BIOS pro funkcnost MXM karty v NOTEBOOKU
Moderátor: Eddward
- nesvara
- Nováček

-
BIOS pro funkcnost MXM karty v NOTEBOOKU
Rád bych znal Váš názor. Mobilní grafická karta GeForce go 7600 v notebooku Toshiba A100 je umístěna v MXM slotu. Po výměně za jinou MXM kartu GeForce 8600M(která je otestovaná), vůbec nefunguje, ale přitom ta TOSHIBACKA GeForce go 7600 v jiném notebooku beha v pohode. Serie notebooku Toshiba A100 se dodavala s temito mobilnimi grafickými kartami: mobility radeon X1400, X1600 a GeForce go 7600. A ted moje otázka. Je možné, že pro jeden typ základní desky existuje více různých biosů (pro každou grafickou kartu) nebo že je bios nastaven tak, aby neakceptoval jiné než uvedené grafické karty?????????
Děkuji za jakoukoli myšlenku
Děkuji za jakoukoli myšlenku
- nesvara
- Nováček

-
Re: BIOS pro funkcnost MXM karty v NOTEBOOKU
Nedělejte, že nikdo nic nevíte
První část otázky se mi podařila zodpovědět. Pro mobility radeon X1400, X1600 a GeForce go 7600 používá TOSHIBA naprosto identický bios pro základní desku. Takže zbývá pouze druhá část otázky. Je možné, že je bios nastaven tak, aby neakceptoval jiné než uvedené grafické karty? Nebo je potřeba mu nějak dodat podporu pro jiné grafické karty (jako tomu třeba je u desktopových základních desek a podporou nových procesorů)????? Není to celé nesmysl?
- smoula
- Mírně pokročilý

tuším že u MXM slotů nemůžeš měnit GeForce 7600 za 8600 protože jde změnit jen za řadu GeForce 7xxx.Možná že je chyba někde jinde,netuším.
- nesvara
- Nováček

-
Díky za reakci, ale to je podle mě dost divný. Vždyt MXM je v podstatě mobilní PCI express. To je jako kdyby si v desktopu nemohl měnit grafické karty. A navíc je v tom slotu u Toshiby možné použít mimo geforce go 7xxx taky mobility radeon x1xxx
Naposledy upravil(a) nesvara dne pon 2. bře 2009, 19:50, celkem upraveno 1 x.
- smoula
- Mírně pokročilý

Je to dosti nepochopitelné ale tady by vám mohli pomoci
- nesvara
- Nováček

-
JJ zname stranky. Pri tvorbe vlastnich jsem zde cerpal mnoho informaci, ale zrovna o Toshibe se toho prave moc neví bohuzel
http://www.mxm-upgrade.com/notMXM.html
- smoula
- Mírně pokročilý

Musím ale uznat že jste tedy velmi odvážný když se pustíte do tak složité věci jako je výměna grafické karty v notebooku,já bych se toho bál jak čert kříže.Smekám před vámi.
- nesvara
- Nováček

-
Myslim, že to není zas tak strasne slozite. Mnoho lidi to uz udelalo http://www.laptopvideo2go.com/forum/ind ... owforum=67 jenom je problem s tou toshibou 
- nesvara
- Nováček

-
Tak uz jsem na to prisel. Podarilo se mi zjistit, ze notebooky TOSHIBA A100/A105 obsahuji tzn. Whitelist block v BIOSu. Takze opravdu nepracují s jinými než těmi obsaženými v tomto liste. Nastesti je uprava tohoto Whitelistu v biosu pomerne jednoducha a lze tak pridat jakoukoliv kartu.
- smoula
- Mírně pokročilý

Mohl bych poprosit o návod?
- Gizmo_CZ
- Začátečník

-
Cus
tak tohle přesně scháním! hodlám vyměnit grafiku 8600m GT za 9600m GT (MXMII) a narazil jsem na to, že asi bude problém s biosem? ještě jsem grafiku nekoupil a tak bych rád sehnal nějaké ty odpovědi co se SW řešení této otázky týče protože po HW stránce jde o stejný modul MXMII obou karet a tak by fyzicky je vyměnit neměl být problém...
tak tohle přesně scháním! hodlám vyměnit grafiku 8600m GT za 9600m GT (MXMII) a narazil jsem na to, že asi bude problém s biosem? ještě jsem grafiku nekoupil a tak bych rád sehnal nějaké ty odpovědi co se SW řešení této otázky týče protože po HW stránce jde o stejný modul MXMII obou karet a tak by fyzicky je vyměnit neměl být problém...