake, nečekáš snad kvalitu ne? Ohledně recenzí doporučuju kouknout na víkendový Rybkův článek...
no právě že jsem čekal :-D :-D aspon z toho co sem sem se dočetl. skřín vypadala dost zajmavě. ale ty větráčky mě fakt oddělali... tak přemýšlim že prostě kuchnu tu koncovku molex a přidělam to na 3pinovou koncovku...
jinak tady je to foto spojení:
Obrázek
Obrázek

- z prava do leva: první je 24cm v bočnici, a pak je ten přední co dělá velkej kravál - jede tak na 2000ot/min minimálně a pak je poslední to je zadní ve skříni.

Jak to mam teda regulovat? je nějaká blbůstka na ten molex že bych to mezi tohle a zdroj?
- jinak hledam ten článek- ale nevim jakej máš namysli ani kdo je Rybka ani co přesně mam hledat :-(

- ted jsem našel tenhle fan control:
http://www.dragonsteelmods.com/index.ph ... 9&Itemid=1

tak si myslim že tim bych to mohl vyřešit.. :-)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“